Hem | Övriga Nyheter | Sport | Elitidrott i vår närhet

Elitidrott i vår närhet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

För den sportintresserade finns det mycket att tillgå i vår närhet. Även om just Håbo-området haft större dagar inom sportens värld finns det fortfarande i vår närhet. Idrott på så väl hög som lägre nivå är enkelt funnet inom rimligt avstånd, vi tänkte här kika på två av de största sporterna i landet.Nämligen fotboll och ishockey. Inom Uppland finner vi lag i de högre divisionerna inom båda grenar, vi kan söka oss till Uppsala för både fotboll och ishockey, Sirius som de senaste åren tagit sig till allsvenskan och blivit etablerade i serien och Almtuna som spelar i den näst högsta hockeyligan. 

Sirius på framfart
IK Sirius är en anrik klubb med mycket historia, man har många gånger satsat och försökt att etablera sig i den svenska fotbollens finrum. På 70- men även sent på 60-talet tog man sig till Allsvenskan. Dock gick det sådär och närvaron blev inte långvarig. Men 2017 tog man sig upp för att stanna, första säsongen inleddes med en stabil sjundeplats i tabellen. 

Årets säsong har inletts svajigt men man är ännu på säker mark, Uppsala  som ändå är Sveriges fjärde största stad förtjänar ett lag i landets högsta division. Kanske är det närheten till Stockholm som gjort att talanger försvunnit från staden för att söka lyckan i deras väletablerade elitlag. Med ett par säsonger i ryggen börjar dock Sirius kännas säkrare i Allsvenskan även om det inte är något topplag i nuläget. Man behöver publikens stöd för att bli ett större lag, kanske är det läge att ta sig till Studenternas IP för att stötta. Prickar du rätt med ett sportspel kanske du får entrébiljetten gratis!  

Almtuna IS moderniserar

Inom hockeyns värld är det hög konkurrens om platserna i SHL. Almtuna IS är ett lag som fått kämpa hårt men ännu inte nått upp till den högsta divisionen sedan införskaffandet av den dåvarande Elitserien. Detta till trots är man Upplands främsta hockeyklubb och även Almtuna kommer ifrån Uppsala. Det är ett väletablerat gäng som flera gånger slutat på den övre halvan av Hockeyallsvenskan, men med så pass hög konkurrens som det är i det övre skiktet har man ännu inte lyckats ta sig till SHL. 

Kanske är det publikens stöd som krävs, Uppsala är dock inte någon större hockeystad, vilket märks på Arenans storlek, endast 2862 personer går in, till skillnad från en timme norrut där vi finner Brynäs från Gävle, i deras arena ryms över 8000 personer. Almtuna ska dock få bättring, det har klubbats om ny ishall som ska motsvara SHL-standard, så satsningen är i full gång och ca 5000 personer kommer att rymmas i den nya arenan. Vi hoppas att dessa planer ska ge Almtuna ett uppsving, med SHL-standard på ishallen finns väldigt mycket att spela för, och publiken kommer även de att uppskatta moderniseringen.  

Lokalt stöd är viktigt

Vi hoppas på fortsatta framgångar för Upplands toppklubbar, varför inte ta tillfället i akt och spana på lite matcher. Med närhet till klubbar i högstaligorna främjas även de mindre klubbarna i regionerna, motivationen höjs och lägstanivån likaså. Detta ger fler möjligheter för våra ungdomar att bli proffs i närheten av deras hemstäder.   

Källa: InternetPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2724