Hem | Politik | Att få bo ihop borde gälla alla - men.....

Att få bo ihop borde gälla alla - men.....

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

...detta är inte helt sant! Faktiskt är det så att vår kommun kan bestämma att nu, när din livskamrat är sjuk, så får ni inte bo ihop längre! Trots att ni har levt ett helt liv tillsammans så får ni inte fortsätta, därför att en av er är sjuk. Vår kommun nedvärderar äldre människors självklara rätt att leva tillsammans även de sista åren.

Håkan Welin (FP) | Foto: Attila Gal (arkiv) Håkan Welin (FP) | Foto: Attila Gal (arkiv)


Vuxna individer som fattat beslut, stått på egna ben, uppfostrat barn och påverkat samhällets utveckling ska inte längre vara säkra på att få leva ihop även sista sträckan i livet. Kommunen kan besluta om splittring av er efter ett långt liv, eller som man säger ”vi har inte valt det”!

Jag kallar detta respektlöshet och en skymf mot varje vuxen individ. Och det här vill vi ändra på. Vi kallar det parboendegaranti – alltså en garanti för ett äldre par att bo tillsammans även om den ena partnern är sjuk och behöver vård.

Det borde ju vara en självklarhet! Ett sådant beslut har tagits i flera andra kommuner oavsett politisk färg. Så det är dags även för Håbo kommuns politiker att visa respekt för alla på samma villkor!

Håkan Welin
FolkpartietPrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 14 Jun 2011
Ett mycket bra förslag som jag stöder till100%. Lyssnade till motionen från Håkan Welin i kommunfullmäktige den 13 Juni. Här bör det inte finnas några motargument som fäller denna motion.

Håkan Sundström
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

2.50

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2731