Hem | Övriga Nyheter | Sport | Konstgräsplan äventyrar Håbo FF´s existens

Konstgräsplan äventyrar Håbo FF´s existens

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Senast idag måste kommunen gå in och rädda Håbo FF annars väntar konkurs.

Står Håbo FF ensam eller står kommuenn bakom? | Foto: Attila Gal (arkiv) Står Håbo FF ensam eller står kommuenn bakom? | Foto: Attila Gal (arkiv)


Klubbens utsatta ekonomi är en följd av den hårda satsningen på konstgräsplanen vid Gröna Dalen, där pengar saknas för att avsluta arbetet och drifta anläggningen. Kommunen är nu illa tvungen att ta över planen för att klubben ska undvika konkurs. Enligt Enköpings-Posten måste bildningsnämnden senast idag (onsdag) besluta om förskottering av 2012 års föreningsbidrg.

Attila Gal

--------------------------------------------------------------------------------

Den 13 juni la upp Håbo FF följande information på klubbens hemsida:

Ordförande har ordet.

Styrelsen informerar.
Styrelsen för Håbo FF vill härmed informera om klubbens status och vad vi har framför oss under sommaren och hösten 2011.

Vi har under vinter och vår arbeta intensivt med att få vår ekonomi i balans. Vid detta arbete kan vi konstatera att våra intäkter aldrig kommer nå den nivå som krävs för att äga och driva en konstgräsplan. Idag belastar ägandet av anläggningarna klubbens ekonomi så kraftigt så den äventyrar klubbens existens.

Styrelsen slutsats efter denna genomgång är att vi (alla medlemmar) i första hand skall koncentrera våra krafter på fotbollsverksamhet. Vi skall inte äga och driva anläggningar med allt vad detta innebär.

Styrelsen har inlett diskussion med Kommunen rörande Konstgräset och Granvallen. Dessa två anläggningar ägs och sköts av oss själva. Vi som styrelse har tyvärr tvingats inse att klubben varken har ekonomiska eller personella resurser att äga och sköta detta. Med anledning av detta har vi uppvaktat Kommunen, för att försöka hitta en långsiktig lösning där Kommunen tar över dessa anläggningar.

Byggnationen av Konstgräset och den låsta försäljningssituationen av Granvallen, har medfört att vi för närvarande har en ansträngd likvid situation. En överenskommelse med Kommunen om ett övertagande av anläggningarna måste uppnås under hösten.

Styrelsen har stora förhoppning om att uppnå en långsiktig lösning då vi har en positiv och konstruktiv diskussion med kommunen som visat stort intresse av att hitta en lösning som gynnar både för vår framtida fotbollsverksamhet och Håbo Kommun.

Kortsiktigt kommer vi ha en besvärlig tid framför oss rent ekonomsikt. I dagsläget har vi infört inköpsstopp samt minimerat samtliga kostnader. Vi måste alla vara med och ”dra vårt strå till stacken” i form av intäkter (skaffa sponsorer, stöd tior, bedriva kioskverksamhet, anordna cup mm.)

Styrelsen främsta mål under resterande av detta år är att få klubbens ekonomi i balans. Styrelsen kommer inte kunna lösa allt själva, det kommer att krävas att även viljan finns bland alla oss medlemmar, för arbetar vi tillsammans så kommer vi också att lösa detta.

Jag själv känner efter ha suttit snart 3 månader som ordförande för Håbo FF vi kommer att klara av den här svåra situationen som vi är i nu. Vi har redan löst en del problem som har uppstått under resans gång. Det pratas mycket positivt om Håbo FF ute på byn och det är bra tycker jag. Känslan jag har är att vi har en bättre sammanhållning i föreningen nu. Jag vill tacka alla tränare, lagledare, Harriet, alla som sitter i ungdomsstyrelsen, huvudstyrelsen samt alla föräldrar ni gör ett otroligt bra jobb.

Håbo FF styrelse ordförande
Tommy GroopPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2688