Hem | Politik | Hjälp oss att utestänga SD

Hjälp oss att utestänga SD

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Denna rubrik kunde man läsa i UNT den 15 nov 2014. Så här var argumenten från Agneta Hägglund den 15 Nov 2014. ”Vi har sträckt ut en hand till kolleger i andra partier i hopp om att kunna utestänga SD från inflytande. Men vi har inte lyckats, skriver socialdemokrater i Håbo, Heby och Knivsta."Samtliga etablerade partier måste bli tydligare i sin politik och bättre ta vara på många av de röster som är oroliga för samhällsutvecklingen. Annars vänder sig allt fler väljare mot ett främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna.

Samtidigt beklagar vi Sverigedemokraternas framgångar. "

Det sänder en tydlig signal till vad som hände i budgetdebatten i KF den 15 Juni 2015. Där gick SD ihop med S,V,BåP och röstade igenom oppositionens förslag till budget för 2016.

Läs hela artikeln på unt.se: http://www.unt.se/asikt/debatt/hjalp-oss-att-utestanga-sd-3465662.aspx


Vid en överhörning efter mötet mellan Michael Rubbestad och Carina Lund, förklarade Michael Rubbestad gången hur samarbetet i oppositionen gått till och berättade att Agneta Hägglund hade innan mötet bakat en kaka och besökt Michael Rubbestad i hemmet och där gjort upp budgeten för 2016, men att detta ska rättas till i oktober när investeringsbudgeten ska beslutas. Detta är långt från det svar jag fich av Agneta när jag ställde frågan om samarbete i hela oppositionen KF den 23 mars..

Kan man med detta förfarande tro och lita på våra politiker, när löften sviks varje dag. Det är makt och inget annat som gäller, men det kanske ska vara så, man ska nog vara en egoist för att förstå politik, jag är det inte.

Pratade med en kollega idag som sa ”När jag blir så gammal och dement att jag inte känner igen mina barn så ska jag sadla om till politiker”. Detta är ett betyg på våra politikers kompetens att vilja folkets bästa i Håbo.

Mvh
Håkan SundströmPrenumerera på kommentarer Kommentarer (10 Skickat)

avatar
Owe Fröjd 16 Jun 2015
Håkan, då har du förmodligen "tjyvlyssnat" lite för dåligt, eller missuppfattat det då Agneta inte bakat något till detta möte, ej heller haft med sig något kaffebröd.

Mötet skulle hållas i kommunhuset men på grund av att Michaels fru arbetade och dom har småbarn så flyttades mötet till hans hem, praktisk och bra, och kaffebrödet fanns på plats när jag och Agneta kom dit.
Mötet var ett iniativ från Bålstaparbtiet för att förutsättningslöst diskutera budgeten för 2016, detta på grund av det svåra parlamentariska läget i Håbo med en minoritesmajoritet som inte av egen kraft kan besluta om en ny budget för 2016.

Jag tycker att detta borde kanske gjorts av den sittande minoritesmajoriteten istället för att vid sittande bord lägga fram ett eget budgetförslag inför kommunstyrelsens arbetsutskott, utan någon förankring, samverkan eller samtal med något parti inom oppositionen.
Owe Fröjd
Bålstapartiet
avatar
Håkan Sundström 16 Jun 2015
Owe
Hur kan du påstå att jag "tjuvlyssnat lite för dåligt", eller missuppfattade vad Michael sade till Carina när du själv inte var där? Jag stod alldeles intill Carina för att ställa en fråga. Jag bara återgav vad Michael Rubbestad ursäktade sig mot Carina. Själv kan jag inte avgöra vad Agneta hade eller inte hade med sig till mötet hos Michael.

Detta är det stora problemet med er politiker, ni ljuger och förvanskar sanningen genom yttranden som du tar till när det inte passar era syften. Ni måste förstå att vi vill att ni politiker informerar vad som är sant och inget annat.

Till slut vill jag berömma dig som tog initiativet till detta oppositionsmöte som Agneta Hägglund som oppositionsråd skulle ha tagit. Huruvida hon hade kakor med sig är av underordnad betydelse, jag tycker det var mycket bra att ni träffades som en oppositionsgrupp och diskuterade det motförslag som ni kom överens om.

Sanningen framför allt.
avatar
16 Jun 2015
Jag grundade min uppfattning på vad som hände i verkligheten på mötet samt vad Michael sagt till mig och vad han skrivet på sociala medier, inte på något som jag tror mig hört:

citat:
"Michael Rubbestad
33 min · Bålsta ·
Ett klargörande. Agneta Hägglund bakade ingen tårta och ingen kaka och hade ingenting med sig. Således existerade inga mutor från något håll. Min sambo Caroline Lindgren stod helt solo för fikat som jag bjöd Agneta, Leif och Owe Fröjd på. Ett missförstånd helt enkelt. Mötet hölls i mitt kök av praktiska skäl då jag har småbarn hemma och min sambo jobbade och får man besök hör det väl till att bjuda på något gott...
Kan vi släppa detta nu?"

Slut citat

Sedan så vet jag att Michael och (SD) i Håbo inte är så korkade att dom skulle rösta på vår budget bara för att Agneta skulle bakat en kaka.

Sedan håller jag med Michael, "Kan vi släppa detta nu". Kanske kan även Carina Lund med flera moderater ta bort sina påståenden att det skulle vara på detta viset på sina FB-sidor.

Vi borde kanske i stället borde diskutera varför alliansen sade nej till 100.000 kronor extra under 2016 till utflykter för våra förskolebarn, eller varför dom röstade emot minskade barngrupper i förskolan?
avatar
Attila Gal 16 Jun 2015
EP ikväll:

"SD stödde den övriga oppositionens budgetförslag i omröstningen i fullmäktige. Enligt Michael Rubbestad hade det föregåtts av förhandlingar, vilket förnekas av Agneta Hägglund (S). "

EP >> Vi har inte förhandlat

Attila Gal
HåboPortalen
avatar
Håkan Sundström 16 Jun 2015
Bästa Agneta Hägglund
Du som flitigt läser HP och följer med vad som säges och skrivs på portalen måste stå upp för sanningen. Träd nu fram och erkänn att förhandlingar har skett med SD, det framgår klart av Owe Fröjds beskrivning hur budgeten diskuterades hos Michael Rubbestad. Du har bara gjort vad demokratin kräver.
avatar
Owe Fröjd 16 Jun 2015
Snälla Håkan, lägg i ord i min, igen...............
Jag har inte skrivet något om vad som hände på vår träff, så det vet du inget om.

Och jag tänker inte heller i fortsättningen skriva till dig och berätta om vad som händer på våra interna informella informationsträffar, lite kort och rakt på sak, det har du inte med att göra!
avatar
Håkan Sundström 17 Jun 2015
Snälla Owe, jag måste fråga dig om du inte kommunicerar med alla oppositionspartier. Michael Rubbestad har skrivit här på HP hur det var på er träff. Problem är bara att Agneta förnekar det (läs EP ).
Ni politiker måste uppträda ärligt mot medborgarna, inte ljuga som ni gör nu.
avatar
Owe Fröjd 17 Jun 2015
Håkan, jag har inte skrivet något om vad som hände på vår träff, vad du tjyvlyssnat dig till och hur du uppfattade det, eller vad andra skriver och hur du uppfattat det är inte min version, utan din.

Du skriver:
"det framgår klart av Owe Fröjds beskrivning"

Var har du hittat denna min beskrivning på vad som hände på mötet??

Och till sist: vad enskilda partier pratar om på sina möten omfattas inte av någon offentlighetsprincip och det har du inte heller med att göra.
Partierna själva beslutar om vad man vill informera om när det gäller sina interna möten, inte du!
avatar
Krister Karlsson 17 Jun 2015
Jag tror det är på tiden att Owe Fröjd bjuder Håkan Sundström på kaka och kaffe och reder ut problemen. Man börjar tröttna på detta evinnerliga gnabb som absolut ska förekomma offentligt. Och låt oss slippa höra hur kaffekalaset har utfallit. Skicka bara receptet på den förbannade kakan!
avatar
Attila Gal 17 Jun 2015
HåboPortalen lovar att rapportera från kaffekalaset...
totalt: 3 | visar: 1 - 3

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739