Hem | Politik | Vad tog Carina Lund (M) och våra partier avstånd ifrån?

Vad tog Carina Lund (M) och våra partier avstånd ifrån?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Gårdagens kommunfullmäktige inleddes med att kommunalråd Carina Lund (M), med tanke på händelserna kring EU-immigranternas situation, tog avstånd från de senaste tidernas händelser på Portalen, på facebook etc.

Vad tog Carina Lund (M) och våra partier avstånd ifrån? Vad tog Carina Lund (M) och våra partier avstånd ifrån?


Enligt Carina Lund står alla lokala partier bakom hennes uttlande, men det är inte riktigt klart vad våra partier tar avstånd ifrån? Hon nämner visserligen att tonen på olika diskussionsforum var otrevliga och delvis hätska men är det så att det handlar om hets mot folkgrupp, personangrepp eller liknande är det likaså våra politikers skyldighet att polisanmäla dessa personer.

Att folk uttrycker sina åsikter vänster eller höger, stundtals i upphetsad ton, är praxis likaså i vardagliga livet eller rentav i Riksdagen.

Så vad tog våra politiska partier avstånd ifrån egentligen? Kan det rentav vara så att de tog avstånd från yttrendefrihetsgrundlagen?

Attila Gal
HåboPortalen

Lyssna på Carina Lunds avståndsstagande i följande filmklipp:
Spola fram till 5:05 min
 Prenumerera på kommentarer Kommentarer (7 Skickat)

avatar
Monika Stålberg 09 Maj 2015
Jag tyckte hon klart och tydligt tog avstånd från våldshandlingar. Oavsett vad man tycker om tiggare och tiggeri var våld och förstörelse aldrig okej. Jag kan bara hålla med henne.
avatar
Attila Gal 09 Maj 2015
Monika, polisen utreder branden säger Carina, så någon våldshandling kan hon/de inte ta avstånd ifrån då det är inte bevisat att det var anlagd av någon medborgare eller eu-immigrant...
Dessutom sker våld dagligen i samhället, utan att våra politiker tog avstånd. Men har de börjat nu göra det så kan de göra lista på alla slags brott som begås och ta avstånd från dem.

Så frågan kvarstår...
avatar
Håkan Sundström 09 Maj 2015
Jag lyssnade också på Carina Lunds tal och tolkade hennes avståndstagande till våld och till allt slags våld, vilket jag också tycker är helt rätt. Nu gällde talet bara om våldet mot de romska tiggarna inte det generella våld som dagligen sker i samhället.

Vad politikerna i Håbo har glömt, är att ställa sig frågan "varför" blev det som det blev, kan det möjligen vara att medborgarna inte såg någon som helst reaktion från politikerna på problemet som varat i snart ett år och att de själva tog saken i egna händer. Man kan jämföra detta med palestinafrågan där terrorismen föds, när politikerna inte gör något och inte kan komma överens så föds motståndskrafter som tar saken i egna händer, det är vad som kan ha hänt i detta fall med bränderna. Händelserna är nu polisanmälda och utredning pågår, låt oss avvakta resultatet. En tanke som många ställer sig är, varför kom ingen till skada vid bränderna, var det rena turen att ingen skadades eller var bränderna planerade för att få uppmärksamhet.
avatar
Somir 09 Maj 2015
Jag tycker inte att det var något märkligt i Carina Lunds uttalande! Hon tog tydligt avstånd från våld och kränkande behandling. Jag tycker att det är starkt av henne att gå ut och i praktiken förklara det som hände med husvagnarna för vad det var. Känner poliser och det kommer snart stå klart att det mycket riktigt handlar om mordbrand, vilket är det spår som polisen utreder. Med tanke på det som hänt tidigare runt EU emigranterna så krävs det ingen hjärnkirurgi för att förstå det handlar om ett attentat utfört av störda individer. Jag har tidigare skrivit om just behandlingen av dessa människor som är mycket illa. Drevet mot tiggarna har en politisk väljarkår helt klart. Det går hand i hand med SDs politiska ideologi. Bra gjort av Carina och inga oklarheter där inte.
avatar
Christian Johansson 09 Maj 2015
Håller med Somir, Håkan att Carinas uttalande var bra och mycket klart.
Carina har även rätt att samtliga partier står bakom hennes uttalande. säga vad man vill om politikerna i Håbo. Men av de invalda i KF så finns inga rasister. Så är det bara!!!

Sen är det synd att Somir spelar upp ideologikortet. Jovisst, var inte länge sedan vänsterextrema grupper misshandlade Slovakiska gästarbetare. Var var alla fördömanden från politiker då?

Jag hade stor respekt för Somir som politiker fast jag är borgerligt väljare (Somir var i (S) och senare Mp). Somir var en politiker som kunde stödja berömma och stödja förslag även om de kom från andra sidan blockgränsen (och även kritisera förslag från egna led :) ).
Det är sådana politiker vi behöva inte massa svammel, svek och politiker som inte kan lyssna på andra.

Hursomhelst detta är en stor fråga och måste lösas. Yttersta ansvaret har regeringen (och det spelar ingen roll om den heter Reinfeldt eller Löfven) för Rumänien tar INTE sitt ansvar.
avatar
Krister Karlsson 09 Maj 2015
Kommunen hade sluppit brandkårsutryckning om politikerna hade kommit till skott i frågan. Ingen får bo i skogen. Ytterligare en kostnad alltså för skattebetalarna på grund av velande politiker. (Alla kanske känner till Somir så pass bra att han inte behöver ett efternamn. Som Elvis ungefär.)
avatar
Krister Karlsson 09 Maj 2015
Exakt! Vad tog kommunalrådet avstånd i från? Jag har ingen aning. Politikerna har själva satt sig i denna situation genom att inte agera, precis som mot rånen i Gallerian som förekommer titt som tätt på bekostnad av medborgares liv. Det är bara en tidsfråga innan något allvarligt inträffar. Tack för att ni styr våra liv åt helskotta! Och er ska vi rösta på!
totalt: 7 | visar: 1 - 7

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693