Hem | Politik | Nya namn i SD-toppen föreslås

Nya namn i SD-toppen föreslås

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Som EnköpingsPosten berättade igår föreslår valberedningen nya namn till partiets topp vid det kommande årsmötet.

Tre personer petas från toppen. Med på bild är Robert Kohlström, Linnéa Hellberg (X), Kristian Leinonen, Pirjo Thonfors (X), Linnea Bjuhr, Michael Rubbestad (X) och Bengt Björkman | Foto: Sverigedemokraterna i Håbo (2014). Tre personer petas från toppen. Med på bild är Robert Kohlström, Linnéa Hellberg (X), Kristian Leinonen, Pirjo Thonfors (X), Linnea Bjuhr, Michael Rubbestad (X) och Bengt Björkman | Foto: Sverigedemokraterna i Håbo (2014).


Den 7 december 2015 beslutade sig Sverigedemokraternas kommunfullmäktigegrupp i Håbo kommun att välja Bengt Björkman till ny gruppledare för partiet i kommunen men detta avvisades av kommunfullmäktiges ordförande på formella grunder.

SD i Håbo har drabbats av inre strider på senaste tiden och även partiets revisorer hade synpunkter på den nuvarande ledningen (Revisorskritik mot SD-ledamöter i Håbo). De yrkade på att ordföranden Michael Rubbestad, kassören Pirjo Thonfors och sekreteraren Linnea Hellberg inte beviljas ansvarsfrihet vid måndagens årsmöte. Det är dessa personer som är inte med i valberedningens förslag till den nya styrelsen, skriver EnköpingsPosten.

Attila Gal
HåboPortalen Prenumerera på kommentarer Kommentarer (14 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 20 Feb 2016
Är detta en politisk kupp åstadkommen av SD Uppsala, så blir detta slutet av SD,s historia i Håbo. Linena Bjuhr får ett toppjobb hos SD i Uppsala samtidigt som hon föreslås till SD ordförandeposten i Håbo och ersätter nuvarande ordföranden Michael Rubbestad, samtidigt som två andra styrelseledamöter också byts ut.
avatar
Kristian Leinonen 20 Feb 2016
Ni har missat att stryka mig då min nominering inte vart godkänd (pga felformulering i mailet för nomineringen) av valberedningen trots att den inkom i september 2015.

MVH
Kristian Leinonen
Idag vice ordförande SD Håbo
avatar
Owe Fröjd 20 Feb 2016
Jag har varit politiker i snart 40 år, och detta är ett skolexempel på en "politisk kupp" från centralt håll, i detta fall Uppsala, och dirigerad av deras ordförande Pavel Gamov.
Hans uppträdande på senaste KF-mötet var under all kritik och jag har framfört mina synpunkter till (SD) centralt.

Det verkar inte bara vara Håbo som han vill göra utrensningar i, Enköping och Tierp kommuner som ligger i första handlingsplanen, vilka kommer efter det?

Då (SD),s politiker i kommunen är valda för hela denna mandatperiod kan ingen tvinga dom att avgå, det verkar som Uppsala vill komma åt partiets kommunala partistöd då styrelsen inte för något reellt inflytande inom politiken, utom från de personer som stannar kvar i Håbos styrelse under Pavels "partipiska" och struntar i sin lojalitet mot, de av mig, felaktigt petade övriga personer.
(hur kan man t.ex peta och rikta misstroendevotum mot en enkel sekreterare och en kassör trots att det inte förekommit något fiffel enligt revisorerna:)

Vi får inom snar framtid se vad detta kommer att medföra i styrkeförhållandena i KF, avhopp?, politiska vildar?, övergång till andra partier?, och vad tycker (SD) centralt om denna typ av diktatoriska organisationsstyrning?

Och vem sade att politik inte är intressant??
avatar
Håkan Sundström 20 Feb 2016
Dessa tongångar kunde man höra på 30 talet i Tyskland. Det var skrämmande att lyssna på Pavel Gamov uttalande i utrikesnämndens möte nu senast.
avatar
Håkan Sundström 20 Feb 2016
Kommer det här att bryta överenskommelsen mellan SD Håbo och BåP?
avatar
Owe Fröjd 20 Feb 2016
Den överenskommelse som finns är ett valtekniskt samarbete då vi fördelade platser i nämnder och styrelser efter valet.
Det vi kom överens om är det som gäller till nästa val, precis som det valtekniska samarbete som gjordes mellan allianspartierna och (MP), och mellan (S) och (V) vilket inte jag kan bedöma om skall gälla hela mandatperioden.

Det övriga "samarbete" som finns inom oppositionen är ju beroende på vad enskilda partier vill, och med vem, samt löpande över tid och i aktuella frågor som är av intresse.
avatar
Håkan Sundström 20 Feb 2016
Tack. OK betyder det att ert valtekniska samarbetet går inte att säga upp av den nya styrelsen?
avatar
Owe Fröjd 21 Feb 2016
Nej, valt är valt, om någon avsäger sig ett uppdrag kan ju en annan person väljas.
Dock om det blir ändrad majoritetssituation kan det bli fråga om en upplösning och nyval och nya andra valtekniska samarbeten
avatar
Christian Johansson 20 Feb 2016
Om SD ska öka i nästa kommunalval så krävs det att Rubbestad har en framträdande roll. Vem är det som inte förstått det?
Kan du Kristian Leinonen tala om vad som händer.
avatar
Kristian Leinonen 21 Feb 2016
Jag kan tyvärr inte gå in på det mer detaljerat innan årsmötet så jag inte hamnar i trubbel. Det hela är en väldigt lång och komplicerad historia som mestadels handlar om maktspel och personliga intriger.
avatar
Håkan Sundström 21 Feb 2016
Hoppas att medlemmarna i SD Håbo nu på årsmötet den 22 feb röstar på att ha kvar Michael Rubbestad som ordförande och gruppledare i SD Håbo. Det vore det bästa för politiken i Håbo.
avatar
Owe Fröjd 21 Feb 2016
Det är ju medlemmarna som bestämmer, men jag tycker att det skulle vara bra om merparten av den gamla styrelsen får fortsatt förtroende, särskilt med anledning av att det kommer att bli svårt för alla övriga andra partier till ett konstruktivt samarbete med "politrukerna" från Uppsala med tanke på hur de betett sig i Håbo!!
avatar
Håkan Sundström 21 Feb 2016
Förhoppningsvis så har vi ett svar till på Tisdag. Du Owe som har ett samarbete med SD kan väl offentliggöra resultatet här på HP.
totalt: 7 | visar: 1 - 7

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2726