Hem | Övriga Nyheter | Omvärlden | Omställning Håbo

Omställning Håbo

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Vi är är en del av nätrverket Omställning Sverige. Omställning Sverige är den svenska delen av internationella Transition Towns-nätverket. Vi verkar för att möta de hot som följer av kombinationen oljetopp och klimatförändringar. Vår uppgift är att inspirera, uppmuntra, stödja, lära upp och bygga nätverk i Håbo kommun.

Omställning Håbo Omställning Håbo


Vi är Omställning Håbo. Klicka här för kontaktuppgifter till medlemmarna i Omställning Håbo. Vi vill bli fler, kontakta gärna någon av oss för deltagande i vår verksamhet.

Omställning Håbo kom till på initiativ av Stefan Lundgren. Ett första försök att få upp intresset för omställningsfrågan gjordes av Stefan inför 2011 års miljövecka, då han arrangerade ett Omställningsseminarium i kommunhuset i Bålsta (23/3) men som tyvärr fick ställas in p.g.a. för få föranmälningar. Det var tänkt att Janne Forsmark skulle ha varit mentor vid detta heldagsseminarium.

Nästa försök gjordes den 1/12 2011 då initiativtagaren till Framtidsveckan, serietecknaren m.m. Anders Persson inbjöds att prata om omställningsfrågan vid ett seminarium på kvällstid i kommunhuset. Initiativtagare var Stefan Lundgren och Studiefrämjandet. Detta arrangemang blev betydligt mera lyckat och lockade ett tiotal deltagare, inte bara från Håbo utan det kom även folk från bl.a. Uppsala och Upplands-Bro. Vill du läsa mer om detta seminarium, klicka här.

I samband med 2012 års Miljövecka var det meningen att Miljönämndens ordförande i Knivsta kommun, Boo Östberg skulle hålla ett föredrag (på inbjudan av Centerpartiet i Håbo) med titeln Peak Oil. Dessvärre blev Boo sjuk och istället hölls detta föredrag den 17/4. Vill du läsa mer om föredraget, här.

Den 3/5 2012 inbjöd Stefan Lundgren till ett uppstartsmöte för Omställning Håbo på Aronsborgs konfererensanläggning. Bollen var därmed i rullning. Så här såg inbjudan ut till det första mötet med Omställning Håbo och här kan du läsa minnesanteckningar från mötet.

Ett uppföljningsmöte skedde den 28/5 2012 i Kyrkcentrum. Inbjudan till detta möte såg ut så här. Här kan du läsa minnesanteckningar från detta möte.

Den 13/6 hölls en presentation av Omställning Sverige med titeln "Vad är Omställning Sverige" på Aronsborgs konferensanläggning med Janne Forssmark som presentatör. Inbjudan till denna aktivitet såg ut så härHär kan du läsa några minnesanteckningar från denna presentation.

Hösten 2012 genomfördes ett stort antal aktiviteter. Vid den första träffen, den 21/8 sågs filmen "In transition 2.0". Här kan du läsa några minnesanteckningar från detta möte. Den 27/8 hölls nästa träff, i Kyrkcentrum. Minnesanteckningarna från denna träff kan du läsa här.

Hösten 2012 påbörjades också en en bokcirkel med fokus på Björn Forsbergs bok "Omställningens tid" med ett 15-tal deltagare. Träffar hölls på Håbo Bibliotek i Bålsta den 13/9, 11/10, 15/11 och 6/12 2012 samt 12/2, 20/3, 18/4 och 16/5 2013. Inbjudan till bokcirkeln såg ut så här. Du kan läsa mer om bokcirkeln i den separata underfliken.

Den 27/9 genomfördes en ny temakväll om "Bålsta nya centrum", till vilken planarkitekt Anna Nilsson inbjudits som presentatör. Inbjudan till temakvällen såg ut så här.

Den 24/11 2012 inbjöd nätverket "Omställning Sigtuna" till ett seminarium kallat "Sluta prata - börja göra". 13 personer från Omställning Håbo deltog vid detta seminarium. Läs mer om detta seminarium i den separatafliken.

Omställning HåboPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700