Hem | Politik | Zetterberg får både avgångsvederlag och tjänar pengar

Zetterberg får både avgångsvederlag och tjänar pengar

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Det blåser kring före detta statssekreteraren i regeringen, centerpartisten och övergransbon Leif Zetterberg, som jobbar och tjänar pengar samtidigt som han under snart två års tid tagit ut fullt avgångsvederlag från regeringskansliet på 84 200 kronor i månaden.

Leif Zetterberg | Foto: Sandra Baqirjazid, Näringsdepartementet Leif Zetterberg | Foto: Sandra Baqirjazid, Näringsdepartementet


Han tycker att det är rimligt, eftersom han följer det regelverk som finns för avgångsvederlag och det är det som är det centrala, säger han till nyhetsprogrammet Ekot.

– Jag följer avtalet, det är det som är moralen, säger Zetterberg, som driver Övergrans jordbruk samt sitter i ett tiotal bolagsstyrelser med arvoden på kring halv miljon kronor om året.


Läs hela artikeln på SR Ekot, 17 september 2012 De får både avgångsvederlag och tjänar pengarPrenumerera på kommentarer Kommentarer (3 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 21 Sep 2012
Typiskt giriga politiker, regler som politiker själva upprättat för att få en tryggad ålderdom. Den vanlige medborgaren får snällt foga sig till andra med lägre nivåer. Är det så konstigt att politikerföraktet är så utbredd i samhället?
avatar
Jerker Anderson 23 Sep 2012
Jag håller med dig till 110 % !!!
Det är för jävligt hur det kan gå till. Centermaffian i Övergran å Brunnsta har nog aldrig hört talas om begreppet "skruppler"...
Ibland är det bra att ha sådana om man vill behålla nån slags förtroende...
avatar
Somir 23 Sep 2012
Inte alls bra att utnyttja systemet och kalla det moralen. Det är absolut inte meningen med begreppet moral. Moral är mer att veta vad som är etiskt rätt och riktigt och agera efter det. Anser man att det här är moraliskt agerande så är det nog bra att vederbörande har vett nog att lämna politiken. Vem vet vad som varit "moraliskt riktigt" under hans maktperiod som statssekreterare. Nu har inte centern varit ett färgstarkt parti i riksdagen i övrigt. Minns att det var Eskil Erlandsson som lätt jägarförbundet skjuta under riksdagshuset och lär sig mutas när vargdebatten var i full gång. Eskil tyckte inte heller att det var moraliskt fel att vara drivande i vargfrågan och samtidigt låta riskdagsledamöter provskjuta under riksdagshuset.
totalt: 3 | visar: 1 - 3

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700