Hem | Övriga Nyheter | Omvärlden | Bondens Livs - en möjlighet att köpa en komplett närproducerad meny

Bondens Livs - en möjlighet att köpa en komplett närproducerad meny

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Grattis Enköpingsbor till att ha fått en "riktig" lanthandel, Bondens Livs, som Benny Tall och Helena Näslund öppnat mitt i centrum. Ni har därmed fått en unik möjlighet att köpa närproducerad mat på ett och samma ställe och komponera menyer baserade på denna mat varje dag - året runt.

Omställning Håbo Omställning Håbo


Utbudet består av 200 á 250 produkter från ett 20-tal småskaliga producenter. Mona Lobergs nyfångade Mälargös slår exempelvis odlad fisk med hästlängder när det gäller smakupplevelser och kvalitet. Tack vare bredden på Bondens Livs´ sortiment så går det att skapa menyer för hela veckan baserat på närproducerade varor, såväl till frukost, lunch som middag. En frukost skulle exempelvis kunna bestå av nybakat bröd från Sussis gårdsbageri, bakat på råvaror från Strängnäs valskvarn samt mjölk och ost från Sveriges första klimatcertifierade mejeri, Sju Gårdar utanför Uppsala. Deras kor får bara egenodlat foder. Soja från Brasilien är bannlyst på dessa gårdar. Vidare ägg från Landsberga gård, kaffe från Björklunds småskaliga kafferosteri och pålägg från Carlströms Kött & Chark.

Till skillnad från de varor du köper i t.ex. en stormarknad och där du i bästa fall i innehållsförteckningen kan se vad de innehåller och var de producerats, så kan inte en lokal producent fuska på samma sätt. Du kan, om du vill, besöka producenten och träffa de kor vars mjölk du druckit eller besöka den gård där de grisar bodde och vars skinka du avnjutit till frukost. Vi skulle gärna se att Benny och Helenas initiativ spreds till Håbo så att vi får samma möjligheter att köpa närproducerad mat.
 
Nätverket Omställning Håbo

Läs mer om Omställning HåboPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693