Hem | Övriga Nyheter | Matbloggen | Basilikadoftande kyckling i ugn med tomatsallad

Basilikadoftande kyckling i ugn med tomatsallad

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Denna vecka är det Helena med familj i Bålsta som lagar Basilikadoftande kyckling i ugn med tomatsallad.

Basilikadoftande kyckling i ugn med tomatsallad by Helena Basilikadoftande kyckling i ugn med tomatsallad by Helena


Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: Under 45 min
Portioner: 4
Näringsvärde
Energi: 2704 kJ/646 kcal

Basilikadoftande kyckling i ugn med tomatsallad
av Helena med familj

Jag gillar mat som är snabbt, enkelt och gott. Den här rätten var just en sån. Enkla moment som lätt kunde göras tillsammans med sin familj. Smidigt att allt tillagades i ugnen. Vi valde att göra i portionsformar ist för i stor gratängform, eftersom vi ville kunna lägga upp fina tallrikar till våran halv-åtta-hos-mig-kväll.

Vi tyckte det var för mycket soltorkade tomater, så det kommer vi minska till hälften nästa gång. Gillar man att det blir såsigt ska man nog ta mer crème fraîche eller tillsätta ett par dl buljong.
Maträtten gick inte hem hos barnen (utan soltorkade tomater kanske) men pasta går ju alltid ner. Det var tur att vi hade just en variant på halv-åtta-hos-mig, så förrätten och desserten mättade dom små magarna.

Vi ger Basilikadoftande kyckling i ugn 8 poäng av 10.
Barnen gav bara 1 poäng;-)

Trots låga poäng var det en lyckad matstund med familjen. Att laga maten tillsammans, duka fint och betygsätta.

Hälsning från Helena

Matbloggen sponsras av


Ingredienser

450 g kycklinglårfilé
100 g soltorkade tomater
rivet skal av 1/2 citron
1 msk färskpressad citronjuice
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
2 krm peppar
250 g haricots verts
300 g pasta gärna fusilli

Tomatsallad
2 tomater
1/2 gul lök
1 kruka basilika
1 tsk balsamvinäger
1/2 msk olivolja
1/2 krm salt
1/2 krm peppar

Gör så här
•    Sätt ugnen på 225°C.
•    Skär kycklingen i mindre bitar och de soltorkade tomaterna i strimlor. Riv skalet av citronen och pressa ut juice. Blanda kycklingbitar, soltorkade tomater, citronskal, citronjuice och crème fraiche i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
•    Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 25 minuter, tills den är genomstekt. Tillsätt haricots verts när ca 5 minuter av tillagningstiden återstår. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen och gör tomatsalladen.
•    Tomatsallad: Skär tomaterna i skivor eller mindre bitar. Skala och finhacka löken. Grovhacka basilikabladen. Blanda tomater, lök och hälften av basilikabladen i en skål. Häll på en dressing av vinäger, olja, salt och peppar.
•    Strö resten av basilikan över kycklingen och servera den med nykokt pasta och tomatsallad.

För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Matbloggen är ICA Kvantum Bålstas satsning på att sprida matglädje!

Läs mer om mat på ICA´s hemsida



Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV






Album

Helenas matblogg Helenas matblogg Helenas matblogg Helenas matblogg

Bedöm denna artikel:

5.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2758