Hem | Politik | Det härjar rättshaverister och energitjuvar i Håbo kommun

Det härjar rättshaverister och energitjuvar i Håbo kommun

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) I Håbo kommun har vi en kommundirektör som påstår att det finns rättshaverister och energitjuvar i kommunen. Ingen annan kommundirektör i någon annan kommun skulle fälla sådant omdöme om de medborgare som han tjänar och som ger honom försörjning i positionen som kommundirektör. Han förstår inte, samtidigt som han vet att offentlighetsprincipen gäller och att kommunens tjänstemän ska serva medborgarna. Nedan kan man läsa hans senaste krönika där han uttrycker sig nedsättande om sina medborgare. Nedan är ett utdrag ur kommundirektörens krönika på Håbo kommuns hemsida för september. Han borde be om ursäkt till Håbo’s medborgare som bara gör sin plikt.

Det härjar rättshaverister och energitjuvar i Håbo kommun påstår insändaren | Illustration Attila Gal Det härjar rättshaverister och energitjuvar i Håbo kommun påstår insändaren | Illustration Attila Gal


Nedan är ett också ett utdrag ur kommundirektörens krönika på Håbo kommuns hemsida för september. Han borde be om ursäkt till Håbo’s medborgare som bara gör sin plikt.

”Tillväxt eller inte tillväxt, jag tror tyvärr att de flesta av Sveriges kommuner har så kallade rättshaverister eller invånare med likartat beteende. Det skapar problem, ibland stora sådana. Dessa personers beteende kan se ut på olika sätt, allt från våld (och hot om våld) mot politiker och medarbetare, till mailbombning med märkliga frågor och anklagande insändare i lokaltidningar. Jag har mött ganska många genom åren och något som brukar förena dem är att de är mycket medvetna om att det finns personer som agerar så här. De tar avstånd från dessa, men inser sällan att de själva tillhör denna grupp.
Våld, hot och rena trakasserier ska vi aldrig acceptera men vi måste komma ihåg att vi är en offentlig verksamhet som ska stå för öppenhet och service. Då måste vi i väldigt stor utsträckning ha tålamod med dessa energitjuvar, hur frustrerande det än är.
Ha det bra, i vår superkommun!
Per

Per Kjellander
Kommundirektör
Håbo kommun ”

Har aldrig upplevt eller läst ett liknande uttalande från någon kommundirektör tidigare. I Enköping är det högt i tak, där hårda ord kan fällas i spalterna, men aldrig sådana påståenden från kommundirektören. Detta i motsats till Håbo kommun, där får inte medborgarna varken syna eller kritisera kommunens arbete, då klassas de för rättshaverister och energitjuvar. Här borde Per Kjellander be om ursäkt, eller förklara sig vad han menar.

Håkan SundströmPrenumerera på kommentarer Kommentarer (4 Skickat)

avatar
Christian 04 Okt 2013
Har inte sett något svar på detta från Per Kjellander. Han kanske dock svarat någon av er andra direkt.
Är också intresserad av vad han menade med "rättshaverister och energtjuvar".
Hans nya "krönika" kom ut idag, trodde han skulle nämna något där men ack så fel.

Kan bara tolka det som om Per och vissa politker vill vara ett slutet sällskap som bara vill sitta framför en skärm och titta på siffror från undersökningar utan någon kontakt med verkligheten.

Trevlig helg.
avatar
04 Okt 2013
Hej Christian
Mycket bra tolkning av vad som hänt i denna snuskiga historia från vår kommundirektör. Nedan frågor skickade jag till Per Killander med anledninga av hans publicerade krönika.

Har med avsikt väntat 14 dagar på en förklaring från dig varför du kallar en grupp människor här i Håbo för rättshaverister och energitjuvar. Detta är nervärderande och kränkande ord från en kommundirektör. Därför vill jag ställa följande frågor till dig som jag hoppas få ett svar på inom den tidsrymd som specificeras i det dokument du själv signerat och som heter ”Policy för synpunktshantering” dokument nr: KS 2009/100 nr 2009.2619. Mina frågor är följande

1. Vad har du för underlag som ger dig rätt att kalla en grupp av Håbos medborgare för rättshaverister och energitjuvar?

2. Tillhör jag den grupp av medborgare som du benämner rättshaverister och energitjuvar?

3. Om du anser mig tillhöra denna grupp så vill jag veta vad jag har gjort för fel, så jag kan ändra mig.

4. Får jag inte granska förvaltningars arbeten och ifrågasätta besluten, när det handlar om slöseri med skattemedel?

5. Har du fått ditt uttalande sanktionerad av politiken?

6. Du skriver ”rättshaverister och energitjuvar” så måste du avse flera personer. Vilka är de personerna?

7. Kommer du att dementera dina uttalande och be om ursäkt eller..?

8. Skulle gärna se fram mot en kommentar från övriga partiledare


Det svar jag fick från honom var

"Jag har mottagit e-postmeddelandet från dig.
Mina åsikter och tankar omfattas inte av Håbo kommuns synpunktshantering."

Han har också all support från sina politikerkollegor vilket gör att politiken i Håbo har blivit smutsig och mest besviken är jag på Agneta Hägglund som fullt ut försvarar hans utlåtande i sin krönika om medborgarna i Håbo.
Kampen måste gå vidare för att få en ändring i ledarskapet i Håbo och jag själv tänker ta lead i detta, medborgarna får inte bli behandlade på detta sätt. Många av våra folkvalda är inte värda att sitta kvar.
Ha en bra helg
Håkan Sundström
avatar
Krister Karlsson 03 Sep 2014
Kommundirektören Per Kjellanders profil har vi nu sett ett bra tag på Håbo-Portalen. Dags att lätta på förlåten Per Kjellander? Det är val snart. Dina tankar som vi undersåtar också får läsa kanske passar bättre för bara personalen i kommunhuset. Vad har jag med dina tankar att göra!
avatar
Jan-Eric Hernkrantz 04 Okt 2013
Kommundirektörens tankar – främst avsedda för Håbo kommuns medarbetare. Eftersom du vänder dig till dina medarbetare och beskriver utomstående personers kritik mot kommun-ledningens sätt att sköta verksamheten med våra skattepengar som rättshaverister vill jag ha en förklaring. Vilka av oss beskyller du för att vara rättshaverister? Och i vilket avseende? Sluta mumla i skägget och var tydlig, så att vi kan bemöta ditt påhopp. Det är tydligt att du, och även ledande politiker, genom att skydda varandra, på alla sätt vill rättfärdiga era beslut och handlingar inför medarbetarna, utan kritik utifrån. Det är uselt. Jag håller med om att Håbo kommun är en ”superkommun”. Men vi saknar en ”superledning” och ”super-politiker”.
Ovanstående skickade jag till Per Kjellander och förväntade mig ett svar. Han har ju upprättat förhållningsregler för samtliga tjänstemän hur de ska besvara ärenden från medborgarna i ”Policy för synpunktshantering”. Det svar jag fick var, ”mina åsikter och tankar omfattas inte av policyn för synpunktshantering”. Han anser sig alltså helt fri att komma med vilka påståenden som helst, allenarådande. Det är tydligt att han betraktar sig själv som Gud Fader, omgiven av en politisk änglakör.
Jan-Eric Hernkrantz
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2688