Camillas Matblogg
Njut av curry, kokosmjölk och sej i en vackert gul komposition som dessutom är väldigt lättlagad.

Camilla med familj i Bålsta lagade Sej med curry och kokosmjölk. Här är resultatet!
Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: Under 30 min
Portioner: 4
Började med att sätta på riset. Sedan med att skala grönsakerna och för att underlätta körde jag med min handjagade skärmaskin. Vilket underlättade, var bara att byta storleken på bladet beroende på vad man ville ha för storlek på grönsakerna, jämna och fina bitar som jag gillar. Sen var det bara att fräsa på alltsammans i en bra panna. Smaksatte med curry och hällde på kokosmjölken, lät det koka upp. Här provsmakade jag såsen och jag tyckte att den var lite smaklös så jag tillsatte en gnutta grönsaksbuljong och extra salt och peppar tills jag tyckte det var bättre. Sedan åkte fisken i och jag lät allt sjuda i 5 minuter. Samtidigt som fisken sjudit klart var även riset färdigt. Jag redde inte såsen med maizena för jag tycker om när riset "suger" upp såsen. Hällde upp i fina stora skålar och på fisken strödde jag över hackad röd paprika och purjolöken. Kokade även broccoli till.
Det började med att jag och min dotter skulle hjälpas åt att laga maten, men eftersom vattenkranen ofta är roligare och efter många nej åkte hon ner från diskbänken! Så där stod jag själv till slut.....
Maträtten var väldigt lätt att laga och gick på under en halvtimme.
Maten var omtyckt!!!
Camilla med familj
-------------------------------------------------------
Ingredienser
600 g sej
4 port ris eller annat gryn
2 gula lökar
2 röda äpplen
2 morötter
1 tsk olja
2 tsk curry
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
salt och peppar
1/2 liten purjolök
ev majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
o Tina fisken.
o Koka ris eller annat gryn enligt förpackningens anvisning.
o Skala och skiva lök, äpple och morot. Fräs alltsammans i oljan några minuter. Tillsätt curry och fräs ytterligare någon minut.
o Häll i kokosmjölk och låt den koka upp.
o Skär fisken i bitar. Tillsätt dem och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
o Ansa purjolöken och strimla den fint. Tillsätt den strax innan serveringen.
o Servera med ris eller annat gryn.
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärde
Energi: 2356 kJ/563 kcal
Protein: 15,9 g
Kolhydrat: 63,6 g
Fett: 26,2 g
Matbloggen är ICA Kvantum Bålstas satsning på att sprida matglädje!


Bedöm denna artikel:
Fler nyheter
- Axberger berättar om Palme-utredningen på Håbo bibliotek 13 Mar 2023 | Omvärlden
- Likpredikningar digitaliseras i nytt projekt - banar väg för ny forskning 11 Jan 2023 | Kultur/Konst/Lokalhistoria
- Besök Fridegårdsgymnasiet på öppet hus 11 Jan 2023 | Skola
- 70 byggarbetsplatser i Uppsala län granskas för att stoppa mobbning och kränkningar 27 Okt 2022 | Företag
- Sju av tio barngrupper större än rekommenderat i Håbo 27 Okt 2022 | Skola
- Bra saker att tänka på då du ska köpa köksfläkt 25 Okt 2022 | Övriga Nyheter
- Lär känna familjen Knyckertz på Fridegårdsfestivalen 07 Okt 2022 | Kultur/Konst/Lokalhistoria
- Vill din förening arbeta för ett tryggare Håbo? 27 Sep 2022 | Föreningsnytt
- Kulturfestival för barn och unga inleder läslovet i Håbo 05 Sep 2022 | Kultur/Konst/Lokalhistoria
- LEKTAJM på lekparken Banankontakt 24 Aug 2022 | Övriga Nyheter
- Fullspäckat program på Håbo festdag - begränsad parkering närmast centrum Parkeringsskylt och skylt med Bålsta centrum 24 Aug 2022 | Övriga Nyheter
- Vinkylare som passar dig! 24 Aug 2022 | Övriga Nyheter
- Ny kommundirektör i Håbo kommun 11 Aug 2022 | Kommuninfo
- Fullsatt på Morgonsoffan på Brunnsta 10 Jun 2022 | Kommuninfo
- Happy Homes är Årets Lokala Entreprenör 10 Jun 2022 | Företag
- Vad är CFDS och varför är FXORO en bra plattform att investera med? 10 Jun 2022 | Övriga Nyheter
- Ny översiktsplan antagen 19 Maj 2022 | Kommuninfo
- Underbara trämöbler 19 Maj 2022 | Övriga Nyheter
- Paul Silander är Årets Företagare i Håbo 06 Maj 2022 | Företag
- Spelinspektionen uppdaterar Spelpaus.se 06 Maj 2022 | Övriga Nyheter
Lämna kommentar
OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in
Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.
Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).