Hem | Politik | Medborgardialog om fritidsmöjligheterna i Bålsta

Medborgardialog om fritidsmöjligheterna i Bålsta

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

I anslutning till Fridegårdsgymnasiet finns simhall, ishall, bibliotek, teaterscen, bowling, idrottshall, café mm. Som en del av den planerade centrumutvecklingen utreds nu hur möjligheterna till kultur- och fritidsaktiviteter kan utvecklas.

Träffa politiker i Bålsta centrum på lördag | Foto (arkiv): Attila Gal Träffa politiker i Bålsta centrum på lördag | Foto (arkiv): Attila Gal


Håbo kommun genomför därför en medborgardialog i Bålsta Centrum lördagen den 5 oktober för att få in synpunkter, förslag och idéer till förbättringar av fritidsmöjligheterna i centrum eller i området Gröna Dalen strax väster om centrum.

Möjligheternas hus
Håbo kommun använder sig av begreppet ”Möjligheternas hus”. Det kan omfatta nya eller utvecklade kultur- och fritidsmöjligheter i nya eller befintliga lokaler.
När dialogen har avslutats kommer inkomna synpunkter att sammanställas och analyseras. Materialet kommer därefter att ingå som en del i den politiska process som ska leda fram till beslut i frågan.

Olika sätt att komma med synpunkter och idéer
- Lördagen den 5 oktober mellan klockan 10-14 är alla välkomna att komma på medborgardialogen i Bålsta centrum och prata med politikerna.
- Fyll i webbenkät på: habo.se/medborgardialog
- Skriva sina önskemål på ett vykort som finns att hämta i Biblioteket samt på kommunhuset, Centrumleden 1.

Källa Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (18 Skickat)

avatar
Tommy Hildorsson 04 Okt 2013
Jo, jo "möjligheternas hus" är som väl alla vet Bygdegården i Skokloster http://www.skoklosterbygdegard.se/. Men vi lär och inspireras av varandra och visst är det bra. Det är väl det som kallas utveckling. Spännande och positivt med dialog med medborgarna. Trevligt.
Mvh Tommy
avatar
Christian 04 Okt 2013
Oj det låter spännande.
Annat är det i Kommunhuset, här vet politkerna bäst och medborgarna ska banne mig rätta sig efter de.
avatar
Agneta Hägglund 04 Okt 2013
Hej Christian.
Du och alla invånare är mycket varmt välkomna ner till Centrum imorgon mellan 10.00- 14.00.
På plats kommer en representant från varje politiskt parti att vara. Syftet är att få lyssna och ta del av vad Håbobor vill göra på sin fritid. Vad är det som saknas , vad är det som finns men som ytterligare behöver förstärkas osv. Det är den andra dialogen med våra invånare som vi genomför i år, tidigare var det visionen " mitt Håbo" 2030.
Resultatet kommer så småningom att ligga till grund för ett politiskt ställningstagande för ett ev " möjligheternas hus"
Så du och alla intresserade är varmt välkomna till Centrum i morgon.
Hälsningar
Agneta Hägglund
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Christian 04 Okt 2013
Agneta:
Sådana tillställningar brukar vara givande (när det inte är valår) och jag vet att Du lyssnar på medborgarna och jag har heller aldrig hört dig attackera politiska motståndare, men sen har Du trots allt så vitt jag vet lett majoriteter bestående av partier från V till FP (och även försökt få till majoritet med M förra perioden :) ). Så Du är nog hyfsat flexibel, tyvärr är långt ifrån alla politiker i Håbo det.

Valrörelsen förra gången var bland det värsta jag upplevt, det liknade mer en amerikansk primärvals kampanj för Republikanerna.
Det kändes som om oavsett med vem/vilket parti man pratade med så började alla att tala om hur dåliga alla andra var. Sina egna visioner för framtiden var det dåligt med.

Men kanske var det bara jag som stötte på fel folk.
Min utgångspunkt är hur det ser ut idag, jag bryr mig mindre om hur det såg ut i förra mandatperioden eller förförra.
Misstag har gjorts men att älta dessa hela tiden det gynnas ingen av.

Jag må också ha mina politiska åsikter men kommer ett förslag från något parti jag inte kan tänka mig att rösta på kan jag ändå tycka förslaget är bra.

En sak som är med Håbo är att det historiskt inte varit "gjutna block" som kämpat mot varandra i valrörelse. Då kan vi lika gärna ha två partier som i USA.

Jag upplever dock ibland att det finns en stolthet, t.ex om förslag kommer från "andra laget" så kan man inte stödja det , för att det kommer från just andra blocket. Det är synd att det ska vara så.

Ser fram emot imorgon.
avatar
ham 06 Okt 2013
Det är ju faktiskt så att Håbo Kommun tagit en slogan som hör till Bygdegårdarnas Riksförbund.
"Möjligheternas hus" är något som tillhör bygdegårdsrörelsen. Hur allvarligt detta ingrepp är kan inte jag uttala mig om. Låt bygdegården få behålla det.
Hälsningar Karl-Erik Hamström
avatar
Tommy Hildorsson 06 Okt 2013
Visst är det så Kalle. Bygdegårdsrörelsens varumärke tycker jag inte att andra än bygdegårdarna skall få använda sig av hur som helst. Det lär väl vara lika allvarligt som att sno någon annans logotype.
Mvh Tommy
avatar
Jan 07 Okt 2013
Representanter från V+C+FP såg jag inte där?
avatar
Lisbeth Bolin 07 Okt 2013
Jag ( Lisbeth Bolin C) fanns där 10-14 men vet att jag är liten 1,54 och kanske inte syns så mycket. Vi hade inte heller några tecken som visade parti. Alla hade samma tröja. Förklaringen är nog att jag valde att stå mest utanför ICA där den största kundströmmen finns. Jag delade ut kommunens kort som ska stimulera många att avge sina synpunkter Kortet kunde sedan postas. Många hade bråttom men gav sig ändå tid att diskutera och på plats fylla i kortet En del ungdomar gick också ner till Klotterväggen och fyllde på.
avatar
Håkan Sundström 07 Okt 2013
V+C+Fp var nog inte intresserad därför att inget arvode utgick för detta evenemang i centrum, trots att kommunalrådet hade lovat att samtliga partier skulle vara representerade.
avatar
Agneta Hägglund 07 Okt 2013
Centerpartiet representerades av Lisbeth Bolin och Folkpartiet representerades av Ingvar Nilfjord.
Vänsterpartiet var inte närvarande.

Agneta Hägglund
avatar
Ham 07 Okt 2013
Även i denna enkla sak låter man pengarna styra. Varför skall man jämt ha betat för allt gör eller tänker. Jag upprepar: Slogan "Möjligheternas hus" skall Agneta bara glömma,den tillhör bygdegårdsrörelsen.
Hälsningar Karl-Erik Hamström (ordf. i Skokloster bygdegård i 17 år)
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Tommy Hildorsson 08 Okt 2013
Vi skall inte kasta yxan i sjön Kalle. Kanske är det så att kommunen nu tänker storsatsa på Skokloster och "möjligheternas hus" där. Bygdegården är ju en enorm resurs som man kanske inte upptäckt ännu. Det sägs ju att "det är när båset är tomt som man saknar kon" och det gäller ju både fastigheter och människor. Vi håller fanan högt och jobbar vidare med "möjlijheternas hus" och utvecklingen av Skokloster.
Mvh Tommy
avatar
Ham 08 Okt 2013
Det är fint att man kan resonera som du gör.För mig är det också ok,-OM kommunen undersöker om dom får använda denna slogan.Har dom gjort det?
Annars är det bara bra.hälsar K_E
avatar
Tommy Hildorsson 16 Okt 2013
Hej Kalle!
Det verkar som att Håbo Portalen mer blivit ett media för politiker att kommunicera med varandra än att besvara eller kommentera inlägg och kommentarer från oss "vanliga" medborgare..

Beträffande Bygdegårdarnas Riksförbunds slogan "Möjligheternas hus" så svarar de så här:

"Det är en vedertagen slogan som vi använt i många år. Har tyvärr inte året vi började mer aktivt men vi tog fram en ny folder med presentation av bygdegårdsrörelsen i början av 90- talet som hade just rubriken bygdegården - möjligheternas hus. Vi har också roll ups med samma tema, hälsar Monica Eriksson på Bygdegårdarnas Riksförbund." Ingen politiker eller någon annan från Kommunen har ens svarat på din och min konversation Kalle. Kanske det börjar bli dags att skicka sina inlägg och kommentarer till någon annan site.
Mvh Tommy
avatar
Tommy Hildorsson 08 Okt 2013
Ingen från kommunen har kommenterat det vi skrivit ännu. Men vi får väl ha överseende och se tiden an, det kan ju komma en kommentar förr eller senare. Vi håller allafall på med "köksprojektet" nu och hoppas få till ett fräscht och fint kök nästa år i detta "möjligheternas hus" i Skokloster. Vi har öppet hus på söndag den 27 oktober kl. 14-17 och då räknar vi att det är många som kommer och tittar. Hoppas några politiker kommer då och ser hur fint det har blivit. Går man in på våran hemsida (http://www.skoklosterbygdegard.se/) så ser man hur härligt fräscht och fint det är både inne och ute.
Mvh Tommy
avatar
16 Okt 2013
Hej Tommy.
Jag har för avsikt att komma den 27 oktober på ert öppna hus, då kan vi också prata " möjligheternas hus", ska bli roligt att se vad ni gjort.
Agneta Hägglund
avatar
Tommy Hildorsson 16 Okt 2013
Jättekul!
Vi har gjort stora förbättringar och mer är som sagt på gång. Det är ett härligt hus som vi hopaps att många skall få glädje av. Välkommen!
Mvh Tommy
avatar
ham 17 Okt 2013
Bra jobbat Tommy. Jag tror att KULTUR har en viss betydelse i alla fall och önskar lycka till den 27.
totalt: 12 | visar: 1 - 12

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693