Hem | Politik | Fler poliser på gator och torg i Håbo

Fler poliser på gator och torg i Håbo

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

En trygghetsundersökning som utfördes 2011 på uppdrag av länsstyrelsen, Polisen och Tryggare Uppsala län målar upp en dyster bild av Håbo kommun.

Foto: www.fotoakuten.se Foto: www.fotoakuten.se


På en skala mellan 0 och 6, där ett högt betyg indikerar en låg grad av trygghet, fick Håbo kommun ett värde på 1,64. Detta är ett resultat som förvisso kan uppfattas som lågt, men jämfört med andra uppländska kommuner som uppvisar siffror på 1,42 för Uppsala, 1,33 för Heby, 1,24 för Knivsta och så lågt som 0,82 för Östhammar ser man att Håbo kommun är en av de otryggaste platserna att bo på i länet. Endast Älvkarleby har ett sämre resultat med sina 1,73.

Undersökningen visar att 15 procent av kommuninvånarna i Håbo utsatts för stöld eller skadegörelse under de senaste tolv månaderna. Anmärkningsvärt är också att hela 15 procent avstått någon gång under året från att åka buss eller tåg. Att även 7 procent låtit bli besök på restauranger, barer eller diskotek är oroväckande. Sammanlagt leder detta till att hela 18 procent under året valt bort någon aktivitet på grund av rädsla, vilket får sägas vara ett allvarligt problem.

Idag ägnar en polis i genomsnitt bara fem minuter om dagen åt synligt arbete på gator och torg. Mycket av arbetstiden upptas istället av onödigt pappersarbete. Vi tror att Sverige har en poliskår bestående av många hårt arbetande poliser som inget hellre vill än att skapa trygghet och ordning i samhället men som begränsas i sitt arbete. Det kan handla om tidskrävande byråkrati eller arbetsuppgifter som borde uträttas av andra än utbildade poliser. Att som regeringen gör och enbart peka på att Sverige fått fler poliser de senaste åren håller inte. Dessa närmare 3 000 nya poliser är enbart att betrakta som en siffra på ett papper eftersom Polisen inte blivit vare sig mer synlig ute i samhället eller bättre på att klara upp brott.

Om Sverigedemokraterna i Håbo kommun fick bestämma skulle polisen vara en naturlig del av gatubilden för att på så vis skapa en känsla av ökad trygghet i samhället. Bland annat finns det exempel från andra kommuner där kommunen avlastar Polisen med olika administrativa och civila arbetsuppgifter. Vi vill ha fler riktiga poliser och inga fler papperspoliser. Det är en av de viktigaste åtgärderna för att kommuninvånarna skall känna större trygghet i sin vardag.

Michael Rubbestad
Richard Bryngelsson
Maria Andersson
Sverigedemokraterna i Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2713