Hem | Övriga Nyheter | Sport | Delad pott i derbyt

Delad pott i derbyt

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Referat av Knarrbacken FC) På nationaldagen bjöds Bålsta på nationaldagsderby och vilket derby vi fick! Med en imponerande publiksiffra på strax över 1100 personer gästade Knarrbacken hemmalaget Håbo FF. Inför matchen skuggade Knarrbacken hemmalaget, endast tre poäng efter i tabellen och man skulle vid seger ligga i delad serieledning.

Foto: Attila Gal Foto: Attila Gal


Matchen rivstartar med en härlig inramning skapad av Knarrbackens fans som fanns representerade med trumma, flaggor, konfetti med mera. Detta verkar inspirera spelarna och redan i den andra minuten kan man ta ledning när målkungen Jocke rinner igenom försvaret efter pass från Firat och kan enkelt rulla den förbi Håbos målvakt. Tyvärr faller laget ned lågt i banan efter detta och blir något passiva vilket Håbo utnyttjar redan i den tionde minuten. En hörna från höger går över alla som samlats i boxen och dimper ner på bortre stolpen vid en inväntande Håbospelare som spelar den in i gröten där Jonathan Backlund väntar och placerar in den. Laget blir ytterligare mer passiva efter detta och det är nära både en och två gånger att Håbo kan ta ledningen, närmast kom man i den 22a minuten då en anfallare rinner igenom och får bollen förbi Heikkilä i målet men, turligt för Knarrbacken, tar bollen i stolpen och ut. I slutet av halvleken sticker Knarrbacken upp två gånger, ena gången på nick av Firat som går strax över och andra gången på ett lobbskott när Håbos målvakt är långt ute men som även det knappt missar.

Summeringsvis får man vara ganska nöjd med att komma till halvlek med ett oavgjort resultat även om bägge lag hade bud på fler mål. I andra halvlek kändes det som om det lag som kunde stå emot dagens varma väder bäst skulle vara det lag som avgick med tre poäng.

Andra halvlek rivstartar även den. På en mycket fin hörna slagen av CH från samma plats Håbo kunde göra sitt kvitteringsmål kunde Knarrbacken ta ledningen i matchen. Simon nådde högst på hörnan och nickade snyggt in bollen. Efter detta kontrollerar Knarrbacken matchen och kan effektivt försvara sig utan att släppa till farligheter samtidigt som man försökte kapitalisera på de kontringsmöjligheter som uppstod. Jocke var igenom två gånger men fick en gång bollen något för långt ifrån sig och andra gången kom han ur vinkeln. Även Daniel var nära att sätta spiken i kistan men Knarrbackens anfallare fick inte tillräckligt med vare sig tid eller plats i straffområdet för att kunna förvalta sitt läge. När klockan äntligen hade passerat 90 minuter och publiken började tro på delad serieledning lyckas Håbo skapa en målchans ur tomma intet. Knarrbacken tappar bollen på egen planhalva som plockas upp av Håbos anfallare Anton Sjögren som inte visar någon pardon. 2-2 efter att Anton vänt upp och rullat in bollen i bortre hörnet.

Sammanfattningsvis får man ändå vara nöjd med resultatet då lagen egentligen ägde varsin halvlek även om det känns surt att man tappade ledningen i matchens absoluta slutskede. Knarrbackens försvar agerade otroligt säkert, precis som under hela säsongen, och Jocke fortsätter se ut att ställa till problem oavsett vilket motstånd laget möter. Grabbarna kan gå med huvudet högt fram till nästa derby då man förhoppningsvis kan avgå med alla poäng.
Ett stort tack riktas också till fansen som hade en imponerande uppvisning för dagen, riktigt mäktigt!
Härnäst väntar Rimbo IF på bortaplan måndag den 17e klockan 1930, en till toppkonkurrent och alltså ännu en tuff match att vänta. Vi ses där!

Källa: Knarrbacken FC

Tabell - Herr Div 5 SödraPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2736