Hem | Politik | Politiker polisanmäld av Håbo kommun

Politiker polisanmäld av Håbo kommun

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Håbo kommun polisanmälde den tidigare förtroendevalde moderata politikern Karl-Henrik Nanning som fått ersättningar utbetalt på felaktiga grunder för förlorad arbetsinkomst.

Karl-Henrik Nanning | Foto (arkiv): Attila Gal Karl-Henrik Nanning | Foto (arkiv): Attila Gal


När Samordningsförbundet för en tid sedan granskade utbetalningarna till Karl-Henrik Nanning avslöjades att han slutade på försäkringsbolaget redan i december 2011.
Han hade även förtroendeuppdrag  i Håbo kommun och i landstinget. För Håbo kommuns del handlar det om cirka 15 000 kronor under två år.

Enligt EnköpingsPosten hävdade 2012 en privatperson att några politiker i Håbo, bland dem Karl-Henrik Nanning, fick felaktiga ersättningar för förlorad arbetsförtjänst och bad kommunen undersöka saken.

EP berättar även att de nuvarade reglerna från 2007 för politiker ska ändras nästa år, med tanke på att det finns flera förtroendevalda politiker i Håbo som har företag.

Attila Gal
HåboPortalen
attila@haboportalen.sePrenumerera på kommentarer Kommentarer (5 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 15 Dec 2013
Karl-Henrik Nanning har nu ertappats med fingrarna i syltburken, men det finns fler politiker som borde granskas. Jag initierade till kommunen 2012 att ett antal politiker tog ut ersättningar för förlorad arbetsförtjänst utan att de förlorat någon inkomst. Svaret från kommunen var att ersättningarna var korrekt utbetalade och att kommunen gjorde regelbundna stickprovskontroller. Nu har det visat sig att någon internkontroll/stickprovskontroll inte har företagits från kommunen trots det svar jag fick 2012 när jag initierade problemet. Hade kommunen gjort vad de skulle ha gjort så kanske vi hade haft kvar en bra och kunnig politiker i Håbo, men nu får han ensam stå i skamvrån och schavotera i pressen som en stor bedragare. Jag saknar honom i talarstolen.

När internkontrollen nu har fallerat från kommunens sida, måste man fråga sig om det bara är Karl-Henrik som ska stå i skamvrån, kommunen måste också ställa sig där och erkänna ett ansvar att felaktiga utbetalningar har skett.

Håkan Sundström
avatar
Krister Karlsson 15 Dec 2013
Något är ruttet i Håbo kommun. Gatuchefen Ulla Lindroth Andersson tar semester under högsäsongen för snöröjningen. Jag skrev ett vanligt brev till henne förra året när snöröjningen och sandningen var obefintlig. Jag fick svar först efter att (som alltid) jag först skrivit till kom.rådet Agneta Hägglund i frågan. Jag fick då upplysningen av Lindroth att brevet fallit mellan stolarna. Och att hon skulle vara på semester i januari. Är det semesterstolarna som det syftas på? Förra året vid den här tiden låg jag på operationsbordet på Enköpings lasarett, efter oändliga undersökningar både på Akademiska sjukhuset och i Enköping, för att operera den handled jag förstört vid halkning i Bålsta på en fullständigt oplogad och osandad trottoar. Operationen blev inställd på grund av att de två läkarna vågade inte göra ett ingrepp med förklaringen att de kunde bli ännu värre. Jag får leva med det helt enkelt. Lindroth Andersson fortsätter att göra ett uselt jobb och kanske skulle ta permanent semester. Hur kommunalrådet kan omge sig med så dåliga medarbetare är obegripligt, såvida hon inte vill ha det så. Ja-sägare kallas det ibland.
Reply Tummen up Tummen ner
-6
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 07 Dec 2014
Något är fortfarande ruttet i kommunen, för att travestera Hamlet. Vi kommer att se samma upprepning inför nästa val i mars 2015. Här ska det inte svaras på några Portaler inte. Nej, så lågt kan man inte sänka sig som fritidspolitiker (tacka en viss Karl-Henrik Nanning, M, för det). Jag röstar blankt i alla fall. Visar mitt avståndstagande på så sätt.
avatar
Christian 17 Dec 2013
Hej.

På Håbo kommuns hemsida står ju.

"Efter indikationer om att Karl-Henrik Nanning de senaste åren har tagit emot felaktiga ersättningar för förlorad arbetsinkomst i samband med utövandet av sina uppdrag genomför nu Håbo kommun en granskning av kommunens utbetalningar"

Innebär detta att man granskar alla utbetalningar till alla politker? Detta ser jag som en självklarhet.

Håbo kommun har tidigare sagt att ni har koll på utbetalningarna men det är nu bevisat att ni uppenbarligen inte har det.
Alla politikers utbetalningar ska granskar och det bör ske nu. Vi går snart in i ett valår och innan partierna presenterar sina vallistor måste detta vara klart.
avatar
Håkan Sundström 07 Dec 2014
Christian
Håller helt med dig, alla politiska utbetalningar borde ha granskats baserad på de anmärkningar som framkommit i olika undersökningar.
Nu är politiker och tjänstemän anmälda för att felaktiga ersättningar har utbetalats till politiker. Låt oss avvakta resultatet av denna anmälan.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2723