Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Filmaren och Fridegårdpristagaren Michel Wenzer träffar gymnasieelever i Bålsta 21 oktober

Filmaren och Fridegårdpristagaren Michel Wenzer träffar gymnasieelever i Bålsta 21 oktober

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den 21 oktober besöker filmaren och Fridegårdpristagaren Michel Wenzer Fridegårdsgymnasiets elever i årkurs 2. Eleverna kommer att se hans prisbelönta film ”At night I fly” och därefter träffa honom för att ta del av hans perspektiv och beslut i samband med filmproduktion.Inom ramen för Håbo kommuns Jan Fridegårdpris arrangerar enheten Kultur & Bibliotek och Fridegårdsgymnasiet en heldag med Michel Wenzer, filmare och mottagare av Fridegårdpriset 2014. Alla elever i årskurs 2 ska se den prisbelönta filmen ”At night I fly” som handlar om livstidfångar i en brutal isolerad värd i ett amerikanskt fängelse.

- Vi vill med besöket av Wenzer och visningen av hans film erbjuda våra elever möjlighet att med filmen som verktyg reflektera över frågor som till exempel mänskliga rättigheter, kritisk granskning av text, och jämställdhet, ämnen som ingår i svenska och samhällskunskap berättar Jeanette Jessen, lärare i svenska och ansvarig för projektet på gymnasiet. 

Åsa Petrén, kulturutvecklare tillägger att Håbo kommun länge verkat för att bredda arbetet med Fridegårdpriset och kunna presentera pristagarna och deras arbete för fler.

- Jag är stolt över att vi äntligen kommit så här långt och att vi tillsammans med Fridegårdsgymnasiet engagerade lärare och rektorer kan erbjuda gymnasieeleverna ett möte med en intressant filmare och förhoppningsvis få en mäktig filmupplevelse säger Åsa Petrén.

Håbo kommuns Jan Fridegårdpris utgörs av en prissumma på 100 000 kronor som delas ut traditionsenligt 14 juni på Biskops-Arnö i samband med författarens födelsedag. Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö ansvarar för det nu pågående juryarbetet.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2724