Hem | Politik | Ungdomspartier besökte Fridegårdsgymnasiet

Ungdomspartier besökte Fridegårdsgymnasiet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

SDU, GU, LUF, MUF, CUF och SSU. Hur som helst, ungdomspartister besökte idag Fridegårdsgymnasiet för att informera eleverna i skolan.

Tomas Alm (FP), Carina Lund (M) och på andra sidan Sverigedemokratisk Ungdom | Foto: Attila Gal Tomas Alm (FP), Carina Lund (M) och på andra sidan Sverigedemokratisk Ungdom | Foto: Attila Gal


Det började med ett pressmeddelande (Håbo Portalen 13 maj 2011), där Sverigedemokratisk Ungdom meddelade att de har fått tillstånd att hålla ett bokbord på Fridegårdsgymnasiet. Många ifrågasatte huruvida detta är möjligt, men partiet hade frågat och fick ja. De andra partierna var inte sena (nja, kanse några partier sover fortfarande) att haka på när de fick erbjudandet från skolan att vara med.

Sverigedemokratisk Ungdom, Grön Ungdom och Liberala Ungdomsförbundet deltog medan MUF, CUF och SSU har vid vårt besök ännu inte dökt upp.

Vissa tyckte att det var märkligt att SDU agerar i Håbo på det sättet, då dem bedriver till synes ingen aktiv kommunpolitik i Håbo.Prenumerera på kommentarer Kommentarer (6 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 17 Maj 2011
Mycket bra gjort av de partier som ställde upp och balanserade SDU politiska kupp om Fridegårdsgymnasisterna. De partier som inte hade vaknat till denna uppvaktning hoppas jag gör det inför valet 2014. Då kommer SD att moblicera stor kraft på att få våra ungdomarsröster. Lite skämmigt var det att "S" och "V" uteblev från denna manifestation.

Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Christian Johansson 28 Maj 2011
Äsch V är väl knappst synliga i Håbo och SDU är väl annars ganska aktiva på skolor och liknande?
Men de jag verkligen saknade här var BPU Bålstapartiets Ungdomsförbund.
avatar
Tomas Alm 20 Maj 2011
Tack Håkan!
Vi fick aldrig inbjudan utan anmälde oss själva när vi såg infot här på HP.
Att vi inte fick inbjudan skall vi inte lasta skolan för. Men jag har tagit initiativ till att vi bjuder in skolans huvudlärare till nästa demokratimöte inom kommunen så vi kan lägga en planering om debatter som är anpassade till skolans undervisning. Jag tror att detta kan ge mycket mer bra och bred information till eleverna i skolan.

Vi mötte många positiva elever och lärare. Vi återkommer gärna.

Tomas Alm (FP)
avatar
Håkan Sundström 20 Maj 2011
Hej Tomas
Vem ska man lägga skulden på om man inte gör det mot ansvarig lärare/rektor som godkände SDU's framträdande på Jan Fridegård. Läraren/rektor borde ha informerat politiken om detta långt innan mötet ägde rum. Något som ni politiker måste ta tag i, så vi får en enhetlig process i dessa frågor. Som du själv märkte så var flera partier frånvarande och inte kunde ställa upp p.g.a. tidsbrist

Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Tomas Alm 21 Maj 2011
Jag menade att meddelandet till vårt parti gick till en epost-adress som inte används idag.
Sen kommer jag redan på nästa möte för fullmäktiges demokratiberedning ta upp dels hur och vilka som skall ha information, men också en planering om aktiviteter inom skolans område tillsammans med skolans ansvarige lärare/rektor.
Så vi tar tag i detta, Håkan.

Mvh
Tomas Alm (FP)
avatar
Håkan Sundström 21 Maj 2011
Bra initiativ av FP.

Mvh
Håkan
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

4.18

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2723