Hem | Politik | SD:s märkliga politik

SD:s märkliga politik

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) I veckan röstade SD-representanter mot sin egen politik i EU. Ett av skälen till flyktingsituationen är ju den fattigdom som råder i Nordafrika. Bland annat har EU sedan länge en tullpolitik som ofta drabbar människor i fattiga länder och skyddar bönder i Sydeuropa. Och detta föder fattigdom, hopplöshet och terrorism. Detta är den kanske viktigaste anledningen till att människor riskerar sina liv när de flyr över Medelhavet till Europa.

SD´s ledamöter i EU röstade emot den symboliska frågan om Nordafrikas möjlighet att exportera mer olivolja till Europa SD´s ledamöter i EU röstade emot den symboliska frågan om Nordafrikas möjlighet att exportera mer olivolja till Europa


Så strävan att ge Nordafrikas invånare bättre förutsättningar har varit en strävan inom EU. Och i veckan röstade Europaparlamentet därför om att göra ett litet, men viktigt, undantag i EU:s tullregler för att ge Nordafrika möjlighet att exportera mer olivolja till Europa. Det stöttar den ekonomiska utvecklingen, lyfter människor ur fattigdom och motar den jihadistiska terrorn. I förlängningen ger det människor i dessa länder framtidsutsikter och minskar flyktingströmmarna till Europa.

Alla svenska ledamöter röstade för detta. Alla utom de båda Sverigedemokraterna. SD:s politik har alltid handlat om en enda sak: att bromsa flyktingströmmarna till Europa och stoppa invandringen till Sverige. Och som bekant säger SD att vi istället ska hjälpa människor på plats, skapa bättre förutsättningar för dem att stanna kvar i sina hemländer.

Och nu, i EU, hade de alltså en chans att faktiskt göra det, att göra något för att minska flyktingströmmarna från Nordafrika. Men då väljer de att låta bli. Istället röstar de för att öka flyktingströmmarna till Europa.

Och än märkligare är deras omedvetenhet om konsekvenserna för många av deras väljare här hemma i Sverige. Deras ställningstagande i omröstningen innebär att det är barnfamiljerna och fattigpensionärerna som får betala priset för högre tullar på olivolja varje gång de går till ICA eller Konsum. Så när SD röstar för höga olivoljetullar blir deras matkostnader högre varje månad. Det här med att bry sig om pensionärer och barnfamiljer var visst inte mer än tomt snack i valrörelsen från Jimmie Åkessons sida. När det väl kommer till kritan bryr sig SD uppenbarligen mer om spanska olivoljebönder än både flyktingströmmarna och svenska barnfamiljer och pensionärer.

Flyktingströmmarna är en av de största utmaningarna för Sverige och Europa just nu. Den viktigaste lösningen är utan tvekan att stabilisera läget på plats. Vi måste skapa förutsättningar för människor att bygga en framtid i sina hemländer istället för att riskera liv och lem i rangliga båtar på Medelhavet.

Det var just detta omröstningen i Europaparlamentet handlade om.

Men när det verkligen gällde röstade SD för ökade flyktingströmmar och högre matpriser för pensionärer och barnfamiljer istället.

SD:s tal om att värna pensionärer och barnfamiljer eller att hjälpa människor på plats var bara tomt prat. De verkar bara vilja resa höga murar mot omvärlden.

Källa: Christoffer Fjellner i Aftonbladet 26 februari 2016

Håkan Welin, Liberalerna Prenumerera på kommentarer Kommentarer (7 Skickat)

avatar
Christian Johansson 29 Feb 2016
Denna kom från Christoffer Fjellner (M) som sitter i EU-Parlamenter och handlar just om EU-politik.
Hoppas Håkan Welin kan skriva lite mer om vad Folkpartiet vill göra i Håbo.

En sak bara. Du "bemöter" ofta Sd negativt, det får du göra men.....

Du sitter i Fp som är med och styr Håbo och Ni gör det tack vare Sd. Ni kan inte säga något annat.
(S) ställde inte upp som motkandidater till Er för att Sd bestämt sig för att stödja Håboalliansen.

Ni är också beroende av Sd i varenda budgetomröstning.
Igen ni har 18 mandat.
S lägger sin egen budget (vilket är självklart då de är klart största parti) får stöd av V = 16 mandat.
Det spelar ingen roll här hur Båp gör utan Sd med sina 5 mandat kan välja vilken budget som ska gå igenom.

Ni i Fp kritiserar gärna Sd i varannan mening men kommer vara beroende av de för att få igenom viktiga politik.
Hur har man tänkt här egentligen?
avatar
Owe Fröjd 29 Feb 2016
Bra (L), slopa olivoljetullarna till EU så har vi löst stora delar av problemet med den ökade flyktingströmmen från Nordafrika till EU?? Är det en av Sveriges största utmaningar just nu?

Hur mycket olivolja använder du per år Håkan?, jag använder ca 2 liter, genomsnittssvensken använder ca 0,75 liter per år och "EU,s strafftull är 7:70 kr för denna kvantitet. Strafftullarna för hela Sveriges olivoljeimport från Nordafrika kostar troligtvis mindre än vad migrationsverket kostar på en förmiddag!

Med detta bevisas att EU är ett stort skämt, varför har man strafftullar överhuvudtaget, varför inte frihandel rent generellt?
Som till exempel har EU stora strafftullar på solpaneler och solceller tillverkade utanför EU, tror att denna är hela 50%, detta bidrar ju inte till ett avvecklande av fossila bränslen och en bättre miljö i EU.

Dessutom är Håkans inlägg en "blåkopia" på (M) inlägg dagen innan, det vore mer intressant att höra hur (L) i Håbo skall lösa de praktiska frågorna inom kommunens äldreomsorg med tanke på deras förslag om införande av laglig nekrofili! OBS, ironi.
Citat:
Christofer Fjellner, den 27 februari kl 10:04 ·
I veckan röstade SD för högre matpriser på ICA och ökade flyktingströmmar till Europa. Flyktingströmmarna är en av de största utmaningarna för Sverige och Europa just nu.
slut citat


I stället för att lösa dagens problem tillsammans håller media och övriga riks-och lokalpolitiker fortfarande i gång sin oheliga helig allians mot "Den Trasiga Kontrollampan", sorry, mot (SD):)))
avatar
Håkan Welin 29 Feb 2016
Liten upplysning: längst ner i mitt inlägg skriver jag att källan är Christoffer Fjellner i Aftonbladet 26 februari 2016.............................................
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Welin 29 Feb 2016
TRAMS Owe Fröjd! Vad en enskild LUF-förening fattar beslut om i det sista du skriver tar vi avstånd ifrån, vilket du rimligen torde känna till!
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 29 Feb 2016
Trams och trams, LUF är ert ungdomsförbund, och som sådant står hela (L) som avsändare, oavsett om du som enskild person nu tar avstånd från några enskilda beslut, citat från deras hemsida:
Liberala ungdomsförbundet är Liberalernas ungdomsförbund. Vi brinner för frihet och feminism.

När (SD),s ungdomsförbund gick ut med budskap som (SD) centralt inte stod bakom sparkade de styrelsen och upplöste sitt ungdomsförbund, och startade ett nytt som tog avstånd från förra förbundets åsikter. Något annat sätt för (L) att hantera denna fråga finns inte, enligt mig.....

Du skriver att "vi" tar avstånd från ungdomsförbundets beslut, vilka menar du med vi??
avatar
Håkan Welin 29 Feb 2016
1. Det var LUF Stockholm som fattade detta fatal beslut
2. Från L - moderpartiet tar vi avstånd från detta ställningstagande:
"Adam Alfredsson, presstalesperson för Liberalerna, säger att dessa förslag är inget som moderpartiet ställer sig bakom. Incest är och bör fortsatt vara olagligt.
– Vi tar avstånd från Liberala ungdomsförbundet i Stockholms förslag om att det borde bli någon förändring i lagstiftningen."

Punkt
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 01 Mar 2016
Och hur hanterar moderförbundet Liberala ungdomsförbundet i Stockholms detta, får dom besluta om vad som helst utan konsekvenser, uteslutning etc.
De har ju taget ett beslut som dom skall/måste driva, och detta i liberalernas namn?
totalt: 5 | visar: 1 - 5

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2708