Hem | Politik | Valresultat 2014

Valresultat 2014

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Via länkarna nedan kan du följa Valresultatet 2014 i kommun-, landstings- och riksdagsvalet.

Preliminärt Valnattsresultat Håbo 2014 Preliminärt Valnattsresultat Håbo 2014


Här sammanställer HåboPortalen det aktuella läget på valkvällen/-natten.  Obs! Den slutliga sammanräkningen påbörjas kl 8.00 den 15 september 2014.

Håbo - kommunfullmäktige  |  Landstingsfullmäktige i Uppsala län  |  Riksdagsvalet

 


Ställningens förändring under kvällen 14 september /15 september 2014:

14 sept., kl. 23.57 | Preliminärt reslutat Håbo (10 distrikt av 10 räknade)


Vinnaren är utan tvkekan Sverigedemokraterna som är nu Håbos tredje största parti med 5 mandat (+4 mandat jmft med 2010) och med en möjlig vågmästarroll i kommunfullmäktige.
Backa gjorde Folkpartiet med 2 mandat, Moderaterna med 1 mandat och Bålstapartiet med 1 mandat.

Den sittande majoritetet (S + MP + V + BÅP) har nu bara 20 mandat, dvs ingen majoritet.

SD har i teorin en vägmästarroll, men en möjlig S + MP + V + C koalition ger 21 mandater och därmed majoritet om man väljer att bortse från BÅP.

Väljer den nuvarande oppositionen ( M + C + FP + KD ) att samarbete med SD har de 21 mandat, dvs majoritet.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 sept., kl.22.46 | Preliminärt reslutat Håbo (3 distrikt av 10 räknade)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kl.21.46 | Preliminärt reslutat SverigeValdeltagande

2014: 84,10 %
2010: 82,90 %
2006: 81,42 %


Att jämföra med - Valet 2010

Så var resultatet 2010 i Håbo:Prenumerera på kommentarer Kommentarer (45 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 14 Sep 2014
De partier som accepterade kommundirektörens september krönika är inte värda att styra kommunen de kommande 4 åren. Socialdemokraterna och Bålsta partiet var de som accepterade att kommundirektören Per Killander tog sig friheten att kränka en grupp medborgare genom att i sin septemberkrönika kalla dem för rättshaverister och energitjuvar när de utnyttjar sina medborgeliga rättigheter att skriva medborgarförslag till kommunfullmäktige.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Christian Johansson 14 Sep 2014
Håller med. Har svårt att se Bålstapartiet behålla sina 3 mandat, de tappar minst ett. De har ju förlorat sin profilfråga SL kortet.

Socialdemokraterna fick förra valet en hel röster från personer som vanligen röstar på Moderaterna (proteströster mot Nina Lagh). Men detta val kommer dessa återvända till (M).

Folkpartiet dock har nog också svårt behålla sina 4 mandat, många tror att de har avregistrerat sin lokala verksamhet. Här kommer nog (M) hämta en del röster.

Sverigedemokraterna kommer öka till minst 4 mandat kanske ännu mer. De tar nog röster både från borgerliga och majoritetens sida.

Så att majoriteten förlorar sin majoritet tvivlar jag inte på , men hur nästa majoritet ser ut kan jag inte gissa mig till.
avatar
Håkan Sundström 14 Sep 2014
Hej Christian
Du har så rätt i dina antaganden, jag hoppas att V och BåP åker ur och att den nya majoriteten består av "S" + "M" och att "M" får kommunalrådsposten. Det vore bäst för kommunen på lång sikt.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 14 Sep 2014
Det finns också en grupp medborgare som vill sälja Håbohus och kasta ut nuvarande hyresgäster i ett casinospel för nya aktörer på bostadsmarknaden. Man vill till yttermera visso ställa pensionärerna på schavotten genom att inte anse sig ha råd med i stort sett någonting för de äldre. Man vill göra om hela kommunen till ett enda stort företag. Man ska ju vara företagare gudbevars! Sälj hela skiten!
avatar
Krister Karlsson 18 Sep 2014
Ang. valresultatet så röstade jag blankt avståndstagande till kommunens politiker. I riksdagsvalet på socialdemokraterna. Man får rösta på det som är minst dåligt. Kom.rådet Agneta Hägglund för ingen socialdemokratisk politik. Det har hon aldrig gjort, enl. min mening. Man stänger av alla media man kan och Håbo-Portalen befattar man sig inte med. Hägglund har Tore-TV där hon ostört kan lägga ut texten. Tore-TV är bra kanal där man får information om vad som hänt i trakten med omnejd. Utmärkt. Dock, kan jag ifrågasätta om det ska vara en megafon för Hägglund. De som är unga nu kommer att få glädje av nya Resecentrum m.m. själv kommer jag att vara över åttio år då. Nu vill en del medborgare, som inte själva bor hos Håbohus, sälja ut det kommunägda företaget för en spottstyver. Vi ska då köpa en lägenhet och gå med i en bostadsrättsförening. Jag går inte med i någon förening. Är inte intresserad. Jag vill hyra! Livet består av mer än procentsatser och IBB, föreningar och motföreningar. Man kan inte slösa tid på hur mycket som helst när man är pensionär. Egen härd är guld värd. Det finns en del privata fastighetsägare redan i kommunen. En av dem gör livet till ett helvete för en del som bor där. Dock lär en del trivas, säger de. Vi har någon slags demokrati i det här landet. Gatans parlament ska man vara försiktig med.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 18 Sep 2014
På grund av det snobberi och den rådande passiviteten från våra lokala politiker så tänker jag inte kommentera något mera på denna webbtidning. Fp har bara moralkakor att erbjuda. Sossarna säger ingenting. Jag är inte det minsta förvånad över att SD går framåt.
avatar
Håkan Sundström 14 Sep 2014
Krister.
Nu målar du fan på väggen, det behöver inte bli någon större skillnad om en privat äger Håbohus. Det positiva blir att vi blir mindre skuldsatta så att ett nyfött barn slipper vara i skuld redan första dagen av sitt liv.
avatar
Krister Karlsson 17 Sep 2014
Vad har Håkan Sundström tänkt att man ska säga till alla som står i bostadskö hos Håbohus? Att man sålt det kommunägda företaget till Ruffel & Båg AB?
avatar
Håkan Sundström 17 Sep 2014
Nu Krister har du snart målat fan på alla väggar, det finns seriösa privata fastighetsbolag. Du betraktar alla privata bolag som "ruffel & båg" så skulle inte vi svenska medborgare ha den standard vi har det idag.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 17 Sep 2014
Tyvärr har många (inte alla) privata fastighetsbolag en annan syn på saker och ting. Däremot skulle jag hålla med dig om att Håbohus behöver konkurrens. De har för mycket monopol på bostadsmarknaden. En sund konkurrens skulle verkligen inte skada. Och med det lägre hyror. Helt klart. Men sälja därför att en viss politik har varit dålig, det kan jag inte gå med på. Tredje man ska inte behöva lida för att en del inte kan sköta politiken.
avatar
Krister Karlsson 14 Sep 2014
Om du Håkan Sundström inte är nöjd med den ekonomiska politiken ska du stämma politikerna. Jag betalar inte för politikernas oförmåga att sköta kommunen. Moderaterna har som vallöfte (!) att rätta till misstag. Herregud! Det väl en fråga för rättsväsendet. Den här kommunen är för liten för en så stor och dyrbar apparat som kommunhus med en massa partier. Slå ihop denna kommun med någon närliggande. Det här är ohållbart. Fritidspolitiker. Man tar sig för pannan.
avatar
Håkan Sundström 14 Sep 2014
Krister
Det finns ingen kommun som vill slå sig ihop med oss P.g.a. de höga skulderna som politikerna orsakat.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 14 Sep 2014
Då kan man under tiden höja skatten för er villa/husägare. Är inte det en bra idé. Sedan blir det outhärdligt ibland med en person som tror att han vet precis allt. Jag vet vågar jag ändå påstå en hel del om hur det är att bo i hyreslägenhet. Alltså hur skulle det vara om ni villaägare betalade skulderna, så vi kan slå oss ihop med en ansvarsfull kommun.
avatar
Håkan Sundström 14 Sep 2014
Krister
Villaskatten är en fråga som regeringen beslutar om.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 14 Sep 2014
Hur som helst. Lägg dig inte i försäljning av Håbohus. Du och Leif Sjöborg bor inte hos dem. Och Leif, jag tror det räcker med partier nu.
avatar
Håkan Sundström 14 Sep 2014
BåP och V kommer troligen att försvinna och kan således ersättas av ett pensionärsparti.
Ha en bra dag
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 14 Sep 2014
Större skillnad? Själv bodde jag hos en privatägd fastighet i Skokloster i fem år. Man har där upphört med hyresregler helt och hållet. Deras motto är: Om du inte trivs så kan du flytta! Nej, tack inga fler konkurser att reda ut. Och framför allt; bor man inte själv hos Håbohus är det väldigt lätt att prata om nyfött barn, skulder osv Jag köper det inte!
avatar
Håkan Sundström 14 Sep 2014
Ok Krister, här har vi skilda uppfattningar och så ska det vara i en demokrati. Vi kan inte ha samma uppfattningar alla medborgare, det vore tråkigt och Håboportalen var onödig som media.
Ha en skön dag.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
kenta 15 Sep 2014
hejsan jag tycker inta att man ska sälja håbo hus titta hur det blev med centrumet ingen har råd att hyra affärslokaler där det är privat
avatar
Christian Johansson 17 Sep 2014
De majoriteter som nämns ovan är teoretiskt möjliga men inte praktiskt möjliga.

Inget parti är idag redo att regera med SD, därför går borgerliga+SD bort.
V+S+Mp+C skulle innebära att nuvarande majoritet sparkar ut Båp och det skulle orsaka en hel del tandgnissel direkt.
Att nuvarande majoriet skulle "fylla på" med C och/eller Fp är tveksamt, dels för att det blir 5 eller 6 partier och det är lite för mycket för en majoritet, men sen var ju C och Fp lite tveksamma till Båp 2010.

I denna artikel från EP http://www.eposten.se/habo/article1643061.ece
nämndes ju även spekulationer om S och M. Tja det har ju gjorts försök till det senast 2009.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=2836943

Vi får se.
avatar
Håkan Sundström 17 Sep 2014
Christian
Jag köper ditt resonemang och vidhåller att "S" + "M" är den bästa lösningen som jag sedan länge föreslagit, då skulle vi ha en stark majoritet på 25 mandat i kommunfullmäktige. Då behöver de inte muta något av "Kalle Anka" partierna när de nya arvoderna ska fastställas. Vi får hoppas att sundaförnuftet segrar.
avatar
Micke 18 Sep 2014
Tror inte väljarna skulle se med så blida ögon på varken S eller M i valet 2018 om de gick ihop. OM jag röstat på M vill jag verkligen inte ha ett S-styre eller tvärt om. Skulle de gå ihop blir de båda de stora förlorarna 2018 vilket skulle gynan de mindre,då främst SD som kanske skulle bli andra största parti.

Nej, jag hoppas på alliansen med SD som stödparti.
avatar
Somir 20 Sep 2014
Alla människor har inte råd att bo i villa eller bostadsrätter. Det är självklart att kommunen måste ha kommunala bostäder till dem som inte har råd. Vi har redan sett vad avregleringar i samhället kan skapa. Det har inte lett till kostnadsminskningar, utan snarare kostnadsökningar. Det drabbar och har drabbat främst pensionärer, unga och sjuka. Sedan är inte Håbohus direkt vad jag skulle kalla perfekt skött.
avatar
Kluring 25 Sep 2014
Vad gör (SD)?

Om det blir så här:

(M)+(C)+(FP)+(BP) = 18 mandat
(S)+/V)+(MP) = 18 mandat

Röstar (SD) då på det borgliga blocket eller det socilistiska eller lägger ner sina röster, och hur blir det då?
avatar
Kluring 26 Sep 2014
Glömde skriva (KD), dom skall vara med för att borgarna skall få 18 mandat!!
Alternativet mot detta "dödläge" är att några partier från den borgliga alliansen struntar i borgligheten och blir en del av den "socialistiska regeringen", alternatuivt att de borgliga acceptterar att (SD) är ett parti på riktigt och som har många väljare i Bålsta, och att dom sväjer förtreten och tar emot deras stöd för en borglig majoritet, eller är man på riktigt säker på att ge upp allt man arbetat för bara för att blocka ett annat parti, vilket borde vara viktigast? Svälja stoltheten och regera, eller vara stolt och inte regera, oavsett hur det går för Bålsta?
avatar
Christian Johansson 26 Sep 2014
Tittar man bakåt 20 år i tiden så har Håbo styrts av majoriteter från bägge block. Så jag tror inte någon prestige att man inte kan regera med någon från andra blocket.
Sen är det som du säger att ingen är idag beredd att regera med SD.

Lägg därefter till att en del partier inte vill regera med Båp så har du ännu mer komplicerat läge.
avatar
Christian Johansson 25 Sep 2014
Beror väl på vad frågan gäller. Du glömde Kd.
avatar
Christian Johansson 26 Sep 2014
Du kanske menade på att dessa partier försökte bilda ett styre i minoritet.
Till skillnad från på riksnivå där man försöker sig på regering på 38% så tror jag inte detta blir fallet här.
Det skulle ju innebära att det kommunala styret har minoritet i varje nämnd och i KF och då blir det svårt att styra.
Vi får väl se när nya styret blir klart. Min personliga åsikt är att gamla majoriteten hade 21 mandat och backade till 20. Därför har detta styre inte invånarnas stöd längre och bör upplösas och en helt ny majoritet bildas.

Det funkar inte bara att lägga till Folkpartiet i gamla majoriteten så är allt frid fröjd.
avatar
Håkan Sundström 26 Sep 2014
Om de borgerliga partierna skulle acceptera SD som en del i politiken så kan de bilda en borgerlig majoritet med M=10, C=3, KD=1, FP=2, SD=5 så får du en svag majoritet på 21 mandat, därför är att föredra att M och S bildar en stark majoritet på 25 mandat. Det positiva i båda fallen är att BåP är utesluten från båda majoriteterna.
Sedan kan ett skräckscenario uppstå genom att BåP bildar en samverkan med SD och får 7 mandat och kan därigenom ställa till stora problem i KF vid omröstningar. Låt oss undvika det sista scenariot.
avatar
Kluring 27 Sep 2014
Sundström

Det kan även bli en valsamverkan av alla utetslutna partier om m och s går samman, inte bara sd och bp med 7 mandat, tror att de andra blir tjuriga och bildar enad front mot en sådan majoritet.
sd, bp, mp v c fp och kd har tillsammans 16 mandat, då är dom vågmästare mellan s och m i alla beslut i KF och nämnder, dom kan välja borgerligt eller socialistiskt, allt efter dagsform.
Vi får se hur det går, enligt "säkra källor" har s och m möte i helgen om hur dom skall göra för att köra över alla andra, två välbetalda kommunalråd finns i potten, om du kliar dig på ryggen så kliar jag dig!!
avatar
Kluring 27 Sep 2014
Sundström

Du måste tänka på att om s + m bildar majoritet så ratas alla de andra partierna, det kanske inte bara blir bp och sd som gör valsamverkan utan alla tillsammans, då har dom 16 mandat och kan välja borgerligt eller socialistiskt i alla beslut som inte s och m är överens om, inte bara i KF.
Hur det blir får vi nog snart veta, hörde en "fågel som kvittrade" att s och m skall mötas i helgen för att komma överens om hur man utesluter alla andra partier, tror att dom också gör det då det finns två välavlönade kommunalråpdsposter i potten. Om jag kliar min rygg så kliar jag din!
avatar
Håkan Sundström 27 Sep 2014
Mr Kluring. Jag brukar inte besvara anonyma påståenden men ska i detta fall göra ett avsteg. Jag kan inte tro att alla övriga partier gör en samverkan med BåP och SD. Dessa partier har en seriös politik som inte finns hos BåP och SD, därför är denna samverkan du nämner helt utesluten.
Är fortfarande av den åsikten att med årets valresultat är det bästa att "S" och "M" bildar en majoritet för nästa valperiod.
Det vore olyckligt om det finns 2 heltidskommunalråd i potten. Mitt önskar skulle vara 2 kommunalråd på 75%, ett för de mjuka frågorna och ett finanskommunalråd.
avatar
Christian Johansson 29 Sep 2014
Skulle S+M regera så har jag svårt att se att en enad opposition lägger en skuggbudget, däremot så kan det i sakfrågor bli så att det finns en enad opposition mot majoriteten.

Det här är också en fråga som jag har till Er politiker. Ni talar om att inte samarbeta med Sd och att de inte ska få något inflytande, men vad innebär det i praktiken.
Men om dem kommer med ett bra förslag (som inte har med invandring att göra) kommer ni då att per automatik rösta ner detta?

När det gäller 2 kommunalråd eller inte, så är det en skam att detta inte var klart innan valet.
avatar
Owe Fröjd 29 Sep 2014
Hej Christian

Jag gör ett undantag och skiver ett inlägg med anledning av denna diskution, jag skall i sak försöka att klargöra dagsläget, som jag uppfattar det, och hoppas att det inte medför personliga påhopp på mig som person.

Det förekommer förhandlingar i majoritetsfrågan på iniativ från (S).

Efter kontakt med flera partiledare kan jag meddela att varken BÅP, V, MP eller SD har fått någon förfrågan om att tillhöra någon framtida majoritet.

Då återstår 2 möjlighter som verkar mest sannolika:

1. (S) bildar majoritet med de borgliga partierna (FP), (C) och (KD)
2. (M) bildar en majoritet med det socialistiska partiet (S)

Enligt uppgift från (S) finns det ett färdigt förslag som skall behandlas på deras medlemsmöte på onsdag kväll, blir det ja, kommer det att meddelas att det finns en ny "Röd-Blå" majoritet, blir det nej är vi tillbaks på ruta 1 och alla får försöka att hitta någon annan lösning.

Risken finns att det blir som i riksdagen att det största blocket får bilda majoritet, antingen med stöd av (SD) eller att (SD) väljer att lägga ner sina röster till förmån för det största blocket.

Till dina övriga frågor, (BÅP) har inte haft, och har inga problem med att arbeta med (SD) lokalt i frågor som rör Håbo kommun, och det borde det inte finnas det bland övriga partier heller, tycker jag.

.
Frågan om två kommunalråd strandade i förhandlingarna, (BÅP) sade nej, (S) och (M) sade ja, då vi var tvungna att komma fram till ett gemensamt förslag så sprack detta och kommer att beslutas av den nya majoriteten.

Enda anledningen, som jag ser det, att (M) vill regera tillsammans med (S) är att dom får ett bra betalt kommunalråd.
Om man ser till politiken så finns inget gemensamt, (M) skall inte låna en krona och (S) skall bygga konstgräsplaner etc.
(M) kan inte heller skylla på att man gör detta för att blockera (SD) då (M) och (SD) valmanifest skulle kunde vara skrivna av varandra och i det fallet vore det mer logiskt att (M) regerade tillsammans med (SD). Vad (S) skall skylla på har jag ingen aning om:))
.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Christian Johansson 30 Sep 2014
Tack Owe för svar.

Jag håller med dig om kommunalrådsposten, därför tyckte jag det var lite synd att man inte fick veta vad de olika partierna tyckte i frågan innan valet (förutom er då).
Vi kan inte ha att detta ändras hela tiden. Nina Lagh satt på 75 % , Agneta på 100% och nu talas det om två kommunalråd på 100% eller 75% vardera.

Detta bör finnas en politisk samsyn kring.

Sen när det gäller SD så håller jag med. Mitt inlägg var kanske främst riktat mot L-G Bromander (S) och Håkan Welin(Fp) som uttalat sig att de inte ska samarbeta med dem. Därför undrar jag om det är sådan sandlådenivå att man t.om tänker rösta emot varenda förslag(motion som dem kommer lägga.
Ett bra förslag är alltid ett bra förslag oavsett vilket parti det kommer ifrån. Måste man förkasta ett bra förslag bara för att det kommer från fel parti så har man inget i politiken att göra!!!

Vi får väl se hur majoriteten kommer se ut. Om nu ni i Båp hamnar i opposition ska ni inte vara ledsna över det. Nu har ni chansen att driva en konstruktiv oppositionspolitik något som saknats de senaste två mandatperioderna.

Håkan: Du har fel. V och Mp satt ju nyss med Båp i en majoritet. Om förra majoriteten S+Båp+Mp+V hade fått 21 mandat hade de fortsatt som vanligt. eller???
avatar
Håkan Sundström 30 Sep 2014
Christian
Om resultatet av valet hade visat att den gamla majoriteten med 21 mandat, hade det med stor sannolikhet blivit en annan majoritet. Att BåP kom med i den förra majoriteten berodde på ett misslyckande i förhandlingarna 2010 där "S" tappade fattningen i förhandlingen med FP och C, som resulterade i att BåP mutades in i majoriteten på skattebetalnarnas bekostnad.
avatar
Johan 30 Sep 2014
Enligt EP idag (tisdag) har inga av småpartierna (i majoritet/opposition) har hört från S, och då återstår med störst sannolikhet en S+M koalition, med ytterligare en kommunalrådpost till M i deltid.

I kort sikt kan det innebära att M kommer nära S och därmed makten, men om fyra år (2018) kan både S och M decimerras om de missköter sig och folk missnöjesröstar.
avatar
Håkan Sundström 29 Sep 2014
Hej Owe
Jag uppskattar att du kommit tillbaka i den politiska debatten på Håboportalen och att du ur dina egna intressen beskriver ett scenario som passar in för fortsatt medverkan för dig och BåP i Håbopolitiken. Synd bara att inte de övriga politikerna är lika villig att vara med i debatten.

Det scenario du beskriver är tänkbara konstellationer, men beskrivningen tar sikte på att få så stort inflytande som möjligt för BåP i Håbo politiken och därför vill jag fråga dig om du tagit kontakt med SD att bilda en samverkan och därmed få en konstellation med 7 mandat i KF?

Du vet att C, FP, KD, V, och MP vill inte ha med BåP i någon majoritet och därför söker du en samverkan med SD för att komma in i så många nämnder som möjligt p.g.a. din långa politiska erfarenhet som BåP har i Håbo politiken, men saknas hos SD. Därmed kommer du att ha ett större manöverutrymme än om du skulle sitta i KF med endast 2 mandat.

Jag hoppas fortfarande att S och M bildar majoritet (25 mandat) med 2 kommunalråd om 75% vardera, ett kommunalråd för de mjuka frågorna och ett finanskommunalråd för de ekonomiska frågorna. Om S vill låna och M spara så är väl en kompromiss däremellan en bra lösning.

Hur kan du påstå att SD och M har skrivit varandras valmanifest, det tycker inte jag?.
avatar
Håkan Sundström 29 Sep 2014
Skulle det bli en majoritet bestående av S+M så är det som du säger att den S.k. Oppositionen kommer inte att lägga någon motbudget därför att de är alltför splittrade i sin politik. Kan inte tänka mig att FP och C går ihop med varken BåP eller SD om att lägga en budget i synnerhet när ryktet säger att SD och BåP kommer att ha en samverkan inför nästa valperiod och därmed få 7 mandat och kan genom detta ställa till problem i KF
avatar
Owe Fröjd 30 Sep 2014
Håkan, jag kann bara beklaga att du fortsätter att kasta skit på mig som person och att du som vanligt inte vet vad du pratar om.

Självklart har även vi varit i kontakt med andra partier för att BÅP skall få så bra utfall av valet som möjligt, det gör alla partier!!

Jag kan försäkra dig om att både (M) och (S) kommer att göra valtekninsk samverkan för att få ut så mycket som möjligt av sina mandat, och detta är enligt den lag som tillkommit just precis för att små partier skall ha en möjlighet till inflytande, men du brukar ju inte ha så mycket till övers för den gällande lagstiftningen, jag kommer ihåg när du kritiserade lagen om IBB och försökte att göra en egen tolkning av denna, hur det egentligen borde vara:))

Våra två mandat räcker för en plats i kommunstyrelsen, men då blir det matematik igen och det orkar jag inte förklara här på portalen, det har inte gått så bra förut:)

Sedan när det gällde ett eller två kommunalråd så var utgångspunkten i den beredning som arbetade med denna fråga om det skulle tillsättas ytterligare ett för opositionen, detta för att bredda det demokratiska inflytandet.
Om den nya majoriteten tillsätter två inom majoriteten så är det bara av egen vinning när det gäller att uppbära ett högt arvode och den frågan har inte varit uppe i beredningen för ställningstagande, men vi får se vad som händer med detta.

Jag har nu gjort ett försök till att sakligt förklara, och som jag sade i mitt första inlägg så hoppades jag på att slippa personliga påhopp, vilket en av kommunens största "rättshaverister" inte förstod och jag avslutar därmed min medverkan i denna tråd.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 30 Sep 2014
Owe
Jag citerar ordspråket "som man bäddar får man ligga". Du som en egopolitiker har fört en politik i eget syfte de senaste 4 åren, har nu blivit placerad vid sidan av majoriteten om inte SD gör misstaget att ingå en samverkan med BåP. Att du kallar mig som en av de stora rättshaverister vi har i Håbo visar bara att du, kommunledningen och den socialdemokratiska ledningen hade sanktionerat Per Kjellanders september krönika. Så smutsig är din politik och jag hoppas att du inte blir en del av kommunstyrelsen som du önska, du fick så få röster att ditt andra mandat var i farozonen.
avatar
Joakim Jansson 01 Okt 2014
Mycket snack om Båp, men det fanns att annat parti som backade mer än Båp.
Har Folkpartiet helt avregistrerat sin verksamhet i Håbo?
Läser man vad de skrivit här på portalen så handlar nästan allt om rikspolitik.

Jag såg heller inga valaffischer från dem i Håbo.
avatar
Håkan Sundström 01 Okt 2014
Joakim
Du har alldeles rätt, FP var det parti som förlorade mest och de Folkpartister som nu finns kvar är på utdöende att de vid 2018 val kan vara borta liksom BåP.
avatar
Leif Sjöborg 01 Okt 2014
Bli månadsgivare i Läkare utan Gränser du också! http://www.lakareutangranser.se/akut
avatar
Christian Johansson 28 Nov 2014
Hej.

M har gjort sin eftervalsanalys på riksnivå och konstaterat varför de tappade.
Hur ser M:s eftervalsanalys i kommunen ut? Jag förstod att de tappade 2010, men är lite förvånad att de fortfarande tappade 2014.

Men vilka som verkligen borde gjort en analys är Folkpartiet. Hur ser eran analys ut efter att ha tappat så mycket som Ni gjorde?

Samma fråga ställer jag till Bålstapartiet, 2006 fick Ni 6 mandat har nu tappat två val i rad och nere på 2 mandat (var det SL-korts frågan som höll er uppe??)
totalt: 16 | visar: 1 - 16

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

3.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2724