Hem | Politik | Turismen i Skokloster på frukostmöte

Turismen i Skokloster på frukostmöte

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

På torsdagmorgonen samlades nära trettio lokala företagare, politiker och intresserade för att lyssna på representanter från besöksnäringen i samtal om Skoklosterhalvön, kommunen och regionen.

Turismen i Skokloster på frukostmöte | Foto: Håbo kommun Turismen i Skokloster på frukostmöte | Foto: Håbo kommun


Höstens första Skoklosterfrukost som arrangeras av Håbo Marknads AB hölls den 10 september i Skokloster Wärdshus och lockade representanter från både besöksnäring och lokalbefolkning.

Rebecka Enhörning, museichef vid Skokloster Slott, inledde morgonen med att berätta om årets sommarsäsong som varit mycket bra och som man tror kommer resultera i ungefär samma besökssiffror som förra året, alltså runt 70 000 besökare. I höst har man som vanligt ett digert höstlovsprogram med den omtyckta eldshowen i parken den 28 oktober. Nästa års sommarutställning kommer att handla om ätten Brahe på temat Prakt och Makt.


Fredrik von Essen som driver Wärdshuset och Skokloster Gods tog sedan vid för att berätta om sina planer för halvön. Till nästa sommar ska en äventyrsgolfbana med historiskt tema stå klar vid Wärdshuset och målet är att även restaurangen i Wärdshuset ska hålla öppet under juni till augusti.

Därefter tog Jenny Lindberg, turismkoordinator vid Håbo Marknads AB vid tillsammans med Cecilia Österlind, Visit Uppland, för att berätta om hur man arbetar med besöksnäringen i länet och kommunen. Deltagarna fick också se en kort film där svensk besöksnäring presenteras i siffror och där betydelsen av näringen för hela landet slås fast.

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2685