Hem | Övriga Nyheter | Sport | Äntligen vinst igen

Äntligen vinst igen

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Håbo FF Herrar åkte till Västerås i omgång 7 för möte mot sistaplacerade Västerås IK. Efter flera raka matcher utan gjort mål lossnade det äntligen igen!

Målskyttar: Firat Yilmaz, Jimmy Kristiansson, Danilo Al-Saed | Foto: Håbo FF Målskyttar: Firat Yilmaz, Jimmy Kristiansson, Danilo Al-Saed | Foto: Håbo FF


Matchen började böljande där båda lagen sätter ganska hög press och det blir ett litet längre spel innan matchen hunnit sätta sig. Första målet gör vi och det är Jimpa som är tillbaka på sin favoritposition (vänsterytter) som hinner före målvakten på en skarv och blir neddragen och straffen är klar. Straffskytt för dagen är Firat Yilmaz som inte gör något misstag utan trycker in straffen distinkt. Efter målet trycker Håbo på och VIK har svårt att skapa målchanser. Då, helt plötsligt får VIK på en volleyträff utanför straffområdet och den skruvas stenhårt in i bortre krysset. Kandidat till årets mål och helt otagbart bakom en Oskar som för övrigt inte har ett enda avslut på sig i första halvlek.

Efter kvitteringen svarar på spelarna i Håbo brs och får nya krafter och mod och trycker på. Anton missar friläge och Jimpa returen därefter. Målvakten har ett par riktigt bra räddningar på mållinjen. 1-1 går de flesta att väntar tills halvtid. Men Håbo ville annat. Jimpa ordnar frispark nere i hörnet. Janson slår den perfekt på Jimpas panna som skarvar in 2-1. Viktigt mål och detta står sig i halvtid!

Andra halvlek kommer vi ut med massor av enerig och VIK har faktiskt ingenting. Håbo sätter en rejäl press och har mängder med löpningar bakom backlinjen. 3-1 kommer också och det genom Danilo som får en favoritposition. En mot en mot sin försvarare. Han vickar sig förbi denne och rullar lekfullt enket förbi målvakten stolpe in. Målet ger ännu mer energi och Håbo radar upp målchanser mot ett VIK som försöker trycka uppåt men skapar inget av värde. Debutanten Rasmus kommer in och har friläge men 3-1 står sig matchen ut och segern för oss känns idag solklar och lite i underkant. Riktigt skönt! 

Emil sammanfattar:

- Vi kommer ut med ett stort mod i spelet och utgångspositioner som är bättre än tidigare. Detta bäddade också för att vi blir mer vassa offensivt sätt. Vi är modiga matchen igenom och tappar inte energi eller tron på oss trots kvittering från VIK och trots att vi går in i halvtid med bara uddmålsledning. Riktigt stort beröm till spelarna som går hela vägen idag. 

Vi tackar VIK och önskar desaa lycka till i jakten på ett nytt kontrakt. Vi tackar också den duktiga och trevliga domartrion samt publiken som är på plats idag. Trevlig helg! 

Målskyttar: Firat Yilmaz, Jimmy Kristiansson, Danilo Al-Saed

Tack för idag! 

Håbo FF 

 Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2688