Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Nya turistbyrån i Skokloster

Nya turistbyrån i Skokloster

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Turistbyrån i Håbo kommun är stationerad i Stenhuset intill slottet i Skokloster i sommar. Från att tidigare ha varit placerad i en friggebod på grönytan mellan parkeringarna vid bensinstationen flyttas den nu alltså till Stenhuset.

Inne i turistbyrån | Foto: Tommy Hildorsson Inne i turistbyrån | Foto: Tommy Hildorsson


Anledningen till flytten är delvis att man vill ha grönytan fri men också att man vill få aktiviteter i Stenhuset som det senaste halvåret stått tomt. Men flytten till Stenhuset ger även utrymme till försäljning av souvenirer och hantverk.

Eftersom möjligheterna att ta sig till Skokloster med båt ökar i sommar räknar man med fler turister än tidigare. Även om turistbyrån ännu bara varit öppen vid nationaldagsfirandet i Skokloster den 6 juni och vid ett par tillfällen till så är det många som redan fått möjlighet att ta del av vad turistinformationen har att erbjuda i år. I Midsommar, den 21 och 22 juni kommer det att vara öppet kl. 11-16, därefter är öppettiderna kl. 11-16 onsdag-söndag till och med den 10 augusti.

Tommy HildorssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (5 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 18 Jun 2014
Det var på tiden att turistbyrån fick en anständig plats som anstår ett slott. Märkligt att bilvägen ut till Skokloster börjar med en livsfarlig nedförsbacke vid en lika farlig avtagsväg från stora vägen. På vintern undrar man hur bussarna ska ta sig upp till stora vägen mot Bålsta eller Enköping!
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Tommy Hildorsson 18 Jun 2014
Inget gott som inte har något ont med sig, som man säger. Eller, att inget är perfekt. Innan vi hunnit öppna "på riktigt" har det kommit klagomål på att det inte finns en ramp för handikappade. Men det skall bli, på ett eller annat sätt, så snart som möjligt. Till dess hjälper vi alla som har svårt att ta sig in i turistbyrån i Stenhuset.

Vad gäller vägar så finns det mycket att kommentera överallt. Innan allt blir perfekt får vi glädjas åt att naturen sjuder av grönska och att Skohalvön omringas av det slingrande vattendrag som Mälaren är. Denna vackra mytomspunna halvö med sina grönskande lövskogsdungar, sin historia och sina kreativa människor. Allt sammantaget gömmer en mystik i sin skönhet. Det är där de bor som hämtar inspiration, ödmjukhet och livskraft i naturen.

De som kommer in i turistbyrån hälsas välkommen på ett personligt sätt precis som om man alltid skulle ha känt varandra. Man blir hänförd av alla broschyrer och suvenirer som fyller de båda rummen. Kanske kommer det att finnas konst, konsthantverk, hantverk och allehanda mystiska och originella föremål av kreatörer från bygden ett annat år.
avatar
Ham 18 Jun 2014
Har man byggt någon ny väg till Skokloster dom sista veckorna.Jag var där på begravning för 3 veckor sen och då såg det ut som förr.Vilken väg kör Krister Karlsson? Med mina 37 år på Skokloster fattar jag inte vad han menar.Klarar man sig inte med bil på en så fin väg,då har man inget på vägar att göra. Jag har aldrig ens tänkt på att vägen börjar med en "nedförsbacke" . Det går inte att ha 4-filig motorväg i ett kulturområde. Hur tänker man.? GLAD MIDSOMMAR TILL ALLA I HÅBO KOMMUn.
avatar
Krister Karlsson 19 Jun 2014
Jag kör inte själv. Tyvärr. Jag var och är hänvisad till kollektivtrafiken. Som går med glest mellanrum mellan turerna. I 5 år bodde jag i Skokloster. Alltid åkte jag med buss. Kanske har jag inte på vägar att göra men om jag bodde där så ville man ju komma hem även om man inte bott där i 37 år. Kanske finns det en annan väg än nedförsbacken respektive uppförsbacken men bussen körde inte där i så fall och mig veterligen inte senare heller. Det är så många ömma tår man trampar på i Skokloster. Så bäste Ham, vem du nu är, jag är faktiskt glad att jag flyttade därifrån. Jösses, vad han tar i den där Ham! Glad midsommar på dig.
avatar
Tommy Hildorsson 20 Jun 2014
Jag tror att Kalle och Krister ser på vägen till och från Skokloster med olika ögon. Jag har själv märkt hur olika man kan se på en väg eller strukturen i samhället över huvud taget beroende på vad man färdas med och hur väl man känner bygden. Hur som helst så tror jag att ni båda är överens om att Skohalvön är en vacker plats att bo på. Halvön som sträcker sig ut i Mälaren och låter sig smekas av ljumma sommarvindar. Denna vackra mytomspunna halvö med sina grönskande lövskogsdungar, sin historia och sina kreativa människor. Allt sammantaget gömmer en mystik i sin skönhet. Det är där VI bor som hämtar inspiration, ödmjukhet och livskraft i naturen och delar med oss av till andra. Glad Midsommar till er båda även om ingen av er bor kvar på denna mytomspunna halvö.

Med vänlig hälsning tommy
totalt: 4 | visar: 1 - 4

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Album

Nationaldagen vid Stenhuset

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2726