Hem | Politik | Vad majoriteten gjorde 2011-2014

Vad majoriteten gjorde 2011-2014

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Då det skrivs mycket här på HåboPortalen om vad majoriteten gjort, inte har gjort, de senaste 4 åren, vill vi redovisa lite av detta för att undvika oklarheter och spekulationer bland Portalens läsare och skribenter.

Vad majoriteten gjorde 2011-2014 Vad majoriteten gjorde 2011-2014


Detta är inget bokslut, mandatperionden är inte över än, och det är självklart inte det enda vi åstadkommit, men det är en liten fingervisning om att det har hänt en hel del positiva saker den senaste mandatperioden.

Vi 4 partier som åstadkommit detta vill att det fortsätter att hända positiva saker även under de kommande 4 åren, men det bestämmer väljarna den 14 september.

Owe Fröjd, Kommunfullmäktigs ordförande
Bålstapartiet

 Prenumerera på kommentarer Kommentarer (90 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 01 Sep 2014
"Är Owe Fröjd högste ansvarige politiske ledare? Det trodde jag Agneta Hägglund var!" Ja, det trodde jag också, sa jag. Samtal mellan mig och en av representanterna i en valstuga igår söndag i Bålsta centrum. "Det hade jag ingen aning om", menade representanten i valstugan.
avatar
Owe Fröjd 01 Sep 2014
Du ser vad mycket du kan lära andra politiker i valstugorna:))

Det är många som inte har en aning om hur den politiska kartan ser ut.

Om man vill fördjupa sig i detta kan man googla på kommunallagen och läsa i den, det är den som styr hur kommunens organisation MÅSTE vara, och i den finns detta förklarat.

Fortsatt trevlig vecka
avatar
Krister Karlsson 01 Sep 2014
Ponera att jag röstar på Agneta Hägglund och socialdemokraterna. Ska Owe Fröjd dyka upp som gubben i lådan då med sitt Bålstaparti och vara högst ansvarig politiker i kommunen?
avatar
Håkan Sundström 01 Sep 2014
Krister: Jag hoppas verkligen inte det, det får räcka med 2 valperioder med Owe Fröjd. Han borde avsäga sig det politiska arbetet, han har kostat alldeles för mycket .
avatar
Krister Karlsson 01 Sep 2014
Ja, Owe Fröjd, och det är bedrövligt. Det är ni som ska vara insatta. Vi som röstar tror att vi har förtroende för er. Men hur ska vi ha det! Min käpphäst är; önskemål om synliga poliser bl.a. annat. Inte ett ord om det. Ni måste trycka på staten och uppvakta dem. Eller ska vi vänta till 2050 på det!
avatar
Alex 01 Sep 2014
Hej Owe,

Hur ser tidsplanen ut för de 700 planerade lägenheterna?

Hur många lägenheter har ni jobbat fram detaljplaner för som vunnit laga kraft under mandatperionden?

Runt vilka skolor har ni påbörjat den ökade trafiksäkerheten?

/Alex
avatar
Owe Fröjd 01 Sep 2014
Hej Martin

Se Agnetas svar på din fråga, är det något mer du undrar över så maila gärna mig, info@balstapartiet.nu
avatar
01 Sep 2014
Glastomten ca 100 hyreslägenheter beslutet vunnit laga kraft.
Samråd Väppebyäng har varit utställt ca 180 lägenheter, antagande 4:e kvartalet 2014
Samråd Björkvallen har varit utställt på samråd 110 lägenheter, antagande 4: e kvartalet. 2014
Två hus plan har varit ute på samråd ca 350 lägenheter, tidsplanen förskjuten med anledning av kontakter med Trafikverket med spårreservation.
Detaljplan pågår för ca 30 ungdomslägenheter Centrumnära.
Frösundavik ca 82 villor/ radhus, byggstart hösten 2014.

När det gäller trafiksäkerheten runt våra skolor så är det påbörjat bl.a vid Futurum och Gröna Dalen.

Agneta Hägglund
Kommunstyrelsens ordförande
avatar
Alex 02 Sep 2014
Ett genomgående tema för Håbo kommuns detaljplaner verkar vara att dom blir överklagade på ett eller annat sätt. Det måste kosta enorma pengar för skattebetalarna med väldigt långa ledtider som följd. Hur tänker ni komma till rätta med det?

2 hus planen är försenad pga ett undermåligt arbete. Jag tycker inte att trafikverket ska få skulden för att kommunens tjänstemän glömt läsa översiktsplanen från 2010 och därmed arbetat fram en plan utifrån felaktiga förutsättningar.

Kan du redogöra lite mer ingående vad det är ni egentligen gjort under mandatperioden för Frösundavik? Den har väl varit på gång i 8-10år om jag inte misstar mig.

/Alex
avatar
Agneta Hägglund 02 Sep 2014
Alex, planprogrammet för Frösundavik var klart 2004. Det överklagades och därefter så överklagades strandskydd och detaljplan. Om jag inte missminner mig ända upp till Regeringsrätten. Under den processen kan och ska kommunen inte göra något annat än svara på yttrandena som kommer från de olika myndigheterna. Först går överklagandet till Länsstyrelsen och sedan om den eller de som överklagat inte är nöjd med Länsstyrelsens hantering eller beslut väljer att gå vidare så går ärendet ända upp till Regeringsrätten.
2011 så vann planen laga kraft och då äntligen så kunde SMÅA påbörja sin projektering och nu så är det snart byggstart.
Agneta Hägglund
avatar
Krister Karlsson 02 Sep 2014
Tungrott, tungrott. Vem ska man rösta på? Inte en aning. Det blir väl ändå Fröjd som bestämmer. Ska kommunalrådet bara stå i folkdräkt ibland och ibland ta ett spadtag till något bygge som beslutades för tio år sedan! Vad är meningen med det hela!
avatar
Krister Karlsson 03 Sep 2014
Vad menar kommunalrådet med folkdräkt. Att hon är centerpartist eller opportunist. Förstår inte signalen. Att vända kappan efter vinden gör ingen klokare på vad man ska rösta på. En som har tröttnat.
avatar
Owe Fröjd 04 Sep 2014
Lågt, tycka om vad man vill om hur personer klär sig, både du och jag kanske skulle titta oss i speglen och ställa samma fråga:))

PS
Det är en Sverigedräkt
DS
avatar
Krister Karlsson 04 Sep 2014
Högtidsdräkt är fint på Nationaldagen, Owe Fröjd, men Håbo festdag är ingen högtid. Det är en dag för företagarna i kommunen att visa upp sig. Man kan inte vara två herrars tjänare. Kommunalrådet ska först se till medborgarnas intresse enl min uppfattning.
avatar
Owe Fröjd 04 Sep 2014
Vad är det du säger, en dag för företagarna? Inget kan vara mer fel. Det är en uppskattad festsdag för tiotusentals personer, inte bara för kommunens innevånare, en del kallar den för "hemvändardagen"

Festdagens egen inbjudan såg ut så här:

Välkommen till Håbo festdag, den stora hemvändardagen! En dag fylld av musik, glädje , barnaktiviteter, tornepspel, klapphage med djur, mat och dryck , föreningsaktiviteter, stor marknad och mycket mycket mer.


Att ditt största beskymmer, mot denna trevliga dag, verkar vara att det var en företagsmässa samma dag och att du inte gillade hur Agneta var klädd får nog stå för dig, och troligtvis bara för dig?:)
avatar
Krister Karlsson 04 Sep 2014
Ja, då får vi göra den till en röd dag då. Gillar hur kom.rådet var klädd! En högtidsdräkt signalerar att det är en särskild dag. Kanske kan kom.rådet svara själv. Hon får klä sig hur hon vill för mig. Man blir splittrad när man en dag står klädd i denna fina dräkt och nästa åker till Cannes! Vart tog socialdemokratin vägen? Vart blir nästa resa? Las Vegas? Owe Fröjd hetsar upp sig som sitt vanliga L'enfant terrible. Dubbelmoral!
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 04 Sep 2014
Det behöver inte göras om till en röd dag då det bara gäller Håbo, röda dagar skall ju gälla hela landet, dessutom är Håbos festdag alltid på en lördag så det borde inte vålla några större beskymmer för de flesta om man vill bevista den.

Det stämmer att jag hetsadse upp mig lite, det kändes lite för patettiskt att använda detta forum för att ondgöra sig över vilka kläder som vår kommunlråd bar på Håbo festdag, samt att såga denna dag som tusentals medborgare tycker är både värdefull och trevlig

Finns det inget positivt att skriva om kanske man lika gärna skall överväga att låta bli?

För att citera en kåsör i veckans EP:
Det finns alltid en person på läktaren som bara sitter där och letar fel på andra

Trevlig helg
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 05 Sep 2014
Håbos högste politiske person föreslår att jag inte ska skriva. Eftersom jag inte har något "positivt" att säga och hittar "fel". Nej, då jag behöver inte skriva en rad till. Jag har fattat mitt beslut ang valet den 14/9. En politiker som använder skrämseltaktik och saknar ödmjukhet och anser att han besitter höga kunskaper där han jämför detta med svart bälte känns det ändå olustigt att ha en dialog med.
avatar
Christian Johansson 05 Sep 2014
Vad konstig texten blir.
Attila är det något fel?
avatar
Krister Karlsson 04 Sep 2014
Exakt. Dito.
avatar
01 Sep 2014
Glömde 52 hyreslägenheter på Dalvägen, planen vunnit laga kraft och lägenheterna är klara.

Agneta H
avatar
Martin 01 Sep 2014
Hej Owe

Hur går det med minskade SL tillägget som ni har lovat flera perioder i rad nu?
avatar
Owe Fröjd 01 Sep 2014
Hej Martin
Då det förekommer diskutioner om detta vill jag inte skriva om det offentligt, men maila mig ditt telefonnummer och e-postadress så skall jag svara dig, maila till info@balstapartiet.nu
avatar
Krister Karlsson 01 Sep 2014
Det är bra Bålstapartiet, nu tar ni bort offentlighetsprincipen också. Först övergångsställena som uppvärmning. God natt.
avatar
Owe Fröjd 02 Sep 2014
Jag redogör inte för förhandlingar som Bålstapartiet nu genomfför på Håboportalen
Sedan tycker jag det är bättre om man vet vem man debatterar med, inte bara ett förnamn
avatar
Krister Karlsson 02 Sep 2014
För och efternamn känns trevligare, Owe Fröjd, där håller jag med. Men då måste man vara konsekvent med det.
avatar
Owe Fröjd 02 Sep 2014
Håller fullständigt med dig, det finns alldeles för många som inte vill stå för sina åsikter i media, titta bara på Hugin & Mumin, dom har öst ur sig spaltmeter anonymt under lång tid
avatar
Krister Karlsson 02 Sep 2014
Ibland skriver du Owe Fröjd inte ditt namn alls. Konsekvens alltså. Du får nog vänta med att klippa gräsmattan till efter valet. Reinfeldt har slutat dammsuga Sagerska palatset nu inför valet, uppger välinformerad källa.
avatar
Owe Fröjd 02 Sep 2014
Hej Krister

Jag har nog någon enstaka gång glömt att skriva mitt namn, men då i sammanhang då jag svarat på en direkt fråga till mig, så det har nog med hyfsad trovärdighet framkommit att det var jag som skrev.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 03 Sep 2014
Stig åt sidan, Owe Fröjd, du har inget att komma med. Ingen är oersättlig. Du har gjort ditt. Du säger själv att du inte kan jobba proffsigt. Du pratar alltför uppriktigt för ditt eget bästa. Lägg ner.
avatar
Håkan Sundström 01 Sep 2014
Detta är inte en statusrapport baserad på vad ni lovade i vinterträdgården 2010, det manifest ni (S, Mp, V, och Båp) lovade att genomföra under valperioden 2011 - 2014. Det ser ut som om ni har läst en massa KF protokoll för perioden 2011 - 2014 och kommenterat intressanta punkter. Vissa punkter har ni hittat men många saknas i er statusrapport som jag betraktar ganska intetsägande och liknar mer ett stryktips än en riktig statusrapport.Jag saknar status på följande:
1. Vad har hänt med det blomstrande näringsliv som ni utlovade?
2. Vad finns det för status på de utlovade lägenheterna. Endast 52 lägenheter blev byggda under valperioden. Byggstart på glastomten var utlovad 2013, nu befinner vi oss i slutet av 2014 och inget startdatum finns.
3. Presentera status på planen för ett focilbränslefritt Håbo?
4. Hur har ni stärkt varumärket Håbo?
5. Ni lovade bättre underhåll av gator och vägar samt bygga fler gångvägar och cyckelbanor. Vad har gjorts? Presentera status.
6. Presentera status på den centrumpark som ska byggas med en vattenmiljö som renar dagvattnet från kväve?
7. Ni skulle minska barngrupperna på förskolan, situationen har blivit tvärt om, Varför?
8. Ni lovade kontinuerlig dialog med föreningar och medborgarna. Hitintills har det varit att föreningarna har kallat er politiker för information, men med medborgarna har det inte varit något möte. Varför

Jag betraktar manifestet som ni presenterade i vinterträdgården som styrande för ert arbete 2011 -2014. Nu ser jag en tipsrad beserad på en massa KF protokoll.
avatar
Owe Fröjd 01 Sep 2014
Det finns säkert saker som inte ännu inte är slutförda, eller ens påbörjade, men det har ändå hänt en hel del mycket bra saker i kommunen, saker som inte redovisas i denna lista, listan är bara ett litet urval.

Om man är lite uppmärksam så framgår det av rubriken, det står faktiskt "lite av vad vi gjort"
Denna lista gjordes för att passa en helsida i Bålstabladet så det fanns självklart begränsningar i hur mycket man kan skriva för att det skall vara läsbart.

Berätta gärna vad du själv har gjort för positiva saker för kommunen sedan 2011, då du bara är en halvoffentlig person så har jag lite dålig koll på det.

Fortsatt trevlig vecka
avatar
Håkan Sundström 01 Sep 2014
Jag som halvoffentlig person har betalt väldigt mycket mer skatt än vad du bidragit till i kommunen.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 02 Sep 2014
Fel igen håkan, men är det det enda du gjort, betalat skatt som alla MÅSTE göra??
avatar
Christian Johansson 02 Sep 2014
Här måste jag säga att Håkan har rätt. Här kritiserar han ju varken arvoden eller lunchställen som Agneta äter på. Utan det är politiken och era vallöften som han undrar över.

Full respekt till dig Ove som faktiskt svarar (på det mesta) och det är väl frågor om politik du vill ha?

För egen del så förstår jag att allt inte kan göras på en gång, men om något aviseras som "vallöfte" så ska det alltid hållas.

Sen är det så att med barngruppernas storlek så attackerades den gamla Moderatledda majoriteten ganska hårt av dåvarande opposition av just den anledningen att barngruppernas storlek var för stora.
Som det klagades så hade jag räknat med att detta skulle vara löst vid det här laget.
Nu har ni erkänt att detta inte gick som ni räknat med, full respekt för det. Men man får kanske tänka sig för innan man slår på stora trumman när man är i opposition.

Trevlig Tisdag
avatar
Owe Fröjd 02 Sep 2014
Vallöften är svårt, se bara på nuvarande alliansen som lovade lägre arbetslöshet, det sprack, sedan finns det ju orsaker för varför det sprack, men ändå..

Det var därför vi i den nya majoriteten EFTER valet redovisade våra PRIORITERADE frågor, den listan vi redovisat är inte bara vallöften som sades före valet.

Sedan är det svårt att uppfylla alla sina "vallöften" om man inte uppnår över 50% av rösterna och får egen majoritet, det blir en förhandling där alla partier som skall bilda majoritet får både ge och ta, det är den krassa verkligheten.

Ha en bra vecka
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Agneta Hägglund 01 Sep 2014
Svar till Håkan.
1. Vi har bildat ett näringslivsråd. Vi har klättrat 30 steg på Svenskt Näringslivs ranking. Vi är inte nöjda utan kommer att arbeta vidare med att bli bättre.
2. Se tidigare svar, där finns tidsplan och status för lägenheter och när beslut kommer. När det gäller Glastomten så är det ett bekymmer när det gäller att det enbart var en byggentreprenör som lämnat in anbud när Håbo Hus gått ut på upphandling.
3. Beslutet tagit i Vår vision 2030 .
4. Genom bl.a att öka tillgängligheten, kontaktcenter som kan lösa många frågor direkt, utveckla hemsidan och tillgängligheten till den även för funktionshindrade. Arbeta aktivt för breda politiska lösningar i beslut som vi har tagit. Ett förbättrat politiskt klimat. Detta är bara några av det vi gjort.
5. I investeringsbudget för 2015 finns ca 10 miljoner extra för underhåll gata och ungefär lika mycket till fastighetsunderhåll. Vi har också under tidigare år lagt öronmärkta pengar för fastighet/gatu underhåll, finns redovisat i respektive års budget.
6. Vi har under mandatperioden antagit ett planprogram för Centrum, vi har också beslutat om detaljplan etapp 1 och 2 för Centrum. Idag beslutat om att gå ut med en marknadsanvisningstävling för etapp 1. Vi har också antagit ett planprogram för Gröna Dalen och det parkområde som ska innehålla en " stadspark" det arbetet pågår.
7. Där tycker jag att det fått för sakta. I höst/ nu ska barnantalet i de mindre barngrupperna .
minskas med 1 barn till 14 barn och där det redan idag finns 14 barn så ska man minska på de större grupperna. Det ligger för 2014 2 miljoner för det och 1 miljon för att minska på fritids.
8. Vi har haft olika medborgarmöten, bl.a när det gäller kollektivtrafik, Eriksunds flyktingmottagning, Centrumutvecklingen, " möjligheternas hus" , vision 2030.

Agneta Hägglund
avatar
Håkan Sundström 01 Sep 2014
Agneta
En mycket bättre statusrapport än den ni publicerat i Magasinet. Varför kan ni inte lägga den på hemsidan samtidigt som ni informerar i Magasinet var den finns att läsa?
avatar
Agneta Hägglund 01 Sep 2014
Håkan, tack för tipset! Upptäckte ett fel i min redovisning. Jag menade Ekolskrog men skrev Eriksund. Sedan har vi också haft öppna möten när det gäller skollyftet.

Agneta Hägglund
avatar
Christian Johansson 01 Sep 2014
Jag är ledsen att att tjata men jag ställer samma fråga som här. Men har inte fått något svar.

http://www.haboportalen.se/skola/4833-hogstadiet-tillbaka-till-grona-dalen-nasta-host.html

Internhyressystemet med lokalpeng skulle Ni "se över".

Även om Pyry Niemi lovade att detta system skulle försvinna så fort Ni fick makten.
avatar
Agneta Hägglund 01 Sep 2014
Christian, det har vi inte gjort. Det som vi har gjort är att startat upp Gröna Dalen till en 0-9 skola,.
Internbyressystemet finns kvar och måste så göra även fortsättningsvis. Vi har idag friskolor som ska ersättas för lokalkostnader och därför är det viktigt att det finns en " peng" för lokaler.
Det som var ursprunget till löftet var att den förra majoriteten lade ner högstadiet på Gröna Dalen och som konsekvens blev att ca 100 elever fick flytta till andra skolor. Det har vi under den här mandatperioden undvikit och också haft som prio 1 att återigen öppna upp Gröna Dalen till en 0-9 skola.
Vi vet att vi har " tomma platser" i våra skolor, men att stänga ner och flytta om elever är för oss inte aktuellt, utan då får vi ta en tillfällig svacka .

Agneta Hägglund
avatar
Christian Johansson-Nord 01 Sep 2014
25 timmar förskola för arbetslösa och föräldrarlediga?? Nja blir jag arbetslös vill jag nog koncentrera mig 100% på jobbsökande, dessutom är jag för gammal för att gå på förskola.
avatar
Monika Stålberg 02 Sep 2014
Owe Fröjd hur kan er hemsida fortfarande vara under uppdatering inför valet? ( Idag är det den 2 september 12 dagar kvar till valet).Vilket val 2014 eller 2018? Har ni samma koll på vad som är viktigt för Bålsta och oss som bor här blir man fundersam över hur det ser ut i kommunhuset.
avatar
Owe Fröjd 04 Sep 2014
Hej Monika

I går gjorde vi den första uppdateringen på vår hemsida inför valet: balstapartiet.nu

Ha en trevlig vecka
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 04 Sep 2014
"Svart bälte i lokalpolitik". Citat:Bålstapartiet. Vad ska det betyda förutom en antydning om macho? Står på hemsidan hos Bålstapartiet.
avatar
Owe Fröjd 04 Sep 2014
Liten idrottslektion till Krister:
Svart bälte används oftast inom karate och judo sport, det anger att man uppnått en hög kunskap på det man håller på med,
Jag tror även att alla kvinnor som utöver denna sport inte delar din kortsynta slutledningsförmåga om att det bara är en machosport

PS
Men det finns ju alltid något att gnälla om för vissa personer, dessa borde prova på att googla lite på positivitet, trakaserier och trångsynthet
DS
avatar
Krister Karlsson 05 Sep 2014
Har inte Putin i Ryssland svart bälte i judo? Kanske en förebild för Bålstapartiet.
avatar
Owe Fröjd 05 Sep 2014
Nu är du bara patetisk, läs följande artikel om en japansk kvinna på 98 år som har svart bälte i judo.

Kan du inte inse när du går över gränsen till anständighet på denna sida, förringa Bålstapartiet och förnedra alla kvinnor som utöver den olympiska sporten judo bara för ditt eget egos skull?

http://www.kimura.se/98-arig-kvinna-belonad-med-10e-dan-i-judo/
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 06 Sep 2014
Vem har tilldelat Bålstapartiet Svart bälte på lokalpolitik? Sitter Fröjd i juryn och tar själv emot den höga utmärkelsen? Kampsporter kräver ödmjukhet, självbehärskning och även andlig upplysning. I social kompetens gentemot medborgarna har Owe Fröjd inte svart bälte.
avatar
Krister Karlsson 06 Sep 2014
Som vanligt mästrar Fröjd väljarna. Oförskämdheterna haglar från den högste som bara inte tål kritik eller insyn. Man får försöka vara oberörd som en samuraj för att stå ut med hans koleriska utbrott.
avatar
Håkan Sundström 06 Sep 2014
Krister
Jag håller med dig, att ha Owe Fröjd med i politiken är inte hälsosamt för medborgarna i Håbo kommun. Vi måste med all kraft medverka till att han och Bålstapartiet inte får något inflytande över politiken under nästa valperiod. Låt oss tillsammans jobba föra det under kommande vecka innan valet.
avatar
Christian Johansson 04 Sep 2014
Just nu är det mycket gnäll på Bålstapartiet. Men någonting måste de gjort bra då 7 - 8 % röstade på dem 2010.
Det var mycket gnäll på Bålstapartiet även förra mandatperioden, men då kom en stor del av gnället från Socialdemokraterna.
Men även dem måste tyckt att Bålstapartiet gjort något bra, eftersom de inte bara äran att sitta i majoritet med (S) utan fick även den högsta politiska posten (ordförandeskapet i KF).
Och detta trots att en del Sossar sagt att man aldrig skulle regera med Bålstapartiet igen.

"Populistiskt missnöjesparti" som Thomas Lindström (S) uttryckte det.
avatar
Krister Karlsson 04 Sep 2014
Ja, gnäll och gnäll, Christian Johansson, jag tycker Owe Fröjd är ganska bra på syrligheter själv.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Monika Stålberg 04 Sep 2014
Owe Fröjd
Och svaret på den andra frågan var?
Jag såg att ni vill ha kvartstrafik på pendeltågen. Och ändå har ni varit med och tagit beslut som bygger bort spårreservatet. Hur går den ekvationen ihop. Väppeby 7:18 mfl Tvåhus.
avatar
Owe Fröjd 02 Sep 2014
Hej Monika

Anledningen är samma strategi att lansera saker inför valet så sent som möjligt, detta för att det skall vara färskt inför valdagen. titta på (S) och (M) som lanserade sina i går.

Vårt valmanifest var färdigtutdelat under gårdagen och vår hemsida skall uppdateras med den infon.

Tyvärr är vi ett litet parti där alla arbetar så mycket dom hinner på sin fritid, vi har inga centrala valorganisationer som hjälper oss med t.ex IT.

Vi har under helgen lagt all kraft på den annonsering som hade deadline i går och skall börja med hemsidan snarast.

Du kan även besöka vår FB-sida, den är lite mer uppdaterad, men inte färdig:
https://www.facebook.com/balstapartiet

Trevlig vecka
Owe
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Monika Stålberg 02 Sep 2014
Owe Fröjd
Jag såg att ni vill ha kvartstrafik på pendeltågen. Och ändå har ni varit med och tagit beslut som bygger bort spårreservatet. Hur går den ekvationen ihop. Väppeby 7:18 mfl Tvåhus.
avatar
Owe Fröjd 04 Sep 2014
Monika, svar på fråga 2:

Det går att köra kvartstrafik med befintliga spår, vem har påstått någiot annat?
avatar
Pål Christophersen 04 Sep 2014
Ni vill ha kvartstrafik på pendeltågen - enligt SL så är det i dag omöjligt då det bara kan vända på ett spår i Bålsta (från SL's facebook-sida).

Vet ni, eller någon annan vad den investeringen vill kosta kommunen ?
avatar
Owe Fröjd 04 Sep 2014
Jag har hört annat, då tåget i alla fall kommer att gå till Bro med kvartstrafik så skulle det inte vara några problem att köra några tusen meter till och vända i Bålsta. Men jag skall kolla upp detta igen när tid finnes
avatar
Leif Sjöborg 02 Sep 2014
GLASTOMTEN skulle enligt ER politiker börja bebyggas under august 2014, men bygget lär ha stoppats!!

Varför säger Ni politiker inte sanningen om detta bygge??!!

Den här följetongen om GLASTOMTEN är skapar ett löjje över ER politiker!!
avatar
Agneta Hägglund 02 Sep 2014
Leif, en bostadsförsörjningsplan är framtagen och är just nu ute på remiss för synpunkter.
Byggstart var planerad till hösten 2014 av Glastomten, att det sen bara är ett byggföretag som lägger anbud under upphandlingen kan ju varken vi politiker eller Håbo Hus beskyllas för. Det har hela tiden varit ett prioriterat område och vi är oerhört ledsna för att inte ha fått igång byggandet.

Agneta Hägglund
avatar
Krister Karlsson 02 Sep 2014
Nej, det är alltid någon annan det är fel på. Ni har fått förtroende att sköta kommunen medan bagarna i Bålsta går till jobbet på morron för att baka vårt dagliga bröd, lärarna går till skolan för att undervisa, vårdpersonalen går för att vårda gamla och sjuka, kockarna i skolan för att förbereda mat, hemtjänsten för att ta hand om sina uppdrag, polisen för att - ja, nej, det finns ingen polis här. Ni politiker vad gör ni? Pratar om era löner och arvoden. IBB och procentsatser! Förhalar och skyller på en mängd omständigheter. Sätt igång och gör något. Inga mer undanflykter. Nej, det var ingen fråga det här. Så det blir inget svar. Det är så byråkratin fungerar.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Christian Johansson 09 Sep 2014
Jag håller med majoriteten här, det är inte politikernas fel att bara ett byggföretag har lagt anbud.

Samtidigt, såg jag någon affisch från (S) Noll vs Massor som talar om hur jävla bra ni är på att bygga bostäder.

Javisst 52 lägenheter på Dalvägen som i ett första skede var meningen till personer över 60, men ålderskravet var man tvungen att släppa då lägenheterna blev för dyra.

Hur hade det låtit om dessa 52 lägenheter var klara när Moderaterna eller någon annat parti styrde?

Jo då hade (S) basunerat ut "Majoriteten bygger bara lägenheter åt de rika!!!"

Nej allvarligt talat det är dags att Ni politiker tar lite ansvar och verkligen försöker få lite bredare samsyn på stora frågor istället för denna pajkastning.
Så fort en ny majoritet tillträder så hur man alltid "nu ska vi jobba för breda lösningar", sen efter ett tag så glöms detta bort och det gamla tankesättet kommer tillbaka "allt är så bra när vi styr, allt är så dåligt när ni (M) styr".
avatar
Owe Fröjd 02 Sep 2014
Om jag har fått rätt info från Håbohus så är allt juridiskt byggklart, dock så saknas det någon som vill bygga till ett vettigt pris.

Vet ej vad som händer nu, troligtvis att ta in nya anbud, bygger man nu med det enda anbudet som kommit in blir det troligtvis alldeles för höga hyror.

Detta hört på hörsägen, så ta det med en nypa salt, det kanske finns någon annan läsare här på portalen som vet mer?
avatar
Alex 02 Sep 2014
Hej Owe,

Varför tar man inte istället fram en detaljplan som möjliggör ett mer kostnadseffektivt byggande?
Om ingen kan eller vill bygga glastomten utan att det blir hyror som ingen har råd med, visar inte det att man gjort en felaktigt marknadsundersökning och i stället gjort vad man 'trodde' var rätt?

Vi har som du säkert är medveten om samma situation med 2 hus planen. Jag utgår ifrån att du fått det förslag som boende i området lämnat till alla politiker där vi föreslår att man ska satsa på billiga ungdoms lägenheter istället för dyra höghus.

Om du inte fått det skickar jag det gärna till dig.

/Alex
avatar
Owe Fröjd 02 Sep 2014
Ja, skicka den gärna till mig för jag har inte fått den, skicka den till info@balstapartiet.nu
avatar
Owe Fröjd 02 Sep 2014
Hej Alex

Bålstapartiet föreslog för två år sedan ett koncept på billiga hyresrätter framtaget av en seriös byggare. Tyvärr var inte Håbohus VD särskilt intresserad
avatar
Leif Sjöborg 02 Sep 2014
Tack Owe!
Det ska naturligtvis vara vettiga och prisvärda hyror för bostäderna på Glastomten, men det brådskar!!
3000 står ju redan i kö för en lägenhet. Men säg för sjutton sanningen nu i valrörelsen också!
Hälsn / Leif
avatar
Owe Fröjd 02 Sep 2014
Hej Leif

Jag skrev sanningen i mitt andra svar till dig, vi har tyvärr inget planeringsunderlag. Problemet är att det finns över 3000 i den bostadskö som jag fick för två år sedan av Håbohus, dock så har majoriteten av dessa personer redan en lägenhet i Håbo.

Skulle det byggas 3000 nya lägenheter som dessa personer skulle vilja ha så skulle det innebära att det samtidigt blev över 2000 lägenheter lediga, (hela kön är inte Håbobor, det står en massa personer från andra kommuner, som för övrigt förmodligen står i alla köer i norrort) hoppas att du förstår vad jag menar.

Bålstapartiet förslag är att man skall uppdatera nuvarande kö för att få ett planeringsunderlag för kommande bostadsbyggande, men det har det inte funnits något intresse av, ännu!!!
.
avatar
Leif Sjöborg 02 Sep 2014
Håbo kommun saknar helt ett bostadsförsörjningsprogram, vilket man är skyldig att besluta om enligt lag.
Varför bryter Håbo kommuns politiker mot Sveriges lagstiftning i denna fråga??!!.

I nuvarande valrörelse verkar Ni politiker därför bjuda över varandra helt utan förankring i svensk lagstiftning!!

Ni borde istället tala om för oss medborgare att Ni exempelvis ska bygga 200 lägenheter per år, vilket skulle göra det mer förståeligt gentemot medborgarna.
avatar
Alex 02 Sep 2014
Hej Leif,

Tittar man på Agnetas svar så blir siffran i så fall 52 lägenheter. Kanske inte en jätte imponerande siffra om man jämför med de 700 planerade man klappar sig på bröstet för....

/Alex
avatar
Owe Fröjd 02 Sep 2014
Håller med dig, men... för att göra ett bostadsförsörjningsprogram måste man har en bostadskö som stämmer med verkligheten, och som vi politiker kan ha som ett vettigt beslutsunderlag, vilket vi saknar idag.

Bålstapartiet har försökt att få till en sådan via tjänstemännen men utan framgång. Den nya styrelsen måste få som en prioriterad uppgift att politiskt begära att detta tas fram
avatar
Håkan Sundström 03 Sep 2014
Owe
Ni har haft majoriteten de senaste 4 åren och har inte lyckats få fram ett bostadsförsörjningsprogram. Nu i elfte timmen skyller ni på tjänstemännen att den fortfarande saknas, att man som bostadssökande med fog kan säga att kommunen styrs av tjänstemännen och inte av politiken.

Till valet den 14'e sep hoppas jag verkligen att folket röstar för en stark majoritet där småpartierna kommer bort från makten så att politiken blir den styrande i kommunen.
avatar
Jonny Svensson 03 Sep 2014
Hej Owe,
Hoppas jag missförstått ditt inlägg ovan.
Ni styr väl tjänstemännen? Det är väl inte tjänstemännen som bestämmer vad som skall göras i kommunen?
Om inte politikerna styr i Håbo är det ju inte stor mening att rösta i kommunalvalet.
avatar
Owe Fröjd 03 Sep 2014
Hej Jonny

Som dom säger: "en svala gör ingen sommar"
Jag skriver här oftast vad JAG och i viss mån vad Båstapartiet tycker i vissa frågor. (har jag skriver under i Bålstapartiets namn så kommer det från Bålstapartiet, och vice versa)

En del tycker att jag är väl frispråkig när att talar om hur jag uppfattat vissa saker, och det har jag också fått kritik för, och det har lämmnat efter sig många ömma tår som jag trampat på, men jag säger som det är, tror att det lönar sig i längden som politiker.

Om Bålstapartiet haft ensam majoritet i Håbohus styrelse hade det garanterat sett annorlunda ut
Ha en bra dag
avatar
Martin 03 Sep 2014
Till kommunalrådet:

Som småbarnsförälder undrar jag följande:
Håbo rankas som 225e bästa skola i lärarförbundets ranking som kom denna veckan. Hur ska ni vända detta katastrofala resultat om ni får fortsätta styra.

https://www.lararforbundet.se/artiklar/resultat-basta-skolkommun-2014-hela-rankningen
avatar
Agneta Hägglund 03 Sep 2014
Martin, vi har inte hunnit analysera Lärarförbundet ranking. Självklart är det en ranking som vi ska noga analysera. Det som vi jämför oss oftast med är SKL: S öppna jämförelser där meritvärden är en del, andel godkända elever i alla ämnen och behörighet till att söka in på gymnasiet är en del.
Vi ser att meritvärdena ökar för våra elever men att antal godkända elever i alla ämnen sjunkit något och det ska vi ta på allra största allvar.
Viktigt med läxhjälp till alla och tex lovskola där man kan förbättra sina resultat.
I Lärarförbundets ranking är det också intressant att kunna konstatera att Håbo kommun ligger på lärarlöner på 33 plats( med tanke på dagens diskussioner om lärarlöner) och på 96 plats när det gäller resurser, friska lärare plats 95.
Men som sagt, vi ska noggrant analysera siffrorna från Lärarförbundet.

Agneta Hägglund
avatar
Leif Sjöborg 05 Sep 2014
Den politiska såpan kring GLASTOMTEN fortsätter!! Under de senaste 10 åren har ingenting hänt och nu skyller Ni politiker på HÅBO-HUS!! DÅLIGT!!
avatar
Joakim Jansson 05 Sep 2014
Förra mandatperioden så var det Moderaternas fel att det inte byggdes några bostäder enligt (S), nu är det Håbohus fel.

De får väl fråga Fredrik Anderstedt (S) som sitter i styrelsen för Håbohus vad som händer. Han kanske lärde sig någonting på sin resa till USA.
avatar
Leif Sjöborg 05 Sep 2014
Du Fredrik Anderstedt (S), med det dåliga omdömmet att åka till USA på skattebetalarnas pengar, ska naturligtvis inte ha några förtroendeuppdrag! Ditt förtroende är förverkat! AVGÅ!!
avatar
Håkan Sundström 05 Sep 2014
Hej Leif
Fredrik Anderstedt har fått ökat förtroende bland socialdemokraterna, han ligger bland de fem främsta kandidaterna på (S) listan, så du får räkna med att han säkert får en förtroendepost som ordförande i någon nämnd om den nuvarande majoriteten består. Undrar bara vart de ska resa denna period?
avatar
Leif Sjöborg 05 Sep 2014
Vad bra! Då blir det ju enklare för KOMMUNGRANSKARNA vid Uppdrag Granskning att ställa Fredrik & Co till svars när de kommer till HÅBO för sin politikergranskning! USA-resan är som bekant anmäld dit som exempel på omdömmeslös hantering av skattemedel!
avatar
Owe Fröjd 05 Sep 2014
Jag ser fram mot en granskning om den blir av.
avatar
Björn Normark 05 Sep 2014
Beträffande 15-minuterstrafik till Bro så driver Upplands-Bro kommun frågan om att bygga ett tredje spår förbi stationen så att andra tåg kan passera utan att störas av pendeltågen. Motsvarande upplägg skulle säkert gå att göra också förbi Bålsta station. I de detaljplaneförslag som nu föreligger bygger man dock bort den möjligheten.

Det problem som Monika Stålberg tagit upp är att Håbo kommun i de detaljplaner som för närvarande är under utarbetande i realiteten innebär att kommunen tar bort befintligt spårreservat fram till Bålsta station (Tvåhus-planen). Dessutom föreslås byggande av nya hus väster om stationen som tar bort möjligheten för framtida spår (Centrumplanen).

Trafikverket ser inte med blida ögon på Håbo kommun för detta utan skriver i remissyttrandet gällande Tvåhus bl.a. att:
”Om Trafikverket drabbas av kostnader till följd av kommunens planering eller bristande uppföljning av planering, kommer Trafikverket att överväga ställa skadeståndsanspråk på kommunen.” (Ärendenummer TRV2013/82908)

Enligt Trafikverket kan man ha 20-minuterstrafik till Bålsta med nuvarande spår. Det som styr om 15- eller 20-minuterstrafik blir verklighet är INTE önskemål från Håbo kommun eller Trafikverket, inte heller om det byggs fler spår, utan enbart av hur många resande som stiger på och av i Bålsta. Och de är för få idag anser SL. Det kan lösas genom att Håbo kommun ersätter SL för bristande intäkter.
Att bygga 4 spår bara till Bålsta enbart för att öka trafiken från 20-minuterstrafik till 15-minuterstrafik är knappast realistiskt.

Om Håbo kommun genomför sina planer innebär detta man, den dag det blir en utbyggnad till 4 spår, blir tvungen att riva ett antal nybyggda hus.
avatar
Leif Sjöborg 06 Sep 2014
Mot bakgrund av HåboHus-lednings felaktiga USA-resa; var placerar Ni idag ankommande flyktingar; vuxna och barn? Knappast i USA eller? // Leif medlem i RäddaBarnen o i UNICEF
avatar
Leif Sjöborg 09 Sep 2014
Mot bakgrund av HåboHus-lednings felaktiga USA-resa; var placerar Ni idag ankommande flyktingar; vuxna och barn? Knappast i USA eller? // Leif medlem i RäddaBarnen o i UNICEF
avatar
Leif Sjöborg 07 Jan 2015
En vettlös, ansvarslös skolpolitik i Håbo har lett till 400 st "lediga skolplatser i Håbo under de tidigare 8 åren!! Ännu en avskyvärd handling mot skattebetalare!!
avatar
Leif Sjöborg 28 Jan 2015
NU HAR TIGGARNA I BÅLSTA VARIT HÄR I MER ÄN 3 MÅNADER OCH SKA ENLIGT EU-REGELVERKET AVVISAS FRÅN KOMMUNEN!! EN UPPGIFT FÖR HÅBO KOMMUN ENL LAG!! VERKSTÄLL!!
avatar
Leif Sjöborg 28 Jan 2015
En vettlös, ansvarslös skolpolitik i Håbo har lett till 400 st "lediga skolplatser i Håbo under de tidigare 8 åren!! Ännu en avskyvärd handling mot skattebetalare!!
avatar
Leif Sjöborg 02 Feb 2015
400 LEDIGA SKOLPLATSER I HÅBO KOSTAR MASSOR AV SKATTEBETALARPENGAR, MEN SKA SJÄLVKLART BETALAS AV ODUGLIGA POLITIKER UR EGEN FICKA!! ELLER HUR; REVISORER?!
totalt: 22 | visar: 1 - 22

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739