Hem | Politik | Demokratidagen

Demokratidagen

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den 10 oktober ägde den årliga Demokratidagen för Håbos unga rum vid Lastberget. Det blev en fullspäckad dag där ungdomarna i år jobbade med att fram förslag och handlingsplaner till årets tema – Mitt Centrum.

Foto: Håbo kommun Foto: Håbo kommun


Dagen började med att Märit Olofsson Nääs, projektledare för nya Bålsta Centrum, hade en dragning om hur projektet och hur de olika etapperna kommer att se ut. Det blev även filmvisning där alla fick en inblick om hur nya Bålsta Centrum kommer att se ut om några år. Ni som är nyfikna på att läsa mer om nya Bålsta centrum kan göra det på habo.se/balstac samt läsa Märits blogg på habo.se/balstacentrumbloggen.

Efter det delades alla ungdomar in i olika grupper och satt sedan resten av dagen i dessa grupper och diskuterade framtidens Bålsta Centrum. Diskussionerna kretsade kring olika delar:
- en kritikfas där allt som är dåligt/saknas/bör förbättras med centrum diskuterades
- en visionsfas där allt som är bra/bör finnas i centrum diskuterades

Utifrån dessa faser gjordes handlingsplaner över vad ungdomarna kom fram till var det absolut viktigaste som måste finnas eller bli ännu bättre i centrum. Dessa handlingsplaner arbetades fram:

Grupp 1.  
Vill ha SF-bio, park, grönområden, grillplats, någonstans att hänga. Multihall för olika sporter och aktiviteter och simhall.
Snabbmatskedjor ska etableras, såsom McDonalds, Max och SUB Way. Fler butiker som Gina Tricot, Bik bok, HM önskas. Även hemelektronikaffär, som El-Giganten. Billigare caféer, de är för dyrt i dagsläget.

Grupp 2.
Kultur – sport och fritidscentrum.

Grupp 3.
Förbättra konstgräsplanen och göra den till en mötesplats för fler än fotbollsintresserade, året runt. Öka områdets service och faciliteter som till exempel omklädningsrum, toaletter, kiosker, vattenkranar och liknande. Bygg läktare för besökare. Möjlighet att spela fotboll spontant.

Grupp 4.
Fler busshållsplatser i kommunen på avlägsnare platser.
Skogs/Utomhusaktiviteter i Mitt Centrum.
McDonalds.
Få hit butiken Stadium.

Grupp 5.
Aktivitetshus, sport, kultur. Vi ska kunna göra allt i denna lokal och lätt att hitta. Med bra övervakning.

Vi vill fixa bion i Bålsta. Flytta den och göra den större. Mer salonger. Mer personal. Mer speltider och filmer. Det ska vara lätt att hitta bion. Just nu är det en lada för bönder.

Öka tryggheten runt Centrum. Satsa mer på väktare eller polis.

Grupp 6.
Caféer: Espresso house, IT- Café , EKO- Café.

Multihall: Basket, innebandy, inomhusfotboll, handboll, tennis, gymnastik, badminton, handboll, kampsport, reception. Bowling i anslutning till restaurang.

Grupp 7.
Nytt Centrum med shopping (galleria).

Grupp 8.  
Ett mer samlat sportcenter med en gemensam styrelse. Ett ”Fryshus” i Bålsta, kulturcenter, multihall. Centret ska ligga centralt och innehålla: idrotthallar, klättervägg, scen.

Den 13 november är det en hearing i kommunhuset. Då kommer representanter från de olika grupperna från Demokratidagen att överlämna sina handlingsplaner till politiker och tjänstemän. Det kommer även att ske diskussion om de olika handlingsplanerna  i smågrupper efter hearingen.

Ett stort tack till alla ungdomar som deltog under Demokratidagen samt till alla som ställde upp under dagen som gruppledare och åhörare. Utan er hade inte dagen varit möjlig!

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2713