Hem | Politik | Det är dags att titta närmare på vad som pågår i vårt land

Det är dags att titta närmare på vad som pågår i vårt land

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Det har vuxit fram en ilska och ett hat mot människor som kommer hit från fattiga och krigsdrabbade länder. Det började med tiggarna och nu inkluderas även flyktingarna. Det är något ovanligt för oss att möta dessa människor på nära håll. Speciellt som vår regering inte är kapabla att hantera situationen. Och kanske det allra viktigaste, vår kultur håller på att få stryka på foten när våra genuina traditioner får stryk. Att ändra sångtexter, att färga om plåster för att passa mörkhyade, att stryka ord som kan såra och så vidare bäddar för ilska och hat hos svenska folket. Om de vi röstat fram som representanter för oss i riksdag och regering vore någotsånär uppdaterade på sunt förnuft, logiskt tänkande och ödmjukhet skulle inte denna ilska och detta hat få något fäste hos oss.

Illustration Illustration


Allt är egentligen mycket enkelt. De länder som människor kommer från behöver hjälp. Det är ingen nyhet och heller inte något oöverstigligt mål att hjälpa dem. Ta tiggarna till exempel. De har för länge sedan kunnat sändas tillbaka till sina hemländer tillsammans med humanitärt bistånd och praktisk hjälp. Ett mera intimt samarbete med det landets regering därifrån tiggarna kommer, kan ge resultat omgående. Till och med regeringspersoner från Rumänien har uppmanat Sverige att inte hjälpa tiggarna utan istället skicka dem tillbaka därifrån de kommer. En Rumänsk hjälporganisation skriver: “Ge inga pengar till romska tiggare!”
Men vad händer? Ingenting! Våra politiker är alldeles för flata, lata och rädda för att ta sig för med sådana drastiska åtgärder.

Situationen med flyktingarna ser ut på liknande sätt. Riksdagsmän och kvinnor förfasar sig över hur kvinnor och barn lider. Hur de givit sig av över öppna hav för att komma till vad de tror är paradiset. Politikerna skäms inte för att stå i talarstolen och raljera sig över hur duktiga de är i sitt arbete med flyktingpolitiken. Öppna era hjärtan! Jo, jo. Öppna alla dörrar och tala om för hela världen att i Europa där lever människor i lyx och överflöd. Till Europa är alla välkomna. Det budskapet har nått ut över hela världen och säg den människa som inte skulle ge allt för att komma till ”PARADISET”.

Nu är de här kära politiker och det är dags att ta emot dem. Vad gör ni? Och vad gör ni för de länder där de flesta krigsdrabbade och fattiga finns? Bromsa flyktingströmmen medan det ännu finns en chans att rädda liv. Ni står i talarstolen och talar om att de som har rätt att få asyl skall få den hjälp som krävs, övriga får återvända till sina hemländer. Har ni tänkt på vad som kommer att hända de ”övriga”. Sänder ni dem rakt in i en säker död eller fattigdom? Har ni den blekaste aning om vad som kommer att hända dem? Först har de riskerat sina liv för att komma hit för att ni har basunerat ut att dörrarna är öppna och sedan sänder ni dem tillbaka. Är det att rädda liv? Är det empati? Är det att hjälpa människor på flykt?

Jag vet vad som krävs för att hjälpa en enda av de fattigaste fattiga att komma till Europa. Jag vet vilket otroligt engagemang och tålamod som krävs för att hjälpa en enda av alla dessa. Nu hanterar ni tusentals fattiga och utstötta som om de vore kloakråttor. Jag tror att svenska folket gärna ställer upp och hjälper människor som kommer till vårt land men det krävs en handlingskraftig regering att samarbeta med. Invandrare är välkomna till Sverige men inte i större mängd än att vi kan hantera situationen. Slå inte bara i tomma luften, sätt igång och arbeta på riktigt.

Tommy HildorssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2685