Hem | Politik | Tack för det fria ordet

Tack för det fria ordet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Dagens EP med Svar till Styrelsen, Håbo Arbetarekommun,"Kränkande påhopp", EP, 7 sept 2015.

Tack för det fria ordet , EP 19 sept 2015 Tack för det fria ordet , EP 19 sept 2015


HåboPortalen är partipolitiskt och kommunadministrativt obunden, det är främst medborgarnas insändare och kommentarer som står för innehållet.
Allt om Håbo är mottot, alltsedan 2003, där även granskning av Håbos beslutfattare, politiker och tjänstemän ingår.

Alla, även för dem styrande obekväma, medborgare i Håbo, ibland benämnda som nättroll (av ledande socialdemokrat), rättshaverister och energitjuvar (av f.d. kommundirektör) ska få, inom lagens ramar, sina röster hörda utan att publicering nekas/ begränsas av platsbrist eller av parti- eller annonspolitiska skäl.

Många moderater, folkpartister, bålstapartister eller tjänstemän har fått sin beskärda del av tidvis starka insändare och kommentarer under det senaste 12 åren. Delvis av samma "ondsinta smutskastare" som idag. Ledande S-politiker var flitiga debattör då och jag kan inte erinra mig att Håbo Arbetarekommun  (läs Socialdemokraterna i Håbo) hade något emot Portalens villkor eller den stundtals hårda samtalstonen mot t.ex. Nina Lagh(M) eller att de manade lokala företag att bojkotta annonseringen. Varför ropa nätmobbning nu men inte då, Håbo Arbetarekommun?

Jag själv uttryckte stark kritik mot utnämningen av oppositionsråd, som i början varken hade en uppdragsbeskrivning, eller en aning om att det i hennes roll även ingår kontakter med andra partier i oppositionen, och Gud bevare, med sverigedemokrater. Tack vare påtryckningar, från bl.a. HPs läsare, förändrades dessa.

S i Håbo "tar bestämt avstånd från den politiska debatten på Håboportalens villkor". Den 10 juli i år skrev jag i en artikel följande: "...alla som vill ha ett levande och givande forum i Håbo har nu möjlighet att säga sitt: medborgare, politiker eller tjänstemän". Socialdemokraterna i Håbo inkom med 0st synpunkter.

Tack för det fria ordet.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (8 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 19 Sep 2015
Tryckfrihetsförordningen, (TF) Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL) ska mycket till för att ändra på. Bra artikel av redaktör Attila Gal i Enköpings-Posten.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 03 Okt 2015
Mitt mejl till Agneta Hägglund den 23 sep., "Jag överväger att inkomma med en anmälan om förtal ang. artikel i Enköpings-Posten med rubriken Ondsinta smutskastare där jag citeras." Svar från Agneta Hägglund den 24 sep. "Det är styrelsen för Socialdemokraterna som har skrivit inlägget och citaten är plockat från HåboPortalen som är publicerat." Jag vet inte vad det betyder. Tar Agneta Hägglund avstånd från artikeln? Jag ställde den frågan till henne i nytt mejl, inget svar. Jag har skrivit att jag lägger ner mitt skrivande på Portalen men ville här bara få ett avslut i frågan ang., Ondsinta smutskastare. Men det hela hänger i luften som jag ser det i alla fall. Tack för ordet som nästan är fritt.
avatar
Krister Karlsson 21 Sep 2015
Vi har ett oppositionsråd vid namn Agneta Hägglund (s) som själv inte vill ha någon opposition. Hon vill stänga av all opposition från en del medborgare. (Se artikel i E-P från den 19/9 undertecknat Attila Gal Håboportalen) Att bli kallad "ondsint smutskastare" blev för mig droppen. Att skriva direkt till kommunen är meningslöst. Man får inget svar. Hägglund ska få som hon vill i mitt fall. Jag slutar skriva. Pennan är mäktigare än svärdet, sägs det. Kanske är det så i många andra kommuner, men här är annonseringen för en del tidningar mäktigast.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 04 Okt 2015
Menar hon att de citerade uttrycket ondsinta smutskastare från Portalen? I deras insändare var detta inte citatmarkerat.
avatar
Krister Karlsson 04 Okt 2015
Nu förstår jag inte riktigt vad du menar Attila Gal. Jag har aldrig i mitt liv blivit kallad: Ondsint smutskastare, därför kan jag inte ta det utan vidare. Som jag sagt tidigare är det som ett uttryck från någon frikyrkoförsamling där man kallar vissa människor för onda. Men här kommer det från Håbo Arbetarekommun. Där tror jag man ska väga sina ord på guldvåg. Om jag skriver att Agneta Hägglund saknar passion för politik så har jag rätt att göra det. Det är enligt mitt förmenande inte nedsättande men svidande kritik, ja! Kanske skulle våra lokala politiker göra ett studiebesök hos det brittiska parlamentet. (På egen bekostnad givetvis) Där skräder man inte orden. Vad som har skrivits här på Portalen är en västanfläkt jämfört med parlamentet i England. Rubriken i E-P löd Ondsinta smutskastare. Jag vet inte om Hägglund skriver under på det eller inte. Det är som vanligt oklart vad en del politiker egentligen tycker. Men Håbo Arbetarkommun gick för långt den här gången. De fick dock ett bra svar av Attila Gal senare i Enköpings-Posten.
avatar
Håkan Sundström 19 Sep 2015
Vi får aldrig vika för krafter som försöker strypa det fria ordet. Tyvärr har vi det i den politiska atmosfären i Håbo, där politiker inte vill att medborgaren ska vara med i besluten utan bara acceptera vad politiker beslutar. Vi har nu kommit till en punkt där medborgaren har kravet att beslut ska tas i samråd med medborgarna och inte bara vad politikerna tycker.
Länge leve det fria ordet.
avatar
Attila Gal 21 Sep 2015
Håkan, våra politiker får mandat på 4 år genom att vi röster när det är val (representativ demokrati). I praktiken har de ingen skyldighet att lyssna på medborgarna, men kan vara praktisk i många fall då de är beroende av våra röster vid nästa val.

Att de skulle rådfråga medborgarna i alla frågor tror jag inte på, men i vissa fall, absolut.
avatar
Håkan Sundström 21 Sep 2015
Attila
Jag är fullt medveten om detta, men den politiker som lyssnar på medborgaren under mandat periodenet är en sann politiker som inte bara tänker på sig själv, utan vill utveckla samhället i demokratisk riktning.
totalt: 3 | visar: 1 - 3

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700