Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Första spadtaget till nya lägenheter på "glastomten"

Första spadtaget till nya lägenheter på "glastomten"

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Onsdagen den 1 juli togs det första spadtaget på ”glastomten” i centrala Bålsta. Här ska Håbohus 110 lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök.

Första spadtaget till nya lägenheter på "glastomten" | Foto: Håbo kommun Första spadtaget till nya lägenheter på "glastomten" | Foto: Håbo kommun


Lägenheterna är fördelade på sex huskroppar, två punkthus och fyra lamellhus. I ett av husen byggs två lokaler, till dessa lokaler söker man nu verksamhetsutövare.

Första inflyttning sker sommaren 2016 då två av de sex husen är klara, därefter etappvis inflyttning till och med vintern 2016/2017 då allt är färdigställt. Förmedlingen av lägenheterna kommer att starta under hösten 2015 på www.habohus.se.

– Håbohus planerar att bygga ca 330 lägenheter i Bålsta under fem år, den första etappen i denna plan inleds nu. Detta är startskottet till en stor förändring i Bålsta, till att någon kan få sitt första boende, till att någon kan få ett tillgängligt boende men framförallt till att skapa 110 nya bostäder. Det är en positiv händelse för Bålsta och för bolaget, säger Leif Zetterberg (C) ordförande i Håbohus.  

Leif tryckte på knappen för den sprängning som fick symbolisera det första spadtaget. För att man skulle se sprängningen och få en bra effekt hade man ställt en påse mjöl på platsen.

– Vi ligger i en expansiv region och det är ett friskhetstecken när man ser grävmaskiner, byggkranar och byggnadsarbetare i full fart med att skapa de bostäder som vi verkligen behöver. Detta bostadsområde kommer att bli en entré till det nya Bålsta centrum som börjar byggas om några år. En bostad är grunden för ett bra liv, för ung som för gammal. Därför gläder det mig extra mycket när fler får den möjligheten här i Bålsta säger kommunalrådet Carina Lund (M).

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2715