Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Vernissage på Håbo bibliotek 5 september

Vernissage på Håbo bibliotek 5 september

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Konstnären Tomas Sjunnesson ställer ut på Håbo bibliotek i samband med sitt 85-årsfirande. Under rubriken En skåning i Skokloster visas ett urval av hans verk.

Vernissage på Håbo bibliotek 5 september Vernissage på Håbo bibliotek 5 september


Motiven i Tomas Sjunnessons måleri är naturen vid havet, ständigt utsatt för starka vindar som format växtligheten och dess former - en strid för överlevnad. Måleriet handlar om ett ständig forskande i hur dessa former kan skapas för att beskriva relationerna mellan föremålen i bilden. Han har skapat många stilleben i ateljén i Huddinge, Sundbyberg och de senaste 20 åren i Skokloster.

Tomas Sjunnessons föddes utanför Lund 1930 och hans produktion sträcker sig över nära 70 år. Han sökte sig till Kungliga Konsthögskolan som 20-åring där han bland annat fick undervisning av konstnärer som Bror Hjort. Under åren mellan 1954 och 1979 ställde han sedan regelbundet ut i Malmö och Lund. Senare i samband med Unga tecknare på Nationalmuseum och samlingsutställningar i Höganäs och Sundbyberg.

- Det är intressant att få visa ett urval av en livsgärning, av ett konstnärskap på denna nivå, av en konstnär som levt över 20 år i Håbo kommun, säger Marie Holmqvist, enhetschef för Kultur & Bibliotek på Håbo kommun.

Utställningen startar med vernissage den 5 september klockan 13:00 och pågår till den 17 september. Platsen är Håbo bibliotek.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700