Hem | Politik | Nu är det dax igen för politiker att åka på nöjesresa, denna gång till USA

Nu är det dax igen för politiker att åka på nöjesresa, denna gång till USA

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Nu har Håbos politiker suttit hemma för länge, att det nu är dax att skattebetalarna ska bjuda dem på en långresa för att förkovra sig i integration och entreprenörskap. Denna gång ska resan gå till Mineapolis i Minesota i USA.

Tjänsteresa för Håbopolitiker, denna gång till Minneapolis, USA. Tjänsteresa för Håbopolitiker, denna gång till Minneapolis, USA.


Denna resa har samma behov att göras, som resan till Bryssel för några år sedan och som ligger i färsk minne hos medborgarna. Den resan kostade skattebetalarna 300000 kr och gav inget mervärde för medborgarna som har avspeglats i det politiska arbetet i Håbo kommun, utan var en ren nöjesresa för våra politiker liksom denna resa är, men som nu ska äga rum till USA.

En del i motiveringen ska också vara det avtal om fler flyktingbarn som Håbo kommun skrivit på och där huvuddelen blir Somalier som ska integreras i samhället. Ska det gälla att integrera flyktingar i samhället kan politiker och berörda tjänstemän åka till Södertälje, där har de lyckats alldeles utmärkt med både integration och entreprenörskap hos flyktingar. Är det så att Södertälje ligger för nära, kan man åka till Malmö i samma syfte, man behöver inte åka till USA för att lära sig hur man integrerar utifrånkommande flyktingar.

Fel nummer två som Håbo kommun gör är att de skickar fel personer, de personer som ska lära sig integration och ansvara för detta är socialen och för entreprenörskap ska marknadsenhetens personal ansvara för. Politiker är mycket dåliga i att omsätta det de lär sig på kurser till praktiskt arbete, därför ska de ansvariga förvaltningar åka på dessa resor.

Håkan SundströmPrenumerera på kommentarer Kommentarer (12 Skickat)

avatar
Tomas Alm 14 Jul 2012
Intressant nyhet du kommer med, Håkan.
Om detta hade jag ingen information,
men du har väl bättre informationskanaler än vi politiker.
Hare gott i sommaren.

Mvh
Tomas Alm - FP
avatar
Håkan Sundström 15 Jul 2012
Vad jag förstår av ditt svar så har ni inte diskuterat denna resa i kommunstyrelsen vilket är mycket märkligt. Om du läser protokollet från styrelsemötet i Håbohus daterad 19 juni 2012 och som du politiker sittande i kommunstyrelsen ska göra, så kan du finna informationen under punkten "övriga ärenden". Detta tyder på att vi har ett liknande fall som när Nina Lagh och Per Andersson smög iväg till Cann utan att informera någon i kommunstyrelsen, den resan resulterade inte till någon aktivitet i kommunen, utan var en ren nöjesresa för dem båda som vi skattebetalare inte skulle ha vetskap om. Här har kommunstyrelsens ordförande ett jobb, med att ge en förklaring hur detta kan ske utan kommunstyrelsens vetskap. Kostnaden 30000 kr per person är i underkant men ser bättre ut än de 40000kr per person som den kommer att kosta
Ha en bra sommar
Håkan Sundström
avatar
Christian Johansson-Nord 16 Jul 2012
Jag såg denna nyhet i Enköpings Posten i förra veckan. Säger varken bu eller bä om syftet men..
Brysselresan blev ju häftigt kritiserad, både av allmänheten men framförallt av dåvarande oppositionen eller åtminstone delar av den. Största kritikern var nog Lars-Göran Bromander (S) åtminstone var det han som hördes bäst. Kritik förekom också från Agneta Hägglund.

Håkan har helt rätt att denna resa kan jämställas med Brysselresan. Så jag tycker att det skulle vara mycket intressant att höra åsikter från Ni som kritiserade Brysselresan och gärna då från Lars-Göran Bromander. Han lär väl vara förbannad idag. Eller??

Mvh

Christian
avatar
Lars-Göran Bromander 16 Jul 2012
Svar till Christian Johansson-Nord.
När det beslutades att kommunstyrelsen och några tjänstemän skulle Enköping åka till Bryssel, efterlyste jag ett program som motiverade resan. När senare ett program kom, visade det att innehållet inte var av den kvallitén att det var motiverat att delta. Därför tackade jag och Agneta Hägglund nej till resan.

Om det är motiverat för Håbohus VD och några ur dess styrelse att göra denna resa till USA, kan jag inte för närvarande avgöra då jag inte tagit del av programmet.
Lars-Göran Bromander
Reply Tummen up Tummen ner
-6
Rapportera som olämpligt
avatar
Christian Johansson-Nord 14 Aug 2012
Tack för snabbt svar. Jag är tyvärr inte lika snabb.
Angående Brysselresan för fyra år sedan så förstår jag Er kritik där.

Jag tänker varken säga bu eller bä om denna resa till USA, då jag inte är rätt man att bedömma det här. Vad jag däremot kan säga är att det Ni var kritiska till i Brysselresan det finns i denna resa! Därav mitt inlägg.

Nu har det varit sommar och det må vara anledningen till att Ni inte kommenterat detta ärende. Men jag har lite känslan av att om denna USA-resa kommit på tapeten i förra mandatperioden när Ni satt i opposition, ja då hade kritiken från Er inte låtit vänta på sig!
Eller har jag fel?

Mvh

Christian
avatar
Håkan Sundsström 08 Aug 2012
Fråga till L-G Bromander.
Nu måste du har tagit del av programmet för USA resan och vi vill nu höra din mening med syftet av resan. Ska verkligen skattebetalarna betala för politikers nöjesresor när det finns kunskaper att få på närmare håll? Tacksam för ett svar av L- G Bromander eller Agneta Hägglund.. Har själv tagit del av programmet som är sämre än programmet för den välkända Brysselresan 2010. Programmet är så dåligt utformad att man kan tro de är på shoppingturer varje dag i Minneapolis stora shoppingcentras. Skärpning på er folkvalda politiker.

Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundsström 22 Jul 2012
Nöjesprogrammet/Agendan finns tillgänglig, bara för Fredrik Anderstedt att offentliggöra det. Ni i kommunstyrelsen måste ha haft information om den förestående resan och borde ha stoppat den innan beslut togs i styrelsen. Håbohus är visserligen ett eget bolag som rapporterar till kommunstyrelsen och så skulle det också ha skett i detta fall, eftersom skattebetalarna
betalar resan
Har också bollat motivet med en VD i Castellum som klart uttrycker att resan är helt onödig därför att Sverige och USA har helt olika sammhällssystem för omhändertagande av emmigranter och flyktingar. Ska man lära sig integration är det bästa att ta kontakt med Södertälje kommun alternativt Malmö kommun, då får man bäst förståelse för hur man integrerar flyktingar från andra kulturer.
Denna resa verkar plötsligt ha uppstått, den fanns inte med på Håbohus styrelsemötes agenda den 24 maj, punkten kom till i mötet som en punkt under övriga ärenden men borde ha funnits med när kallelsen skickades ut till styrelseledamöterna och övriga deltagare i mötet den 24 maj. Resan är så kostsam att vettigare saker går att göra för dessa pengar som uppgår till ca 100000kr
Du Agneta Hägglund som ordförande i kommunstyrelsen borde rekommendera Håbohus styrelse att avboka denna resa. Det finns absolut inget behov för dessa herrar att åka till USA, även om SABO har organiserat resan.
Håkan Sundström
avatar
Tomas Alm 22 Jul 2012
Håkan skriver:
Ni i kommunstyrelsen måste ha haft information om den förestående resan och borde ha stoppat den innan beslut togs i styrelsen.

Nej Håkan. Vare sig KS eller dess arbetsutskott har haft denna resa uppe, inte på något sammanträde eller vid inofficiella möten.

// Tomas Alm, FP
avatar
Håkan Sundsström 23 Jul 2012
Mycket märkligt att ingen i kommunstyrelsen var informerad om denna resa. Lärde ni er inget från smygresan som Nina Lagh och Per Andersson gjorde till Cann 2010. Här struntar tydligen ägaren (kommunstyrelsen) vad kommunens bolag har för sig, de kan tydligen göra vad som passar bäst för ledamöterna och övriga deltagare i styrelsen. Kommunens bolag ombildades för några år sedan till AB av skatteskäl till förmån för kommuninnevånaren, inte som det nu används till att betala resor för styrelsen.

Du som ordförande i Folkpartiet och medlem i kommunstyrelsen borde ha en åsikt i denna fråga som du kan ge offentlig åt här på Håboportalen.se

Håkan Sundström
avatar
Lars-Ake. Eriksson 08 Aug 2012
Såg att det finns förslag på att åka till Södertälje el Malmö .Här kommer ett till ni kan även åka till
SALA ca.9 mil även dom har lyckas bra.

MVH L-Å.E.Nyinflyttad Bålsta-BO.
avatar
Leif Sjöborg 03 Sep 2014
Jag har utomordentlig svårt att förstå att Minesotaresenären Fredrik Anderstedt står på Socialdemokraternas lista, eftersom han bevisligen kunnat åka till Södertälje för att förstå Svensk Flyktingpolitik!! Dessutom åkte han på skattebetalarnas bekostnad!! SKÄMS!!
avatar
Krister Karlsson 03 Sep 2014
Ja, för att inte tala om Cannes-resenärerna inom kommunen. Film-stjärnornas stad och miljonärernas. Vad i herrans namn har de på Pomona och Solängen för glädje av det?
totalt: 6 | visar: 1 - 6

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

3.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700