Hem | Politik | Hyresrätter för 60+ byggs på Dalvägen

Hyresrätter för 60+ byggs på Dalvägen

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

I tisdags var det första spadetaget klart på Dalvägen i Bålsta för totalt 52 nya lägenheter, uteslutande tvåor och treor. Byggherren HåboHus räknar med inflyttning till sommaren 2014.

Första spadtaget med JSB AB`s vd Pether Fredholm, kommunalråd Agneta Hägglund (S) och HåboHus ordförandeFredrik Anderstedt (S) | Foto: Attila Gal Första spadtaget med JSB AB`s vd Pether Fredholm, kommunalråd Agneta Hägglund (S) och HåboHus ordförandeFredrik Anderstedt (S) | Foto: Attila Gal


Lägenheterna byggs på Dalvägen centralt i Bålsta med närhet till samhällsservice och kommunikationer. Markarbeten med pålning pågår hela vintern och till sommaren börjar husen byggas. Totalentreprenör för hela projektet är John Svensson Byggnadsfirma AB.

Det finns två lägenhetstyper, tvåor på 60 kvadratmeteer och treor på 72, varje läägenhet har antingen uteplats eller balkong. De 52 lägenheterna är fördelade på fem huskroppar, tre trevåningshus och två tvåvåningshus. Hyrorna blir 8 305 kr /mån för tvåorna och 9 647 kr/mån för treorna.

Senast HåboHus byggde, på Lindegårdsvägen, var för ca 10 år sedan. För att få hyra en lägenhet på Dalväfen krävs att minst en i hushållet har fyllt 60 år. Hela produktionen beräknas vara klar 1 juli 2014.

Attila Gal
Håbo PortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2708