Hem | Övriga Nyheter | Sport | Premiärvinst inför hemmapubliken

Premiärvinst inför hemmapubliken

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Håbo FF tog en seger i premiären hemma mot Kvarnsveden i division 2 norra Svealand. Segersiffrorna blev 2-0 och var sett till målchanserna lite i underkant.

Premiärvinst inför hemmapubliken Premiärvinst inför hemmapubliken


Matchen började väldigt nervöst från Håbos sida där orutinen och nerverna syntes tydligt. Håbo slarvade med passningsspelet och Kvarnsveden tog tag i spelet direkt och hade flertalet inlägg som vi med viss möda tog undan. Vi åt oss dock in i matchen och tog över spelet ganska mycket. Kvarnsveden som sjönk ganska djupt ner, men gjorde det bra hade kontroll på oss trots att vi hade bollen. De målchanser vi skapade stod matchens bästa spelare Danilo för som gång på gång tog sig runt på sin kant och orsakade oreda i motståndarnas straffområde. Mållöst var det dock i halvtid.

- Vi pratade mycket om hur vi skulle luckra upp deras djupt sittande försvarsspel under halvtidssnacket. Det tycker jag föll väl ut då vi blev ännu giftigare i andra, berättar tränare Emil.

Håbo tar tag i det direkt och skapar en del lägen utan att ha riktiga skärpan. Kvarten in i andra kommer Danilo runt på sin kant, gör bort två försvarare och blir nerdragen. Domaren pekar på straffpunkten och Jonte Backlund slår in den mycket säkert till 1-0 inför en jublande hemmapublik som idag går upp till närmare 500.

Efter 1-0 är det fortsatt mycket Håbo och tvåan kommer strax därefter. Slarv i Kvarnsvedens backlinje gör att Krippa kommer fri, rundar iskallt målvakten och slår in 2-0. Kvarnsveden försöker sista 20 att slå långt in mot sina forwards men Umit-Heradi därbak har kontroll på allt. Håbo fortsätter skapa många heta målchanser och det är betydligt närmare 3-0 än 2-1.

Slutet blir ändå litr nervigt när Kvarnsveden får en frispark precis utanför straffområdet som slås i muren och vi kan hålla nollan och ta första segern i division 2 på 16 år!

Widström sammanfattar:
- Tycker ändå vi hade ganska rätt bild av hur matchbilden skulle vara och vi hanterar stora delar av matchen mycket bra. Bortsett från första 30 är vi stabila bakåt och vassa framåt. Men premiärnerver ska vi ha, att vi sedan går ur matchen med vinst känns extra skönt.

Några spelare som får extra plus av dig?
- Danilo är hypervass. Det vet vi alla som sett honom på träningar. Men annars följer alla sina roller utmärkt. Samtliga är bra idag, avslutar en lättad tränare.

Målskyttar: Jonte Backlund, Kristoffer Kindström

Vi tackar alla i publiken, domarna och Kvarnsveden för matchen och vi ser med glädje fram mot Syrianska på måndag om en vecka.

Tack för idag!

Håbo FF

 Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693