Hem | Politik | Föräldrakooperativa förskolan Vikingen vann mot kommunen!

Föräldrakooperativa förskolan Vikingen vann mot kommunen!

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Äntligen! Förnuftet vann, Vikingen kommer nu få ha sitt joursystem med engagerade föräldrar som vikarier i verksamheten.Det här kan man läsa på SR Uppland:
Den föräldradrivna förskolan Vikingen i Bålsta har i dag segrat i tvisten mot Håbo kommun. Kärnfrågan har varit huruvida Vikingen gör rätt, som i brist på ordinarie utbildad personal tar in föräldrar till hjälp för enklare sysslor.

Det här har kommunen ansett vara ett brott mot skollagen. Nu har Förvaltningsrätten i Uppsala prövat frågan och finner inte att Vikingens agerande strider mot lagen.

Vi vill gratulera till att förnuftet får segra och ett Vikingen och andra föräldrakooperativ får fortsätta sin verksamhet med de rutiner man där gemensamt kommit fram till och som fungerar så bra, för anställda, för föräldrar och inte minst för barnen! Stort Grattis.

Tomas Alm
Ordförande FP - Folkpartiet Liberalerna i Håbo

--------------------------------------------------------------------

Läs domen här


Bifogade filer


Prenumerera på kommentarer Kommentarer (7 Skickat)

avatar
Jan-Eric Hernkrantz 26 Jun 2012
Kan bara hålla med Tomas Alm i alla avseenden betr. Vikingen. Det är upplyftande att det finns fler personer här i kommunen som offentligt reagerar mot de tokigheter som ett flertal av våra politiker ägnar sig åt. Det är dags att byta ut dessa.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundsström 26 Jun 2012
I sak håller jag med Tomas Alm och jan-Eric Hernkrantz i frågan, men Jan-Eric och många med honom ska veta att Folkpartiet i Håbo hade en representant i skolnämden vid namn Anders Nihlfjord som delegerade beslutet till en tjänsteman i kommunen att besluta om huruvida föräldradrivna förskolor följer den nya skollagen. Den tjänstemannen/kvinnan läste skollagen och tolkade den att föräldradrivna förskolor måste ha utbildad personal och beslutade så. Då ska inte ett politiskt parti som Folkpartiet i Håbo gjort och hänga ut denna tjänsteman inför allmänheten innan domen från förvaltningsrätten kommit. Som vanligt fiskar Folkpartiet i Håbo på grumligt vatten i denna fråga.
Håkan Sundström
avatar
26 Jun 2012
Är det politikerna som beslutat detta, är det inte en tjänstemanna fråga??????
/ Anna
avatar
Ulrika Adolfsson 26 Jun 2012
Idag firar alla barnen på Vikingens Förskola med glass och tårta för att vi fick rätt mot Håbo Kommun!

Glad mamma på Vikingens Förskola
Ulrika Adolfsson
avatar
Attila Gal 26 Jun 2012
Nu finns även domen bifogad
avatar
Christian Johansson-Nord 02 Jul 2012
Grattis Vikingen. Detta var ett beslut som jag tror alla tycker är bra oavsett partifärg.
Håkan Sundström: Det där med att inte kritisera tjänstemännen! Tjänstemannen i fråga hade gjort en tolkning som ordföranden i skolnämnden Pyry Niemi (S) hade ställt sig bakom. Därav är det ju en politisk fråga och då måste detta få kritiseras av politker (läs FP).
Så jag förstår inte ditt resonemang här.

Mvh

Christian
avatar
Håkan Sundsström 02 Jul 2012
Christian, du har rätt i att Pyry Neimi stod bakom, men beslutet var baserad på skolnämndens enhälliga beslut i frågan. I skolnämnden fanns Folkpartiet representerad av Anders Nihlfjord utan någon reservation från hans sida. Därför är det fel av Folkpartiet att publikt kritisera tjänstemannens tolkning. Man kan också tycka att tjänstemannen borde ha inforrmerat nämnden om sin tolkning innan beslutet blev officiellt. Förvaltningsrättens dom är alldeles korrekt. Har jag uttryckt mig klart denna gång?

Hälsningar
Håkan Sundström
totalt: 4 | visar: 1 - 4

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Bifogade filer

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700