Hem | Politik | Kammarrätten nekar omprövning

Kammarrätten nekar omprövning

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Ett överklagande av kommunfullmäktiges beslut om politikerarvoden avslåsFörvaltningsrätten avslog tidigare ett överklagande om besluten om nya arvoden till Håbopolitiker. Den Håbobo som anmälde menade att det strider mot kommunallagen att politiker själva bestämmer sina arvoden.
Kammarrätten har efter genomgång av handlingar i ärendet inte funnit några skäl som talar för att förvaltningsrättens beslut skulle vara felaktigt och nekar därför prövningstillstånd.

Då det skrivets en hel del om detta tidigare här på Portalen så är det viktigt att belysa det slutgiltiga beslutet i denna fråga, att det är så här det går till när arvoden fastställs.

Rätt eller fel lägger jag inte värderingar på i detta inlägg, och det kan ju diskuterars, men det är ju riksdagen som fastställer dessa spelregler, inte de lokala politikerna.

Owe FröjdPrenumerera på kommentarer Kommentarer (2 Skickat)

avatar
Attila Gal 15 Aug 2015
Iofs riksdagen (dvs politikerna) själv som sätter principerna för sina egna arvoden, och sjukvården utreder sig själv vid Lex Maria anmälan, så det är inget nytt under solen.

I mitt tycke är dessa samma sak som att låta geten vakta kålen :)

Ha en skön helg allesammans, missa inte Kvantumkastet!

Attila Gal
avatar
Attila Gal 17 Aug 2015
Var precis på nyheterna att riksdagsmän som slutade förra hösten kostade hittills 30 miljoner för skattebetalare, då de fortsätter att lyfta ersättning, utan krav på att söka jobb. De kan fortsätta så tills det är dags för pension. Även här är de själva som sätter spelreglerna. Varför skulle en politiker i Håbo hantera skattepengar annorlunda?

Attila Gal
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2579