Hem | Politik | Moderaterna i Håbo hoppar av samtal om samarbete med S

Moderaterna i Håbo hoppar av samtal om samarbete med S

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

I Håbo har Moderaterna under en tid fört diskussioner med Socialdemokraterna avseende politisk samverkan under den kommande mandatperioden.

Moderaterna i Håbo hoppar av samtal om samarbete med S Moderaterna i Håbo hoppar av samtal om samarbete med S


Diskussionerna har förts i positiv anda och enighet har säkerligen varit möjlig att nå i vissa frågor, medan andra sannolikt har fått läggas åt sidan under de kommande fyra åren.

Efter det att den nya regeringens politiska inriktningar tillkännagivits i ökad omfattning och i mer konkreta former har invändningarna mot samverkan med S ökat kraftigt hos M:s medlemmar. I ett antal politiskt tunga frågor har M och S, såväl på nationell som på lokal nivå, alltför motsatta uppfattningar för att enighet skall kunna uppnås. Om dessa frågor i endräktens namn skulle läggas åt sidan under mandatperioden skulle det drabba utvecklingen av Håbo kommun på ett ofördelaktigt vis. Utifrån möjligheterna att bedriva ett för Håbo kommun framgångsrikt politiskt arbete och utifrån medlemmarnas synpunkter har M i Håbo i dag beslutat att frånträda förhandlingarna om politisk samverkan med S.

Tommy Rosenkvist           Carina Lund
Ordförande M i Håbo         Gruppledare M i HåboPrenumerera på kommentarer Kommentarer (5 Skickat)

avatar
Bålstapartiet Pressmeddelande 13 Okt 2014
Pressmedelande

Bålstapartiet har under 4 veckor sedan valdagen inte blivit kontaktade av vårt tidigare samarbetsparti (S) för något fortsatt samarbete.

Vid våra förfrågningar om fortsatt samarbete har Socialdemokraterna hänvisat till (S) utsedda förhandlare Pyry Neimi och Lars-Göran Bromander som inte under dessa 4 veckor kontaktat vare sig V, MP eller oss i denna fråga. De har valt i att första hand försökt att finna en annan lösning tillsammans med andra partier, dock utan framgång.

Bålstapartiet har, med anledning av detta, valt att föra samtal med övriga partier i syfte att skapa en så stor majoritet som möjligt för att kunna bedriva en framgångsrik politik i syfte att göra Håbo till en bättre kommun att leva och bo i.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 13 Okt 2014
Här frånträder M sitt politiska ansvar för Håbo kommun genom att avbryta förhandlingarna. Jag hoppas det bara är ett tillfälligt stopp och att förhandlingarna kan fortsätta.

Bålstapartiets pressmeddelande visar bara hur desperat partiet är att med sina 2 mandat får en undangömd position i opposition och har därför fört samtal med de andra partierna om en politisk samverkan i opposition.

Nu hoppas vi medborgare att M och S hittar tillbaka till förhandlingsbordet och tar sitt ansvar att tillsammans styra Håbo.
avatar
M 13 Okt 2014
Alliansen har redan gått ut med informationen att man avser bilda ett minoritetsstyre tillsammans med MP. De får då 18 mandat och ifall även BåP ingår får man 20. Kvar på andra sidan blir S och V med totalt 16 mandat och SD kvarstår som vågmästare med sina 5 mandat.

Mer info: http://www.moderaterna-haabo.nu/Pressmeddelande13okt2014.pdf
avatar
Håkan Sundström 13 Okt 2014
Det vore olyckligt att bilda ett minoritets styre. Det kommer att bli oerhört svårt att styra kommunen. Vi alla vet att Owe Fröjd trivs i alla konstellationer som historiskt visat en okunnig och uoansvarig ekonomisk politik där de medverkat.

Då är det bättre att alliansen går ihop med SD och bildar en majoritet, bara för att hålla Bålstapartiet utanför majoriteten. SD fick 13% av väljarkåren och kan därför inte ignoreras.

M och S har här ett stort ansvar för kommunens utveckling och bör därför gå tillbaka till förhandlingsbordet och finna en lösning för kommande valperiod.
avatar
M 13 Okt 2014
Även om M eller Alliansen som helhet skulle vilja samarbeta med SD är det en omöjlighet pga interna reglerna ovanifrån. M är förbjudna att ingå i sådant samarbete, även om de som sagt lokalt nu skulle vilja det.
totalt: 3 | visar: 1 - 3

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

4.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2724