Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Historisk park i nytt skick invigs

Historisk park i nytt skick invigs

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Klockan 11.00 fredag den 22 maj invigs den ”nygamla”parken i Gamla Bålsta. Det här betyder att Håboborna har en ny plats för utflykter och naturupplevelser lagom till sommaren.

Arkivbild Arkivbild


Invigningen inleds av kommunalråd Carina Lund (M). Efter detta följer en visning av parkens växtlighet i sällskap med kommunens trädgårdsmästare.

Historia
I slutet av 1800-talet var stationsområdet i gamla Bålsta en plats med liv och rörelse. Här bestämde stationsinspektör Georg Kahlow att det skulle finnas en fin park med damm för svanar, tjusiga planteringar och japaninspirerade bågbroar. År 1939 drabbades området av en tromb som förstörde parken. När centrum så småningom flyttades hamnade parken i skymundan.

Mål för arbetet med den nya parken
Många kommuninvånare har hört av sig med önskemål om att rusta upp parken genom åren. Renoveringsarbetet som nu är klart har pågått sedan 2014. Målet har varit att skapa en plats med karaktär för vila och rekreation. Det ska också finnas möjlighet att lära sig mer om Bålstas historia och uppleva natur och biologisk mångfald.

Under början av året fick medborgarna chans att lämna sina förslag på nytt namn för parken. Beslut om vilket förslag som namnger parken tas den 25 maj.

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Owe Fröjd 25 Maj 2015
Det nya namnet blev Järnvägsparken, jag har efterfrågan vad grundaren till parken döpte den till och ville att den skulle behålla den namnet men inte lyckats att fram detta.
Om detta namn kommer fram så småningom överväger jag att lägga ett förslag på namnbyte till det.

Owe Fröjd
Bålstapartiet
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2707