Hem | Politik | Tidigare moderat gruppledare avliden

Tidigare moderat gruppledare avliden

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den tidigare moderata gruppledaren i Håbo, Karl-Henrik Nanning avled den 17 september. Sedan flytten från Bålsta var han bosatt i Norrtälje.

Karl-Henrik Nanning blev 48 år gammal. Karl-Henrik Nanning blev 48 år gammal.


Karl-Henrik Nanning har tidigare haft uppdrag för Nya Moderaterna i Håbo kommun,  Landstinget i Uppsala län och Samordningsförbundet för Uppsala län. Torsdagen den 28 november 2013 lämnade han in en ansökan om att på egen begäran bli entledigad från samtliga politiska uppdrag i Håbo kommun.

Karl-Henrik Nanning blev 48 år gammal.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (20 Skickat)

avatar
Owe Fröjd 22 Sep 2015
På iniativ från mig höll vi en tyst minut för att hedra Karl-Henrik Nanning. Han bidrog med stor kunnighet och glädje inom Håbopolitiken under många år.
Trots att vi tillhörde olika politiska partier så var det politiska klimatet mellan Karl-Hendrik och de andra partierna alltid gott, han, till skillnad från många andra politiker, hade alltid Håbos bästa för ögonen.

Tyvärr valde Karl-Henrik att enda sitt liv i förtid vilket jag tycker var väldigt tragiskt och helt onödigt, dock får vi respektera hans yttersta vilja och nu minnas de trevliga stunderna vi hade tillsammans.

Vi borde kanske även i denna stund mana till eftertanke på hur vi behandlar varandra i offentliga sammanhang.

Vila i frid Karl-Henrik.
avatar
Håkan Sundström 23 Sep 2015
Ja du Owe Fröjd, det finns delade meningar i ditt initiativ till en tyst minut i KF för Karl-Henrik N. Normalt så minns man människan för hans handlingar och för vad han åstadkommit för oss skattebetalare i kommunen. I detta fall så är hans handlingar inte föremål för en tyst minut i kommunens högsta organ.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 24 Sep 2015
Ja Håkan, du och jag har nog delade meningar om den tysta minuten för Karl-Henrik.
Jag tog iniativet med anledning av hans gärningar som förtroendevald, de måmga timmar som han lagt ner för att göra Håbo till en bättre kommun och många gånger på ett mycket förtjänstfullt sätt, samt för Karl-Henrik som person och människa.

Det är oerhört dålig stil av dig att du överhuvudtagit ifrågasätter en tyst minut och hedrandet av ett tragiskt livsöde, dessutom en mycket trevlig person, dock med sina fel och brister.

Men det är ju ganska vanligt att du hoppar in i debatten hela tiden och torgför "din sanning", men detta var ett ovanligt dåligt valt tillfälle.

Det jag gjorde kallas empati, förståelse och respekt för den enskilda människan bakom det politiska uppdraget. googla på det du!!
avatar
Håkan Sundström 24 Sep 2015
Owe
Här kan man konstatera att du och jag har helt olika värderingar på etik och moral, som du också visat historiskt. Jag ifrågasätter inte människan Karl-Henrik och det han har gjort för Håbo, utan jag ifrågasätter ditt initiativtagande till en tyst minut i kommunens högsta organ.
avatar
Tommy Hildorsson 24 Sep 2015
Nu har det väl allafall gått för långt.
Portalen tycks ha blivit en plats där ni, Håkan och Owe, tar upp era personliga problem med varandra. Skulle ni inte kunna träffas fysiskt och "göra upp" en gång för alla? Det börjar bli löjligt nu. Det sista ni är oense om är vem som tog initiativet till en tyst minut för Karl-Henrik. Ni är vuxna karlar och mycket av det ni diskuterar handlar om politik - ingen syjunta. Skärpning gubbar!
avatar
Owe Fröjd 24 Sep 2015
Tommy
Vi är inte oense om vem som tog iniativet till den tysta minuten, det var jag som tog det iniativet.

Det var Håkan som gick in i debatten och tyckte att det var fel av mig att göra det, och där har vi olika uppfattningar.
Jag tyckte/tycker fortfarande att det var på sin plats att hedra Karl-Hendrik med en tyst minut i samband med fullmäktigemötet med tanke på hans insatser för Håbo kommun, Håkan tyckter det inte.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 24 Sep 2015
Tack Owe för en bra och korrekt beskrivning om våra olika uppfattningar.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Tommy Hildorsson 24 Sep 2015
Okay gubbar, då är den saken utredd. Men ibland tycks det som om ni är i luven på varandra och då undrar man om det inte skulle vara bättre att ni träffas på riktig så att säga. Men vad skulle Portalen vara utan er och Krister (som hoppar in ibland lika fort som han hoppar ut). Ha nu en god fortsättning på konversationen och njut av skrivandets konst lika mycket som talets gåva. Själv uttrycker jag mig mest på min hemsida nu för tiden.
Hälsningar TommyMorgondis
avatar
Owe Fröjd 25 Sep 2015
Hej Tommy

Ja det kan låter som vi är i luven på varandra, jag ser det bara som att jag i alla fall försöker att debattera visa saker här på portalen och det vänds i de flesta fall till angrepp på min person.

Jag har försökt att påpeka detta ett flertal gånger att jag inte mår så bra av att bli nätmobbad och kallad än det ena än det andra helt felaktiga saker, samt att jag ständigt är utsatt för förtal och blir hånad här på portalen.

Men Attila godkänner och publicerar allt utan någon juridisk bedömning eller riskanalys om vad som gäller i det allmäna rättsläget, och någon empati för den lilla enskilda männinskan saknar han helt och hållet, tyvärr. (se bara Håkans påstående om min påstådda brist på etik och moral i denna debatt, vad har detta med en tyst minut för att hedra en avliden person?)

Trevlig helg Tommy
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 25 Sep 2015
Långt ifrån vad artikeln handlar om, men: du är ingen "liten människa" Owe, du är offentlig lokalpolitiker, du är med i Kommunstyrelsen, Kommunfullmäktige (1:e vice ordförande), Kommunstyrelsens arbetsutskott och Barn och utbildningsnämnden samt är partiordförande.

Den lilla människan är den utan namn som inte orkar eller har tid eller talets gåva att debattera, eller ta en fight mot myndighetsbeslut, paragrafridande tjänstemän eller politiskt korrekta politiker, eller andra riktiga eller upplevda orätter från dessa. Den lilla människan är även den som är tvungen att leva med politikernas och tjänstemännens beslut.

Sedan ska du anmäla förtal, det tycker jag.

Men jag vill även uppmana alla som skriver att hålla en god samtalston och inte ta ut svängen med ord som kan uppfattas som kränkande!

Tills sist, även jag mår illa av att Portalen och jag blir påhoppad av er politiker, men jag, liksom du, har ett val. Den dagen är det inte värt längre hoppar jag av och hittar något annat att engagera mig i.
avatar
Owe Fröjd 27 Sep 2015
Attila
Den ytterst lilla "kritik" som du utsatts för, detta med anledning av att du också är en offentlig person och ansvarig för ett offenligt debattforum, som du dessutom själv styr över till 100%, den kritiken är enligt mig försumbar jämfört med vad du utsatt mig för.

Se bara Håkans Sundströms senaste uttalande om mig som person, som du både godkänt och publicerat:
"Owe Fröjd är en självömkande och manipulativ politiker"

Även om du tycker att detta är ok så upplever jag det som kränkning och trakasserier och blir oerhört sårad, och jag har flera gånger meddelat dig det detta, något som du ändå valt att bortse från och fortsatt att publicera likande kränkningar och rena lögner om mig som person.

Men du har väl samma inställning som Håkan, är man fritidspolitiker så är man ett lovligt villebråd och då får man tåla vad som helst på nätet, vilket inte överensstämmer med gällande lagstiftning!

Nu säger jag detta ännu en sista gång, jag upplever upprepade personliga påhopp och lögner om mig på på ditt offentliga webbforum som kränkande och jag känner mig oerhört sårad.

Jag klipper in ett litet förtydligande från nätet publicerat av "folkhälsan:

"Kränkning på nätet"

Begreppet kränkning används ofta i stället för mobbning. En kränkning är en handling som kränker en persons värdighet genom att behandla någon nedsättande i ord eller handling. Kränkningar på nätet förekommer dagligen och i en stor utsträckning.

Det behöver inte finnas ont uppsåt bakom en kränkning och den kan ske helt omedvetet. Det är den som känner sig sårad som avgör om handlingen är en kränkning eller inte.

Alla kränkningar är inte mobbning, men systematiskt kränkande kan benämnas som mobbning.

Nätmobbning kan, så som traditionell mobbning, vara återkommande och förövaren den samma/de samma. Däremot kan det också vara endast en kommentar eller ett inlägg som sätter igång ett förlopp av kränkningar, utförda av ett flertal personer som inte ens behöver vara bekanta med offret. Det blir en så kallad ”snöbollseffekt” som kan vara väldigt svår att stoppa.

Ur offrets perspektiv är det mängden kränkningar och hur grova de är som avgör hur utsatt han/hon är och känner sig."


PS
Du borde även läsa på om den nya lagstiftningen som trädde i kraft vid årsskiftet när det gäller förtal/kränkning på nätet, särskilt den delen som avser kränkning av myndighetspersoner
DS
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 27 Sep 2015
Owe, jag skriver min replik i artikeln Se kommunfulmäktiges sammanträde från 21 september.
Denna Insändare handlar om en bortgången f.d. kommunpolitiker.
avatar
Tommy Hildorsson 25 Sep 2015
Vissa människor tycker om att vända sådant som många gånger kan vara positivt, till något att kritisera. Tyvärr så känner jag till sånt som påhopp och angrepp på person och sådant skjuter en i sank rätt snabbt. Tycker att du varit stark som hållit dig kvar trots dessa påhopp. Lycka till med allt i fortsättningen. Önskar dig också en riktigt fin helg.

// Tommy
avatar
Owe Fröjd 27 Sep 2015
Hej Tommy
Som du ser under ditt inlägg så fortsätter personangreppen på mig. Tack för ditt förstående och en trevlig helg till dig också
Owe
avatar
Håkan Sundström 25 Sep 2015
Hej Tommy
Nu ska du veta att Owe Fröjd är en självömkande och manipulativ politiker. I denna debatt är det riktigt att våra åsikter går isär huruvida man ska ha en tyst minut i KF för en person som lurat kommunen och landstinget på en massa skattepengar. Kan inte tro att landstingsfullmäktiges utlyser en tyst minut i likhet vad Owe Fröjd gjort i Håbo KF. OOwe Fröjd hade inte konsensus i KF med sitt förslag som man bör ha när man framför ett sådant förslag.
avatar
Tommy Hildorsson 28 Sep 2015
God förmiddag!
Nu blev jag allt lite besviken på dig Håkan. Visserligen är du en frispråkig person som gärna skriver innan du tänkt klart, det är lite så med mig också ibland. Man skriver något utan att tänka efter vad det kan få för konsekvenser. Handen ligger ett steg före så att säga. Men att skriva att Owe är en självömkande och manipulativ politiker är inte snällt och absolut inte proffsigt. Likaså det du skriver "en person som lurat kommunen och landstinget på en massa skattepengar". Våra handlingar tycker inte jag skall ligga i fatet i bedömningen av en människa. Vi är alla lika mycket värda som människor och bör också få behandlas så vad vi än gjort. Jag tror säkert att du också har "lik i garderoben" som du vill hålla för dig själv. Så Håkan, fortsätt gärna att engagera dig men tänk dig för lite mer så att du inte sårar människor som du vid flera tillfällen gjort. Det är min syn dina kommentarer som jag hoppas hamnar i "god jord". Ha en fortsatt skön vecka i det härliga höstvädret.
Tommy
avatar
Håkan Sundström 28 Sep 2015
Tommy
Innan du hoppade in i debatten hade Owe och jag en seriös debatt huruvida Håbo kommuns högsta organ skulle ha en tyst minut i samband med KF för en person som tillskansat sig skattemedel på ett olagligt sätt i både kommun och landsting. Owe Fröjd tyckt det och jag tyckte inte det. Så långt var debatten saklig, men när du hoppade in utan att vara införstådd i debatten, där du trodde att vi var i luven som var en total feltolkning från din sida. Nu gjorde Owe Fröjd ett bra tillrättaläggande samtidigt som har startade en självömkande förklaring om hur mycket han har blivit påhoppad och kränkt av oss kritiker, utan att förstå att han är en officiell person som måste räkna med att det finns oliktänkande personer och att han måste som politiker räkna med påhopp i politiska frågor.

Jag har följt Owe Fröjd i över 20 år och känner till hans förehavande både inom politiken och utanför politiken. Det har skrivits spaltmeter om hans förehavande både i politiken och inom hans privata näringar att när jag påstår att vi har olika etiska och moraliska regler så står jag för det. Du insinuerar att även jag har lik i garderoben, där jag ber dig om hjälp att ta fram dem. Håller med dig att ingen går helt fri genom livet, men hittar du något så får du gärna publicera det.
avatar
Tommy Hildorsson 28 Sep 2015
Håkan!
Beträffande att publicera några ev. lik i någons garderob är jag den sista att ta mig an en sådan uppgift. Att jag hoppade in i debatten är nog mer ett bevis på hur en utomstående kan uppfatta en konversation där ord som kan upplevas som förolämpande används. Det är så lätt att missförstå skrivna ord. Har själv upplevt hur texter som jag skrivit och ansett som positiva, fått en omvänd reaktion. Det bevisar ju vilken kraft orden har. Då är väl den här lilla parentesen avslutat och livet får återgå till det normala igen. Önskar er båda, Håkan och Owe allt gott i fortsättningen.
//Tommy
avatar
Owe Fröjd 01 Okt 2015
Hej Tommy
Tack för din tolkning på hur man bör använda det offentliga rummet, samt att vissa saker man skriver kan missuppfattas.
T.ex Håkans påstående om att han och jag hade en seriös debatt "innan du hoppade in", vilket är helt fel, jag vill inte kalla det seriöst med personliga påhopp på mig som person, och detta på grund av att jag ansåg att det var på sin plats med en tyst minut
avatar
Håkan Sundström 01 Okt 2015
Owe
Gå nu tillbaka i historien och läs mina inlägg innan du startade dina självömkande och manipulerande påståenden om påhopp.
Du tycks lida av någon form av förnekelsemani när din läsförståelse är konstant felriktad mot de sanna argumenten som skrivs på denna portal,
totalt: 6 | visar: 1 - 6

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700