Hem | Politik | Ännu inte klart vad oppositionsrådet ska göra

Ännu inte klart vad oppositionsrådet ska göra

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den hårt kritiserade oppositionsrådsposten med Agneta Hägglund (S) saknar fortfarande arbetsbeskrivning.

Agneta Hägglund (S) oppositionsråd Agneta Hägglund (S) oppositionsråd


Det politiska förslaget som var ute på remiss var följande:

"Oppositionsråd, tillika ledamot av kommunstyrelsen svarar för samordning av kontakterna mellan majoriteten och oppositionspartierna och beredning av ärenden inför kommunstyrelsens sammanträden samt, vid kommunalrådets frånvaro, representation av Håbo kommun i officiella sammanhang."

Agneta Hägglund (S), som besitter heltidsposten med ett årsarvode på 522 900 kr, ansåg tidigare inte att det var hennes uppgift som oppositionsråd att samarbeta med andra partier, i synnerhet inte med Sverigedemokraterna, men efter det framkastade förslaget måste hon tänka om och samarbeta med SD, eller hoppa av från posten av principiella skäl.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (6 Skickat)

avatar
Leif Sjöborg 17 Maj 2015
Enl SIFO har Socialdemokraterna förlorat 318.483 väljare sedan valet och raset fortsätter och är nu nere på "Träsknivå" enl Dagens Industri!! AVGÅ!!??
avatar
Leif Sjöborg 18 Maj 2015
I anständighetens namn måste " OPPOSITIONSRÅDS-FIASKOT" UPPHÖRA för att upprätta trovärdigheten mot HÅBO´s-politiker!! AMEN!!
avatar
Leif Sjöborg 22 Maj 2015
Och Expressen skriver om Löfvéns B-lag. Om oduglighet, allt sämre väljarstöd och dubbelmoral om att anlita arbetskraft utan kollektivavtal!! ÖJJÖJ!!
avatar
Leif Sjöborg 22 Maj 2015
De slösaktiga Tjänsteresorna till Minesota och till Cannes, samt borgensåttaganden och Oppositionsråds-fiaskot är alla bedrägerier mot skattebetalarna!!
avatar
Moder @ 23 Maj 2015
Makten korrumperar!
avatar
Håkan Sundström 24 Maj 2015
Bästa medborgare.
I morgon den 25 maj kl 14.00 skall arbetsbeskrivningarna för kommunalråd. oppositionsråd och gruppledare diskuteras i kommunstyrelsen.

Jag har tagit del av förslaget och måste få uttrycka mitt missnöje med förslaget, det är så urvattnat att man måste ställa sig frågan om Håbo kommuns politiker förstår innebörden och förståelsen av att inrätta arbetsbeskrivningar för dessa tre politiska positioner. Det är politikerna som utformat dokumentet med syfte att ge varandra positioner för framtida försörjning betald av skattebetalarna i Håbo. Enligt kommunallagen måste en ordförande till KS utses, men den säger inte att ett oppositionsråd och gruppledare för varje parti måste utses.

En arbetsbeskrivning ska innehålla vilka mål och ansvar vederbörande har och att ansvaret ska motivera den ersättning verderbörande får, samt att positionen ska ge ett mervärde för medborgarna. Det gör inte de föreslagna arbetsbeskrivningarna för oppositionsrådet och gruppledarna.

Med tanke på den ersättning ett oppositionsråd har måste man jämföra den med en nyutexaminerad AT läkare. En sjuksköterska med sitt ansvar har en mycket lägre lön än oppositionsrådet och därför kan jag påstå att ansvar ska spegla lönen.

Jag hoppas verkligen att KS tillbakavisar förslaget för omarbetning och att politikerna tar hjälp utifrån med att utforma arbetsbeskrivningarna för beslut i KF.
totalt: 6 | visar: 1 - 6

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739