Hem | Politik | Bålstapartiet är en katastrof i Håbopolitiken

Bålstapartiet är en katastrof i Håbopolitiken

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) Politiken i Håbo står helt still och visar idag ingen utveckling för kommunens medborgare, som till stor del beror på Bålstapartiets närvaro i kommunfullmäktige.

Owe Fröjd, Bålstapartiets ordförande | Foto: Håbo kommun Owe Fröjd, Bålstapartiets ordförande | Foto: Håbo kommun


BåP har under alla valperioder manövrerat sig till platser i den styrande konstellationen, med tanke på dem själva och var de mest kan få ekonomisk vinning. Bålstapartiet har en strategi att orsaka kaos i Håbopolitiken och göra det omöjligt att styra Håbo kommun. Det finns många exempel på detta, ett i raden är det senaste beslutet om upphandlingen av Pomona 2 där BåP (ersättare i vård och omsorgsnämnden) manipulerade den ordinarie ledamoten från SD att rösta mot sin övertygelse.

När Bålstapartiet tillhörde majoriteten där Nina Lagh var kommunalråd 2007 – 2010 så röstade Owe Fröjd och Bålstapartiet för att kommunens verksamheter skulle konkurrensutsättas och så blev det, då vann Attendo Care upphandlingen och har nu visat genom brukar enkäter under 5 år att Attendo Care har en mycket bättre verksamhet i jämförelse med kommunens egen verksamhet i Pomona 4. Pomona hus 2 har fungerat mycket bra. I Socialstyrelsens kundundersökning 2015 har Attendo uppnått 83 % nöjdhet hos de boende i hus 2 medan kommunens drift i Pomonas hus 4 endast nått upp till 56 % nöjdhet bland brukarna. Förutsättningarna för de två husen är i stort identiska och driftskostnaderna är desamma.

Jag vill med detta påstå att Bålstapartiet inte går att lita på, de röstar på förslag där de själva får den bästa favören och struntar i den ideologi som de lovat i valrörelsen. När man röstar på ett parti i valet så förutsätter det att partiet håller sig till valmanifestet och inte ansluter sig till den konstellation som passar eget syfte.

Håkan SundströmPrenumerera på kommentarer Kommentarer (10 Skickat)

avatar
Owe Fröjd 09 Jan 2016
Håkan, tråkigt att du känner så, men dina påståenden i ditt inlägg är i stort sett helt felaktiga.

Det är nästan lite smickrande att du anser att Bålstapartiet med våra 2 mandat av totalt 41 mandat i kommunfullmäktige skulle styra det mesta, och samtidigt kunna manipulera alla andra partier för vår egen vinnings skull.

Ditt påstående i detta inlägg har säkert de allra flesta redan räknat ut som fullständigt befängt, och som bara existerar i din egna "tankebanor"

Fortsatt trevlig helg
avatar
Håkan Sundström 09 Jan 2016
Hej Owe
Varför kan du inte tala om vad felaktigheterna är, du bara skriver att påståendena är felaktiga. Jag har följt Bålsta partiets politik i närmare 15 år och har material för mina påståenden. Skulle hemst gärna vilja veta vad BåP har kostat skattebetalarna här i Håbo, min gissning är 15-20 Mkr som skulle ha kunnat användas till bättre saker.
Reply Tummen up Tummen ner
-5
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 10 Jan 2016
Här har du fel igen, om du slutar att gissa så mycket, citat från ditt inlägg ovan; "min gissning är 15-20 Mkr som skulle ha kunnat användas till bättre saker", slut citat, eller påstå vad du tror, inte vet, så kanske det skulle känna kännas meningsfullt att föra en dialog med dig.

Vid mina tidigare försök till en seriös debatt har det bara resulterat i personliga påhopp och kränkningar från din sida, ivrigt publicerat av en av Håbos största "nättrollsredaktörer"
avatar
Håkan Sundström 10 Jan 2016
Fortfarande inget svar från Owe Fröjd om vad som är fel i mina påståenden, du fortsätter bara att sprida felaktiga påståenden.
Owe, kom med en förklaring om vad som är fel i mina påståenden i denna tråd. Jag skrev att det var en gissning på 15-20 Mkr om vad Bålstapartiet har kostat skattebetalarna utan att få ut något mervärde. Kan du ge en bättre siffra så tar jag tacksamt emot den.

Försök att hålla dig till sanningen.
Reply Tummen up Tummen ner
-5
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 11 Jan 2016
Och mitt svar var att du borde sluta gissa, och det mesta i övrigt i inlägget är rena falsarier, som vanligt.
Som jag skrev tidigare går det inte att bemöta dig i sak med seriösa svar utan personliga påhopp, så jag avstår.
avatar
Christian Johansson 11 Jan 2016
Hej Håkan.

ska du inte pratade med någon av de 585 väljare som Bålstapartiet hade. Varför de röstade som de gjorde.
Trots allt de som sett till att Båp har 2 mandat.
avatar
Håkan Sundström 11 Jan 2016
Hej Christian
Jag har försökt få svar varför Owe Fröjd och hela Bålstapartiet röstade för att kommunal verksamhet skulle konkurrensutsättas när de ingick i Nina Lags majoritet mellan 2006-2010, men utan resultat. Nu när de skulle rösta i vård och omsorgsnämnden 2015 om ny upphandling så bytte BåP fot och såg till att SD röstade med S och V. och att del av Pomona skulle återgå till kommunal regi trots att Attendo uppvisat 27% bättre resultat än kommunens egen verksamhet. BåP satt som ersättare i nämnden men manipulerade SD att rösta med S och V. Nu när de inte tillhör de styrande, är deras uppgift att skapa kaus och instabilitet i Håbopolitiken.

Nytt möte i samma ärende kommer att ske nu på Onsdag, orsakad av att BåP manipulerade SD att rösta på S och V trots att de bedrivit en sämre verksamhet än Attendo.
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
avatar
Michael Rubbestad 11 Jan 2016
Hej,

Jag vill i all korthet dementera att SD på något vis har manipulerats av BåP i detta ärende.
Vår ledamot fattade ett första beslut på det tidigare underlaget men har sedan påtalat att hon är beredd att ta upp ärendet för en ny diskussion då det framkommit ny information av vikt.

Det viktiga här är att vi i slutändan tar ett beslut som gynnar de boende.
avatar
Håkan Sundström 12 Jan 2016
Hej Michael
Jag vill påstå att detta problem är ett resultat av överenskommelsen mellan SD och BåP och därför ställer jag följande frågor till dig.

1. Vad består den nya information av och när blev den känd?
2. Vad är din roll som gruppledare? Ska inte du vara informerad om hur SD röstar i nämnderna och se till att dina ledamöter röstar SD och inget annat.
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
avatar
Michael Rubbestad 13 Jan 2016
Hej Håkan, tack för ditt svar.

1. Den nya informationen består bland annat i samtal med ordföranden för det kommunala handikapprådet, KPR, som inkommit med intressanta synpunkter men även i samtal med viss personal och boende samt mellan de olika politiska partierna.

2. Jag som gruppledare har en god dialog med vår representant i nämnden och vet hur hon kommer att agera, men det är självklart ingen information jag kan delge i förhand här på portalen.
totalt: 3 | visar: 1 - 3

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2724