Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Serielördag på biblioteket

Serielördag på biblioteket

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Lördagen den 9:e september är det dags för Serielördag på Håbo bibliotek. Vi ägnar hela dagen åt tecknade serier i alla dess former.



Det blir serieworkshop med tecknaren Lisa Medin för barn från 10 år. Föranmälan till workshopen görs till biblioteket@habo.se. Det kommer att finnas pyssel som att tillverka pins eller kylskåpsmagnet med seriemotiv. Bibliotekets personal kommer att tipsa om sina bästa serietips vid scenen.

Vi får författarbesök av serietecknaren Ellen Ekman som läser bland annat från sin populära serie Lilla Berlin känd från tidningen Metro. Lilla Berlin publiceras sedan 2013 dagligen i tidningen. Ellen är född i Stockholm bor nu mera i Malmö.

Genom Kolik förlag gav Ellen Ekman januari 2014 ut en första samlingsbok med Lilla Berlin som är en humoristisk skildring av storstadens hipsterkultur. Den beskriver en grupp storstadsmänniskor och vad de har för sig. Serien är inspirerad av vad Ekman själv och folk i hennes egen ålder gör, och hon säger att hon fick ett annat perspektiv på Stockholm när hon flyttade därifrån. Däremot är det ingen självbiografisk serie. Ekman säger att hon är inspirerad av feministiska serietecknare som Liv Strömquist, Nanna Johansson och Sara Hansson. För serien Lilla Berlin tilldelades hon Stora Ponduspriset 2013 och Adamsonstatyetten 2016.

Ellen Ekman kommer finnas på plats från kl.14 och efter läsningen från sin bok kommer hon finnas tillgänglig för samtal och eventuella intervjuer. 

– Den här dagen så dyker vi verkligen ner i seriernas fantastiska värld! Vi hoppas att biblioteket ska bli fullt av serieälskare, både vuxna och barn eftersom genren är så bred. Under dagen kommer det dessutom att finnas pyssel, utställning, tipspromenad och annat kul, säger Karl Aronsson, ungdomsbibliotekarie. Varmt välkomna.

Attila Gal
HåboPortalen



Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV



Problem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2696