Hem | Politik | Skoklosters slott – tillbakablick och vad händer 2015

Skoklosters slott – tillbakablick och vad händer 2015

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

2014 har åter varit ett framgångsrikt besöksår. Vi har hittat en bra årsrytm, öppet hela påskhelgen, lördagar och söndagar i maj och september och dagligen hela sommaren. Intressanta sommarutställningar med kompletterande aktiviteter. Inte minst båttrafiken på Mälaren med avgångar från både Stockholm och Uppsala betyder mycket, säger Rebecka Enhörning, museichef . Hon fortsätter, samarbetet med Nordic Knights med tornerspelen är ett uppskattat inslag mitt i högsommaren.

I sommar är det tredje året som Tornerspelen äger rum På Skoklosters slott. Tornersällskapet Nordic Knights visar bland annat beridna bågskyttar och missa inte det fantastiska tornerspelet i parken framför slottet. Foto: Nordic Knights I sommar är det tredje året som Tornerspelen äger rum På Skoklosters slott. Tornersällskapet Nordic Knights visar bland annat beridna bågskyttar och missa inte det fantastiska tornerspelet i parken framför slottet. Foto: Nordic Knights


Årets besökssiffror visar en ökning med dryga 30 procentenheter. Vi gläder oss också att vi får fina omdömen från våra besökare i besöksenkäter som kontinuerligt görs. Årets undersökning har skett i Riksutställningars regi tillsammans med några andra statliga museer. Besökarnas perspektiv på historien eller samtiden rankades högst på frågan vilka upplevelser besökarna får med sig efter museibesöket.

Barockfesten 2015
Nu blickar museichef Rebecka Enhörning framåt 2015, där sommarens tema är Barockfesten En liten utställning om något storslaget – Det är en dröm jag närt i några år att visa på barockens överdåd, dess prakt och ceremonierna kring 1600-talets festmåltid. På Skoklosters slott finns föremål som på ett utmärkt sätt illustrerar de spektakulära festligheterna som hölls under detta århundrade. Utställningen öppnar den 6 juni och pågår till den 27 september.

Bilden ”Willkommen ihr Herren” står det på pokalen, tillverkad av Georg Schwanhart för staden Nürnbergs räkning, en gåva till Carl Gustaf Wrangel. Den lär ha överlämnats då fältherren tågade in i staden 1648.

Besökare
2014  69 021  2013  52 178, ökningen är 32,3 procentenheter
Barn under 19 år har ökat med  4,7 procentenheter,


Öppet
april 2-6 april, påskhelgen 11-16
maj 11-16 lö & sö & 1 maj, 14-15 maj
juni-augusti 11-17 dagligen
september 11-16 lö & sö
24 oktober -1 november, höstlovet 11-16 
28-29 november, Första advent 11-16
Öppet hela året för bokade grupper

Entré:
100 kr
Fri entré: Barn och ungdom tom 18 år  Guidad visning:130 kr, dvs tillägg 40 kr på entrénPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693