Hem | Politik | Svar till Agneta Hägglund

Svar till Agneta Hägglund

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare ”Fast arvode per månad” den 11 sep 2015 i EP) Tack Agneta för ditt svar som var mycket bra. Du har uppfattat min insändare den 7 september ”Har socialdemokraterna för lite folk” på ett korrekt sätt i förhållande till andra politiker som har svårigheter att förstå skriven text.

Håkan Sundström svar till Agneta Hägglund Håkan Sundström svar till Agneta Hägglund


Jag ställde frågan om en person kan ha 17 politiska uppdrag när man har ett heltidsjobb som oppositionsråd och att alla de uppdragen utförs på ett kvalitetsmässigt och optimalt sätt till skattebetalarnas bästa. Frågan ställdes också om socialdemokraterna saknar kompetens och folk när en person inom partiet har så betungande uppdrag som kan vara till nackdel för hälsan.

Du säger att ”du har ett fast arvode per månad och i det ingår sammanträdesarvode för styrelser och nämnder som idag är totalt 13 uppdrag. Utöver dessa 13 uppdrag har du 3 arvoderade uppdrag som inte ingår i ditt uppdrag som oppositionsråd, som vi skattebetalare saknar uppgift om, vilka är de uppdragen och vad är arvodet för var och en av dessa uppdrag? Svara ärligt.

Låt mig göra en reflektion över din post som oppositionsråd. Förra mandatperioden när du var kommunalråd så hade du lika många uppdrag (17 st) som du deltog i. Nu är du oppositionsråd med lika många uppdrag som Carina Lund som kommunalråd har i dag. Har det gått inflation i dessa uppdrag eller sitter ni i knäna av varandra. Se ex Räddningstjänsten Enköping/Håbo. Måste det vara 3 + 3 ledamöter och ersättare på varje möte, är inte det ett slöseri av skattemedel?

Vad beträffande Gunilla Gustavssons insändare ”Tomma slag i luften” samma dag så kan jag bara konstatera att hon tillhör skaran av politiker att inte förstår skriven text och att jag struntar fullkomligt i om hon läser mina insändare eller inte i fortsättningen. Ditt inlägg får inte sätta nivån på debatten.

Med vänliga hälsningar
Håkan SundströmPrenumerera på kommentarer Kommentarer (4 Skickat)

avatar
Christian Johansson 14 Sep 2015
Om politikerna inte vill använda Håboportalen (fast alla läser den).
Så ber jag Er skicka insändare till Ena tidningen eller Bålstabladet.
Inte alla som har EP.
avatar
Krister Karlsson 14 Sep 2015
Enköpings-Posten är snåla med att lägga ut artiklar på nätet. Men de har väl inte heller råd. Bålsta-Bladet känns lite förbrukad eftersom våra politiker hotat även den tidningen med annonsstopp. Ena-Tidningen vet jag inte, för min del, om den blivit hotad från politikerna. Själv funderar jag ofta på att sluta skriva på Håbo-Portalen. Känns som att prata med en lyktstolpe emellanåt. Skulle behövas en politiskt obunden papperstidning också, i kommunen, som alla kan ta del av gammal som ung.
avatar
Håkan Sundström 14 Sep 2015
Krister, jag tycker att HP är ett politiskt neutralt media där du får utveckla dina tankar. Jag hoppas Agneta svarar på mina frågor så vi får ett seriöst debattklimat, det tjänar hon och socialdemokraterna på inför nästa val. Att sticka huvudet i sanden och vänta att det lugnar ner sig är ingen bra strategi.
avatar
Jan-Eric Hernkrantz 15 Sep 2015
Tack Håkan för ditt engagemang beträffande Håbo kommun! När vi har politiker som mer ser till sin egen förtjänst än verkar för kommunens bästa, behövs personer som du. Med din noggrannhet att följa tagna beslut över tid och sedan ställa frågor kring den efterföljande utvecklingen förstår jag, att du uppfatttas som en nagel i ögat av de styrande politikerna. Till Christian vill jag nämna, ditt förslag att skicka insändare till Bålsta-Bladet eller Håbo-Ena Tidningen fungerar inte. Under Skipark-perioden blev jag tillsammans med Wello Roo och Lars Öjdahl utestängda från dessa annonsblad. På uppdrag från Håbo kommun enligt telefonsamtal med Ove Rickardsson, Bålsta-Bladet. Krister, jag tycker också att det skulle behövas en obunden politisk tidning här i kommunen. Av den anledningen hade jag redan 2012 ett möte med kommunens dåvarande informationsansvarige och informationsstrategen, dvs. två personer. Mitt möte var föranlett av den årliga SCB-statistik avseende den information som ges till kommunmedborgarna. För Håbo kommun använde jag den som argument, och som visade att kommunens information till innevånarna i stora delar var undermålig. Jag föreslog därför en lokal papperstidning där även den annonsering som sker i Bålsta-Bladet, då till närmare 1 MSEK årligen, skulle kunna delfinansiera en sådan satsning. Något intresse från kommunens ansvariga att överhuvudtaget diskutera innevånarnas informationsbehov, med utgångspunkt av den tillgängliga SCB-statistiken förelåg inte. Den s.k. medborgardialogen som ”sjösattes” under Per Kjellanders tid ter sig lika tom som det regelverk han skapade för politiker och tjänstemän beträffande kommunikationen mellan dessa och oss kommuninnevånare. Hans hantering av ”rättshaverister” m. fl. i kontakten med media bekräftar mer vad kommunen menar med information till innevånarna. Därför ser jag HP som det enda media här i Håbo kommun som informerar om vardagen och även tar in insändare för kommentarer oavsett för eller emot. Tyvärr ges inte HP ut som ett pappersalternativ, vilket jag beklagar. Det finns alltför många personer i kommunen som inte har möjligheten att ta del av media via datorn. Det pratas mycket om att häva utanförskap. Men det kanske enbart omfattar dem där man kan nå några politiska poäng.
Jan-Eric Hernkrantz
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2682