Hem | Politik | Reinfeldts Sverige - Vad händer med välfärden?

Reinfeldts Sverige - Vad händer med välfärden?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den här filmen handlar om vad som händer med vår välfärd och om människorna som arbetar där.



Filmen är producerad av LO. Läs mer på www.reinfeldtssverige.se

Diskutera på #reinfeldtssverige
Musik: Linda Pira "Eld blir glöd"



Prenumerera på kommentarer Kommentarer (9 Skickat)

avatar
Krister Karrlsson 07 Jun 2014
Intressant film. Val-propaganda ? Ja, kanske det. Men det är lätt att köpa när man har en mor som är nittio plus. Välfärd och omsorg är något vi alla kommer att uppskatta vad det lider.
avatar
Pål 07 Jun 2014
Ja - det ser inte ut som det räknas att genomsnittsfamiljen har fått det mycket bättre efter 8 år med Reinfeldt!
avatar
Håkan Sundström 07 Jun 2014
Utan tvekan, filmen är en valpropaganda av LO som vill att alla ska få det lika dåligt trots att de flesta av den arbetande befolkningen har fått mer i plånboken under de 8 åren alliansen skött ekonomin.
avatar
Tommy Hildorsson 08 Jun 2014
Inget ont om kvinnor MEN...
...i filmen är de flesta kvinnor. På sjukhus, vårdcentraler, äldreboende dagis, förskolor, skolor med mera, är övervägande antalet anställda kvinnor. Är det därför det går dåligt för välfärden? Är det på det sättet man tänk sig jämställdhet? Är det därför det i medierna skrivs och talas om att man vill få fler kvinnor på högt uppsatta poster? När vi talar om jämställdhet är det inte kön som är det viktigaste - det är lämplighet. Kanske män skulle våga söka jobb på dagis, förskolor, skolor, sjukhus och vårdcentraler med mera om man med jämställdhet menar ett samhälle där vi accepterar varandra som dem vi är över ålders- och könsgränserna. Vi kanske skulle kunna få ett mycket väl fungerande samhälle om män fick vara män och kvinnor, kvinnor. Ett könskrig är det ingen som vinner på. Vi måste lära oss att samarbeta oavsett vilken ålder eller kön vi tillhör. Livet består av mycket sunt förnuft, logiskt tänkande och ödmjukhet något som det inte finns så mycket av idag. Fi bubblan för ett samhälle där vi inte samarbetar.
Med vänlig hälsning tommy
avatar
Håkan Sundström 08 Jun 2014
Mycket bra inlägg av Tommy Hildorsson. LO vill inget hellre än att behålla kvinnorna i lågavlönade yrken, då går de med i facket som ger dem en falsk trygghet, men gör inget för att lyfta dem lönemässigt. Därför har dagens kvinnor mycket lägre pension än männen.
avatar
Somir 08 Jun 2014
Välfärden finansieras av skattemedel, en välfärd som under alliansen mer och mer har sålts ut till privata företag. Skola, vård, omsorg. De mest utsatta av privata reformer i en hysterisk form som bara går att jämföras med Chile i världen. Att skatt som är tänkt att gå till dessa verksamheter går till privata företags vinster är inget annat än tragiskt. Jag ska erkänna att jag faktiskt har trott på ett system där en del skatt går till vinster i privata företag inom vård, skola och omsorg. Jag kan inte påstå att jag sett hur något har blivit bättre av det, snarare sämre.
avatar
Krister Karlsson 09 Jun 2014
Visst, inget mer casino-spel med surt förvärvade skattemedel. En proganda-film måste ju ta i ordentligt. Går inte att be om ursäkt för att man tar till orda. Därför tror jag filmen fungerar.
avatar
Håkan Sundström 09 Jun 2014
Ja visst, bara man vet att det är en propagandafilm gjord av LO och inte en beskrivning av verkligheten.
avatar
Christian 09 Jun 2014
Till LO och Socialdemokraterna.
Jag kommer inte att titta på filmen för jag antar att där finns ingenting av intresse. Vad menar jag? Jo för att jag ska vilja rösta på ett parti så vill jag veta vad Ni vill göra när Ni kommer till makten. Just nu så känns det som (S) och LO hela tiden pratar om vad Regeringen Reinfeldt inte gjort, vad de gjort fel etc och kommer det ett förslag från regeringen som är bra så låter det så här "Ni borde gjort med och mycket tidigare"
Visst Stefan Löven har satt upp mål om EU:s lägsta arbetslöhet 2020, men HUR når man dit Stefan?

Sen det där med välfärd så märks det att många fackpampar och höga Socialdemokrater har varken varit arbetslösa eller behövt utnyttja något välfärdssystem. Det funkade inte klockrent under regeringen Perssons tid heller.
Efter jag avslutat mina universitetsstudier år 2002 (efter 8 år med (S) ) så var det raka vägen ut i arbetslöshet. För att jag skulle få någon ersättning från alfa-kassan så var det först 90 dagars karens som gällde och här fick jag en aha-upplevelse.
Jag trodde Sverige verkligen var ett välfärdsland och trodde faktiskt jag skulle få någon sorts bidrag direkt men det gick inte.
Efter 90 dagar kom nästa smäll, jag hade två kurser jag helt enkelt inte klarat så jag fick ingen ersättning p.ga av "studievilkoren" som det hette.
Jag var helt enkelt inte tillräckligt "elit" för att få ersättning. Det blev socialbidrag men det funkade det bra.

Men här fick jag som sagt en aha upplevelse. Sverige var inte det välfärdsland som man propagerat för ,det fick jag klart för mig. Många av er Socialdemokrater har aldrig sett verkligheten utan bara sett siffror på en skärm och då är det svårt att få någon riktig verklighetsuppfattning.

Jag säger inte att det inte finns duktiga Socialdemokrater och jag säger inte att det inte finns bra förslag från Socialdemokraterna, men kom inte och säg att fungerade bra under ert styre 1994-2006.

Jag vill också ge en känga till Alliansen för att sakna visioner. Detta kan bli den sämsta valrörelsen på riksnivå någonsin. Jag ser ett mönster.
Stefan Löven talar om hur Alliansen misslyckats.
Alliansen talar om att Löven inte har något regeringsalternativ.

Väljarna vill veta vad Ni vill göra istället. Fortsätter Ni detta käbbel så blir det nog ett tredje alternativ många kommer vända sig till.
totalt: 7 | visar: 1 - 7

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV






Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2742