Hem | Politik | Kommunen tar över konstgräsplanen

Kommunen tar över konstgräsplanen

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

I dagens Enköpinsg-Posten kan man läsa om senaste turerna kring konstgräsplanens öde.

Övergrans IP - Akvarell av Lisa Lager Övergrans IP - Akvarell av Lisa Lager


Nu verkar det vara klart att kommunen tar över anläggningen från Håbo FF, som bet i (konst)gräset. Genom ett lån tar man över borgen, så nu blir klubben skyldig kommunen ca en halv miljon kronor allt som allt.
Kommunalrådet Agneta Hägglund (S) skyller situationen på förra (borgerliga) majoriteten.

Samtidigt köper man anläggningen Granvallen i Övergran av klubben för 350 000 kronor, står det också i EP. Förmodligen kan klubben betala nu en del av sin skuld till kommunen.

Som HP rapporterade tidigare (14 sept 2010), det var en del turer kring den anläggningen. Förre hösten stoppade Owe Fröjd (BP) genom en kupp då han bjöd över med en krona under mötet, en försäljning av anläggningen till Lief Zetterberg för 800 000 kronor. Fröjd, som kommunfullmäktiges ordförande (då och nu) ansåg summan vara tok för lite. Marken värderades sedan till 12 miljoner kronor, förutsatt att det kunde bebyggas med villor.

Återstår frågan, varför köpte inte kommunen Granvallen för mer pengar om det är värd mycket mer, då kunde i alla fall Håbo FF kunnat skriva av helt sina skulder gentemot kommunen.

Attila Gal
Håbo PortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (5 Skickat)

avatar
Agneta Hägglund 07 Sep 2011
Hej Attila.
Kommunen köper inte Granvallen (marken) av Håbo FF, förslaget är att vi köper enbart fastigheten (Huset). Huset ägs av Håbo FF och all mark av Håbo kommun. Marken värderades precis som du anger för 12 miljoner i september 2010.
Hela affären när det gäller konstgräsplanen är inte bra hanterat av någon part, och nu sitter vi i ett akut läge och då är Kommunstyrelsens förslag till Fullmäktige att lösa situationen på följande sätt.
1. Att vi beslutar om att ett avtal tecknas mellan Håbo FF/ Håbo FF Arena AB och kommunen om överlåtelse av anläggningen konstgräsplan till ett pris på 6 188 tkr
2. Kommunen löser borgen på 6 200.
3. Kommunen löser också föreningens checkredit om 500 000, som också läggs upp som ett lån till Håbo FF( regleras i avtal till kommunen)
4. Kommunen köper huset på Granvallen som ägs av Håbo FF för 350 000. detta borde möjliggöra för föreningen att leva vidare.
Som jag nämnde tidigare så anser jag att hela ärendet hade kunnat hanteras annorlunda, men nu är vi i det här läget och nu gäller det att se framåt och försöka lösa situationen på det allra bästa sätt.

Agneta Hägglund
Reply Tummen up Tummen ner
-10
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 07 Sep 2011
Tack Agneta för ett snabbt och utförligt svar!

Attila
avatar
Håkan Sundström 07 Sep 2011
Vad jag har förstått så är inte kommunens köp av granvallen detsamma som Leif Zerbergs offert att köpa granvallen för 800 000 kr därför kan inte dessa affärer kopplas samman. Vad som är viktigt idag är att få veta hur Håbo FF kunde bygga denna konstgräs plan utan formelt tillstånd av kommunen. Ingen projektering har skett och inget bygglov är godgänt, trots detta så startade Håbo FF att bygga denna plan. Allt pekar på kommunhuset som ansvarig att projektet startade. Den förre ordföranden påstår att kommunen anvisade platsen men alla politiker och tjänstemän nekar. Nu finns den där till en kostnad av 6,6 mkrf och i det närmaste oanvändbart för bollspel. Att åtgärda alla misstag kommer att kosta oss skattebetalare ytterligare 10 mkr, vilket gör att denna konstgräsplan kommer att kosta oss medborgare 16,6 mkr därför är det viktigt att ansvar ska utkrävas innan arbetet går vidare.

Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-12
Rapportera som olämpligt
avatar
Somir Sinharay 07 Sep 2011
Här ute i övergran så är människor jag träffar oroliga över att kommunen planerar att bygga här ute. En granne sa till mig för ett par dagar sedan att " politikerna i kommunen borde förstå att flyttar man ut på landet så vill man inte ha det där som finns inne i tätorten och en massa folk som flyttar ut och stör friden". efter att ha varit motståndare till byggande härute så är jag nog mer splittrad idag. Visst hör jag av de nu boende här ute att det är ett starkt motstånd mot nybyggnation. Samtidigt så finns mycket att vinna på utveckling av området. Jag känner samtidigt stor respekt för de nu boendes åsikter om varför de vill bevara landet. Jag och min sambo valde också att flytta ut till övergran eftersom det är lugnt och fritt från en massa människor. Jag har förstått att övergran har ett särskilt skydd som landsbyggd och det är det skyddet som många här ute sätter sin tilltro till.

Somir Sinharay
Reply Tummen up Tummen ner
-8
Rapportera som olämpligt
avatar
peter ericsson 18 Sep 2011
Håkan Sundström!!!! Du måste verkligen gilla att se ditt namn i diverse lokala medier.....gnälla är f-n det ändå du gör....menar du på fullaste allvar att inte konstgräs planen utnyttjas? Tio miljoner....vems offert har du läst.....sluta för f-n.....ta reda på fakta innan du uttalar dig nästa gång......
totalt: 4 | visar: 1 - 4

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2624