Hem | Politik | Folkomrösta om Skipark360

Folkomrösta om Skipark360

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

När vi som väljare röstar på ett lokalt parti väljer vi samtidigt de personer som skall representera oss och våra åsikter i alla de frågor som lokalpolitiken berör. I Håbo kommunfullmäktige representerar 41 folkvalda kommunens nästan 20 000 invånare, varav cirka 80 procent är röstberättigade.

Per Hammarström vVD, delägare och Glenn Bovin, VD och ägare | Foto (Arkiv): Attila Gal Per Hammarström vVD, delägare och Glenn Bovin, VD och ägare | Foto (Arkiv): Attila Gal


Vissa frågor är större än andra, och åsikterna kan gå brett isär även inom ett och samma parti. Stora frågor som att byta namn på kommunen till Bålsta kommun, pendeltågsstationen eller att kommunen skall byta länstillhörighet är exempel på detta.
 
Jag och Sverigedemokraterna anser att även frågan om Skipark360 är av särskilt stor vikt. Om detta bygge uppförs kommer det att påverka oss alla kommuninvånare i ett eller annat avseende. Otvivelaktigt kommer vi alla att se denna cirka hundra meter höga byggnad varje gång vi blickar uppåt.
 
Stora frågor som denna som så kraftigt påverkar oss alla bör inte avgöras av endast 41 folkvalda utan av invånarna i kommunen. Är inte detta ett så stort ingrepp att det bör föregås av en kommunal folkomröstning efter att alla fakta lagts på bordet? Borde inte var och en av oss få chansen att säga vårt? Det anser i alla fall vi sverigedemokrater. Skipark360 kan komma att förändra vår kommun och vår plats på Sverigekartan för en lång tid framöver. Detta förtjänar en ordentlig genomgång och ett starkt mandat ifrån folket innan man går vidare med planerna.
 
Michael Rubbestad
Sverigedemokraterna i Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (5 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 19 Jan 2012
Tanken om en kommunal folkomröstning har slagit mig, men jag tycker vi bör vänta med de diskussionerna tills efter att projectet kommit fram med den nya affärsplanen som beräknas bli klar under Februari - Mars.

Håkan Sundström
avatar
Somir sinharay 22 Jan 2012
Frågan är om skipark verkligen är ett seriöst projekt? Jag tycker att det är bra med visioner men kan denna skidbacke verkligen bära sin egen kostnad? Jag tvivlar på det. För att prata lite politik!
SD verkar ha förslag på att mycket ska folkomröstas när det blir frågor som enligt SD påverkar invånarna stort. Vi har folkvalda politiker som både behöver och tar ansvar när det gäller både stora och små frågor. Delvis så handlar politik om att ta ansvar. Sedan så är det ju självklart viktigt att politikerna är lyhöra och kan ta in och lyssna. Just detta var den tidigare majoritetens svaghet. Det SD i här förespråkar kan liknas vid vänsterns drömmar om direktdemokrati. Det har prövats i många länder och det är uppenbart att det fungerat dåligt.
avatar
Håkan Sundström 23 Jan 2012
Somir
Här har jag en avvikande mening mot din. Du måste ha i beräkning att skipark 360 är ett miljard project som kommer att omvandla Bålsta tätort till oigenkänlighet och därför tycker jag att en folkomröstning är något man kan ta till. Att lita på våra folkvaldas politikers kompetens att avgöra skipark 360 är tveksamt med tanke på hur det gick med konstgräsplanens tillkomst, där visar det sig vilket ansvar våra folkvalda är beredda att ta. Att iden kommer från SD gör den inte sämre. Låt oss seriöst vänta på den nya affärsplanen innan vi tar ställning till för eller emot en folkomröstning.

Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Dennis Thunell 26 Feb 2012
Värt att följa denna länk, Och LYSSNA
http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=db&id=3726768&codingformat=.m4a&metafile=asx
avatar
Dennis Thunell 26 Feb 2012
http://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/3726768.m4a
totalt: 4 | visar: 1 - 4

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

5.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2698