Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Men nu har det väl allafall spårat ur…

Men nu har det väl allafall spårat ur…

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Du liksom jag har kommit till den här planeten utan att vi själva bett om det. Är det då inte rimligt att vi anpassar oss till naturlagarna i första hand och till de levande varelser som redan fanns här när vi kom, i andra hand.

Framtiden är kanske redan idag... Framtiden är kanske redan idag...


Som barn och ungdom tror vi att vi vet bäst själva hur vi skall bete oss. I vissa fall är det så men i de flesta fall är det bra att lyssna på dem som är äldre än oss själva. Men just här och nu är det många vuxna politiker som visar minst förståelse och sunt förnuft.

Det finns barn som verkar klokare än vuxna män och kvinnor. Vanligast är ändå att de som levt länge på Jorden har lärt sig vad ödmjukhet, sunt förnuft och logiskt tänkande är. Detta tycks dock inte gälla alla och speciellt inte politiker eftersom många av dem inte ens vet vad demokrati är. De har inte förstått att man skall samarbeta med dem som inte tycker och tänker som dem själva. Det är med ett sådant samarbete man uppnår den balans som tilltalar flest och får hela samhället att fungera bäst. Kanske är det girigheten och hungrandet efter makt och pengar som får dem att agera som de gör. En tråkig och destruktiv attityd som speglar av sig i hela samhället.

Fler vansinniga beslut
För oss som är mer flexibla i vårt tänkande förstår vi att tidsomställningar två gånger per år rubbar livsrytmen och orsakar hälsoproblem både bland djur och bland människor. De som fattat detta vansinniga beslut tycks sakna sunt förnuft och logiskt tänkande och kanske mest av allt empati.
Samma sak är det med ”zebralagen” som kräver att alla fordon, små som stora, skall stanna för människor som står stilla vid ett övergångsställe. Detta är bara ett par exempel på vansinniga beslut som visar hur det står till i huvudet på beslutsfattare. Men så är det väl också så att de aldrig har haft ett ”vanligt” arbete, kört en tung buss eller lastbil och levt i den oskyddade verkligheten.

Miljöförstöring
Så kommer jag till det jag började med att skriva: är det då inte rimligt att vi anpassar oss… Och där står vi nu, gamla och unga, jagandes efter prylar i en rasande fart. I så rasande fart att jorden håller på att svämmas över av en massa skit som vi slänger omkring oss. Sopbergen stiger i höjden medan varuhusen fylls av fler och fler onödiga prylar framtagna för att några skall tjäna pengar, massor av pengar. Sop- och återvinningsrummen räcker inte till. Vi slänger skiten där vi står, åker vi bil slänger vi ut skiten genom fönstret för att någon annan skall ta hand om det. Inte ens i vårt närområde tar vi vara på skiten. De som har hundar har fått lära sig att stoppa in hundbajset i en platspåse. Va!? Stoppa in hundbajset i en platspåse! Vilket är mest miljöfarligt, hundbajs eller plast? Och vad gör man med plastpåsarna? Visa slänger dem i skogen eller i diket medan andra slänger dem i uppsamlingskärl.

Men var kommer alla dessa husdjur från? Barn vill ha djur som leksaker och vuxna vill ha sällskap av ett djur!? Därför avlas det fram djur av människor som vill tjäna pengar, mycket pengar. Vi har alltså byggt upp ett samhälle där vi alla strävar efter att ha så mycket pengar som möjligt. Vi skall ha bättre utbildning än ”vänner och bekanta”. Vilka är då våra vänner om vi är sjuka, deprimerade, fattiga eller helt enkelt bara inte vill flina upp oss när vi möter någon bekant? Kanske är det så här morgondagens människor kommer att minnas den tid vi lever i här och nu. Om det nu finns någon framtid med tanke på hur vi lever och uppför oss mot varandra:

Tillbakablick i framtiden

Det fanns en tid då människor döda
både sig själva varann och sin föda.
Man visste inget om kärlekens krafter
att den skapar - läker och förenar makter.


Av jordens resurser sög man ut allt
kallade det utveckling och räknade kallt.
Sen kom en generation till som ville leva
då fanns inget kvar till varken Adam eller Eva.


Klockan klämtade nu var den slagen
man började ana den yttersta dagen.
Så var epoken för de glupska över
som tog död på sig själva med sina klöver.


Av jordens ädla frukter och övrig föda
fanns inget kvar bara jord som blöda.
De människor som levde alla dessa dagar,
levde bara efter sina egna lagar.

Tommy Hildorsson

http://www.morgondis.se/framtiden/Prenumerera på kommentarer Kommentarer (15 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 07 Okt 2014
Zebra crossing har funnits i UK, United Kingdom, sedan år 1951 då det blev lag på att fordon ska stanna för fotgängare vid övergångsställen. Detta utfärdades av Transportministern där. Beatles kan ses gå över ett zebra crossing vid Abbey Road på skivan med samma namn. Nej, Tommy det har inte spårat ur.
avatar
Tommy Hildorsson 08 Okt 2014
Ja du har rätt i att det inte spårat ur för det fortsätter ju i en ändå större hastighet nu med en ny "hövding" vid rodret.
avatar
Krister Karlsson 11 Okt 2014
Visst har det spårat ur. För länge sedan. Rubriken kan jag hålla med om i alla fall. Jag har följt och läst inlägg i på Portalen i ett års tid. Även läst gamla s.k. trådar i olika ämnen och det är ibland skrämmande hur en del uttrycker sig. Redaktören för webb-tidningen har själv uttryckt att han övervägt att ha en "gatekeeper". Det finns en del kommentatorer som utser sig själva till orakel och domare över andra. Som anser i sin uppblåsthet att de har insikt i allt! Inget ämne är dem främmande. De finns de som missionerar och predikar abstrakta flummiga åsikter så man baxnar. Man sjunger företagarnas lov och ska sälja allt som skattebetalarna har skrapat ihop till med sina surt förvärvade pengar. Man kallar i sin uppblåsthet etablerade politiska partier för sekter. Högt uppsatta politiker använder en vokabulär som; svammel! Jag kan räkna upp hur mycket som helst, men varför trötta en ev. läsare med mina obegåvade inlägg. Kort sagt; nivån är många gånger för låg i kommentarspalten. Tack för mig. Fortsätt med era begåvade inlägg.
avatar
Krister Karlsson 08 Okt 2014
Tommy Hildorsson talar om "ödmjukhet, sunt förnuft och logiskt tänkande" i sin insändare. Jag uppfattar inte något av det i artikeln. "Hövding"? När det gäller övergångsställen så undrar man var skolbarn och äldre ska gå över någonstans om vi tar bort refuger och allt som tydligen en del vill, för att bilisterna ska fortsätta med att sprida avgaser i samhället. Samt mopeder ska fortsätta köra som galningar på gångvägar och cykelvägar. Polisväsende önskar man sig inte i den här kommunen. Ändå betalar man via skattsedeln för det! Det är svårt att följa med i Tommys resonemang.
avatar
Tommy Hildorsson 08 Okt 2014
Ödmjukhet. Det är när alla som färdas på vägen stannar och släpper över den eller dem som vill gå över vägen. Det behövs ingen lag eftersom det sunda förnuftet talar om vad som är bäst för oss alla. Hövding? Då menas vår nya stadsminister som krattar gången och sedan puttar ner kreti och pleti i de raka och fina fårorna som blir efter krattan. Då det gäller bilister och mopedister som sprider avgaser så minskar utsläppen. Här lite info som är hämtat från Internet: Fler svenskar använder bränslesnålare bilar och bilar som använder biobränslen, vilket minskade utsläppen via vägtrafiken med tre procent mellan åren 2012 till 2013. Detta trots att den samlade trafikmängden i det statliga vägnätet samtidigt ökade något. Mopeder skall köra? Det är väl mest ungdomar som kör moped och de har snabb reaktionsförmåga, är smidiga och snabbtänkta så det är ingenting man behöver vara rädd för. Poliser. Ja det kan man ju säga vad man vill om men behöver vi egentligen poliser? Någon som hela tide3n pekar på vad vi får och inte får göra. Där kommer ödmjukhet, sunt förnuft och logiskt tänkande in. Det vi betalar för med våra skattepengar. Ja de34 pengarna skulle nog användas till mer utbildning till människor som arbetar kommunalt och på många myndigheter för där brister det ofta i kunnande. Det är lite av min förklaring herr Karlsson. Sugen på fler diskussioner?
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 08 Okt 2014
Nej, jag konstaterar bara att Herr Hildorsson lever i ett utopiskt drömsamhälle som vanligt. Var det inte Hildorsson som skrev om Skräphalvön för en tid sedan? Var finns förnuft och logiskt tänkande med nedskräpningen? Tommy lever i en illusion om människan som en förnuftig varelse. Tyvärr är människan av naturen lat eftersom det sparar energi. Då behövs lagar och regler för att väcka vederbörande insomnad politiker och alla andra.
avatar
Tommy Hildorsson 09 Okt 2014
Svar till Krister!
Många människor har tappat många bra och goda egenskaper längs vägen genom livet. Orsaken till det är den så kallade utvecklingen där jakten på makt och rikedomar går i svindlande hastigheter. De flesta av oss inte är gjorda för den påfrestningen varför de goda egenskaperna ramlar ner i dikena längs livets motorväg och sköljs bort med regnvattnet och snösmältningen. Andra – barnjävlar och trilskande tonåringar har därför inga förebilder och därmed får de aldrig lära sig vad ödmjukhet, hänsyn, sunt förnuft och logiskt tänkande är.

De lyckligt lottade som äger dessa egenskaper gör vad de kan för att föra över dem till de som förpestar livet för andra. Men tyvärr hindrar maktens/rikedomens murar från att nå fram till de behövande. Se bara på våra politiker som hänsynslöst förtrycker och mobbar de som inte tänker som dem själva. Det sunda förnuftet säger att de borde samarbeta för att finna den bästa lösningen men istället stänger de dörren och uppför sig som just trilskande tonåringar eller ens det.

Ekorrhjulet leder människor in i en illusorisk värld. Ta bara en titt på en folkmassa där människor går runt lik robotar med sladdar i öronen och blicken stirrandes in i mobiltelefonen med fingrarna frenetiskt letande efter information och kontakter. Du har helt rätt i att det behövs lagar och förordningar eftersom många människor inte fått möjlighet att tänka själva. Och inte lär det bli bättre i framtiden eftersom de som huserar i maktens boningar har valt att med skygglappar gasa på ut på den breda motorvägen istället för att ta en avstickare in på den gröna vägen och få uppleva den vackra utsikten över kulturlandskapen. Jag hoppas att detta ger dig svar på dina frågor och funderingar om vad jag skrivit tidigare. Som avslutning får du några tänkvärda rader från en av mina dikter:

Vi lever på en fritt svävande planet i rymden och tror att det är vi som äger den,
i flera hundra år har vi slagits mot varandra för att få en större bit av planeten….
http://www.morgondis.se/morgon-i-paradiset/ingens-planet/
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 09 Okt 2014
Innan vi uppnått det ideala samhälle som Tommy efterlyser får vi nog följa lagar och regler. I en insändare den 19 sep., skriver Tommy att alla politiker uppför sig som idioter utom Sverigedemokraterna. Rätt provocerande. Inte så mycket ödmjukhet där. För att återgå till frågan om övergångsställen så tror jag inte att bilisterna i allmänhet stannar av pur idealism. Alltså får man införa en lag som gör att äldre, barn, synskadade, sjuka som inte kan springa över gatan, kan gå över utan att stressas av otåliga bilister. Är det så vansinnigt beslut? Ha en bra dag.
avatar
Tommy Hildorsson 09 Okt 2014
Det är bättre att få människor att förstå istället för att stifta lagar och förbud. Beträffande ödmjukhet så är det ödmjukhet att skriva att politikerna UPPFÖR SIG som idioter. Hade jag inte varit ödmjuk hade jag skrivit att de ÄR idioter.

Krig och ondska i världen uppkommer därför att människor lider brist på empati, ödmjukhet, sunt förnuft, logiskt tänkande och okunskap. Oförmåga att kunna leva sitt eget liv i symbios med allt levande på den här planeten gör att människor hatar, mobbar, misshandlar och dödar varandra. Det som kanske börjar med att man pratar skit om andra kan sluta i rena fördärvet. Må ödmjukhet och förståelse lotsa dig vidare i harmoni genom livet herr Karlsson. Med detta anser jag att konversationen i denna fråga är avslutad. Ha ett fint liv!
mvh tommy
avatar
Krister Karlsson 09 Okt 2014
Ta bort böterna på 300 kr om man cyklar på en trottoar också. De som går där med sin rollator gör väl ingen nytta i alla fall. Ta bort övergångsställen en gång för alla. Låt yrkeschaufförerna få göra sitt nyttiga jobb. Allt onyttigt ska bort. Låt förnuftet råda.
avatar
Håkan Sundström 09 Okt 2014
I denna konversation kan man lätt avgöra var begåvningen finns. Det fina med demokrati är att alla ska komma till tals.
Ha en bra dag
avatar
Krister Karlsson 10 Okt 2014
Håkan Sundströms signum är påhopp och personangrepp. Trist debattform som man inte bör ta personligt. Han är bara sådan.
avatar
Krister Karlsson 09 Okt 2014
Enligt Hildorssons resonemang som är väldigt abstrakt för mig, så kan vi avskaffa parkeringsvakter också. Varför lappa bilar när var och en kan använda sunt förnuft. Parkerar man fel exempelvis på en handikapp plats eller framför en ambulansutfart så har man väl en god orsak till det. Vi ska inte döma varandra. Avskaffa lapplisor! Begåvning? Ja, rätt eller fel. Men begåvning? Tommy kan säkert hitta ett fint rim även där. Jag väntar gärna tio, femton år på att mänskligheten ska bli bättre genom upplysning. Och sedan blir allt bra.
avatar
Krister Karlsson 09 Okt 2014
Det är inte lätt för en obegåvad att riktigt förstå vad numera även recensenten Håkan Sundström menar.
avatar
Krister Karlsson 09 Okt 2014
Grattis Tommy! Nu fick du beröm.
totalt: 8 | visar: 1 - 8

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2608