Hem | Politik | Håbos företagare ska bli landets friskaste

Håbos företagare ska bli landets friskaste

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Frukostmötet på Lastberget på tisdagmorgonen bjöd på en hälsoutmaning, nya kulturchefer och hur skolbarnen utbildas inom Hälsoäventyret.

Peter Wallenskog från Inner Sweden AB | Foto: Håbo Marknads AB Peter Wallenskog från Inner Sweden AB | Foto: Håbo Marknads AB


Mötet inleddes av Peter Wallenskog från Inner Sweden AB som arbetar med hälsocoachning. Man kom med en utmaning till Håbos företag att bli landets friskaste. Inom två år kommer man genom coachning och mätningar få företagen att får friskare personal och därmed minska sjukfrånvaro och öka effektivitet och produktivitet. Läs mer om hälsoutmaningen här.

frukostmöte

Caroline Olsson och Matilda Frans berättade därefter för mötet om Hälsoäventyrets verksamhet i Håbo. Hälsoäventyret arbetar med förebyggande hälsoutbildning för grundskolan och finansieras av landstinget och kommunen och under året har man startat upp projektet Tobaksfri Duo i Håbo. Projektet innebär att eleverna får skriva kontrakt med en vuxen i sin närhet om att man inte kommer att nyttja tobak under sin tid i högstadiet. Eleverna får då erbjudanden från lokala handlare och deltar i utlottning av fina priser. I de skolor som nu deltar i projektet har 95% av eleverna skrivit på dessa kontrakt. Läs mer om Hälsoäventyret här.

Natalie Wille

Nästa programpunkt var Natalie Wille, Bålstas unga golfproffs som berättade om sin resa mot en proffskarriär. Natalie är uppvuxen i Bålsta och har lärt sig spela golf i Bro-Bålsta Golfklubb. Under 2014 har Natalie för första gången spelat Nordea Tour som proffs och då vann hon hela touren! Nu är hon på väg till Marocko före jul för att försöka kvala in till Europatouren och börja spela mot världseliten. Läs mer om Natalie här.

Frukostmöte

Två nya medarbetare vid Håbo Kultur & Livsmiljö presenterade av avdelningschef Hannah Rydstedt. På bilden ovan syns Karin Gustavsson som från september i år ansvarar för föreningar och anläggningar i Håbo. Karin berättade att det i kommunen finns 170 aktiva föreningar och här finns många beröringspunkter med företagen.

Marie Holmqvist

Marie Holmqvist är också nytillträdd chef vid Håbo kommun och ansvarar för Kultur och bibliotek. Marie tog tillfället i akt att berätta om vilka möjligheter vi har att använda biblioteket i Bålsta på olika sätt. Läs mer om Håbo kommuns Kultur & Livsmiljö här.

Sweljud UF

Sweljud UF är ett av årets UF-företag vid Fridegårdsgymnasiet och består av Nicholas Nobeling, Linus Fors och Anton Lundqvist. Företaget bygger portabla högtalare som passar att använda till mobiltelefon. Läs mer om UF här.

frukostmöte

Innan mötet avslutades passade Ingela Gullberg, som också arbetar inom hälsoprojektet som frukostmötet inleddes med, på att påminna om Företagsottan som Bålsta Företagarförening och HQF arrangerar fredagen den 12 december i Yttergrans kyrka klockan 7.30.

Källa: Håbo Marknads ABPrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 06 Dec 2014
En ort består inte bara av företagare och marknad. Sätt fokus också på den vanlige medborgarens hälsa. Vi har två vårdcentraler som båda drivs i privat regi. Det har talats om vårdcentral för äldre.I Landstingets regi. När kommer en sådan? (jag glömmer ibland att kommunen inte vill kommunicera med medborgarna, och ställer därför frågor. Dumt av mig.) Företagarna bör sannerligen uppvisa att de håller måttet för att få etablera sig i en kommun. Bålsta Galleria drivs av Newsec, fastighetsrådgivare. Ledningen där kan ifrågasättas. Man ser alltför ofta hur butiker kastar in handduken och flyttar ut. Hutlösa hyror är väl det troliga svaret. I de flesta fall. Värna inte bara om företag utan det är hög tid att värna om den vanliga medborgaren. Det borde Agneta Hägglund (s) göra. Något att tänka på inför 22 mars 2015.
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2717