Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Spännande svenska filmer att se fram emot

Spännande svenska filmer att se fram emot

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Svensk film har länge blivit hackad på för att vara tråkig. Är det inte halvbra kriminalare så är det halvbra dramafilmer. Påståenden jag som filmälskare ofta stöter på, men de är inte sanna. Det görs spännande bra film, men man får acceptera att det inte blir många djungeläventyr. För den budgeten finns inte. Däremot kan 2018 bli året vi får se en väldigt annorlunda film från ett visst produktionsbolag i Norrköping. Mer om det längre fram.

The Deminer – Biopremiär 16 mars The Deminer – Biopremiär 16 mars


Det är viktigt att belysa svensk film och stötta berättandet. För vad har vi kvar när vi inte längre kan dela med oss av de historier som tar upp relevanta diskussioner och ger oss fler infallsvinklar på viktiga ämnen? 

Därför ger vi dig här tips på svensk film att se fram emot i år. Se dem hemskt gärna, och skulle den film du faktiskt övertygas att se visa sig vara sämre än det amerikanska alternativet, så är det inte hela världen. Men en sak ska du ha klart för dig, din biljett har ett mycket större värde för den svenska filmmarknaden än den amerikanska!

The Deminer – Biopremiär 16 mars
Genre: Dokumentär

Handling: År 2003 i Irak kämpar Fakhir, en far till åtta barn, mot den terror som uppstod efter Saddam Husseins fall. När han ser de tusentals personer som dör av bombminor bestämmer han sig för att desarmera dem. Ute på fältet har han inga ordentliga militära verktyg, utan bara en knv och en tång. Han vet om att han kan dö vilken sekund som helst, men det hindrar honom inte från att försöka rädda livet på andra. 

Den här filmen är fortfarande högst relevant eftersom vi får en oerhört nära inblick i krigets smutsiga värld. Och krig vet vi ju kommer att finnas så länge människan existerar. Sedan måste man berömma dokumentärteamet som följer med Fakhir på hans otäcka resa.  “The Deminer” verkar viktig, vågad och samtidigt filmiskt spännande. 

 

Jimmie – Biopremiär 13 april

Jimmie
Genre: Drama, thriller

Handling: Det råder en kris i Sverige. Den lilla pojken Jimmie måste följa med sin pappa på en otäck flyktresa. Det är obehagligt och deras destination verkar oklar. Men en sak som är säker att i “Jimmie” är det vi svenskar som tvingas att fly. 

Filmen har haft premiärer på diverse svenska festivaler, senast på Göteborgs Filmfestival. Och mottagandet? “Jimmie” är tokhyllad. Den sägs vara rå berättad, i den grad att skådespelarna till och med känns som verkliga personer. Filmen sätter oss i ett annat perspektiv, och du kan räkna med en stark konversationsstartare för dem du ser filmen med. 

 

Den blomstertid nu kommer – Biopremiär juni

Den blomstertid nu kommer – Biopremiär juni
Genre: Action, thriller, Drama

Handling: Sverige attackeras och Stockholmsbon Alex rör sig tillbaka till byn där han vuxit upp. Samtidigt som det råder en kamp om överlevnad försöker han ställa saker till rätta med hans pappa och hans kärlek från ungdomen. Vem attackerar Sverige? Det vet vi inte. Varför attackeras Sverige? Det vet vi inte. 

Det Norrköpingbaserade produktionsbolaget Crazy Pictures slog igenom med sina roliga och välgjorda sketcher. Att de ska göra Sveriges kanske mest storskaliga krigsfilm någonsin känns väntat och oväntat. De har visat sig vara oerhört skickliga filmmakare, som arbetar mycket med effekter, men att de skulle göra den här typen av seriös långfilmsdebut hade nog ingen räknat med. “Den blomstertid nu kommer” kan bli hur spännande som helst. 

Vad känner du, är du sugen på att se svensk film i år?

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2696