Hem | Politik | Medborgarförslag till Kommunfullmäktige den 2 Maj 2016

Medborgarförslag till Kommunfullmäktige den 2 Maj 2016

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) Håkan Sundströms medborgarförslag till den kommande kommunfulmäktige den 2 maj 2016.

Medborgarförslag till Kommunfullmäktige den 2 Maj 2016 Medborgarförslag till Kommunfullmäktige den 2 Maj 2016


Som jag nämnt tidigare i olika sammanhang så tror jag att Håbo kommun kommer att kunna dra fördel av att flyktingarna bosätter sig i Håbo och att de inom ett par år ska kunna delta och bidra till samhällets utveckling. Det gäller att se till att få en bra integration för vår nyanlända in i samhället.  

I samband med mottagande av de hundratalet flyktingar som kommer till Håbo kommun till hösten, måste kommunen se till att ge dem ett bra mottagande så att de trivs, känner sig välkomna och stannar i kommunen. För att detta ska bli möjligt måste förvaltningarna ha planer klara vid ankomsten för att undvika frustration hos de nyanlända. De mest viktiga planerna som måste vara klara är skolan, fritidsförvaltningen, socialen, bygg och miljö samt överförmyndarnämnden, övriga förvaltningar kan komma senare. Om kommunen satsar på en bra integration för våra flyktingar kommer vi att få skörda frukterna om 20 - 30 år. Om vi missköter integrationen kommer missbruk och kriminalitet att växa till okontrollerade nivåer.

För att åstadkomma detta har jag följande förslag:

1. Rekrytera en integrationssamordnare på projektbasis i minst 2 år, som tillsammans med dagens flyktingansvarig ser till att förvaltningarnas planer blir införda och följs.

2. Prioritera att idrottens hus blir byggd och står klar inom 3 år och att de nyanlända får ta del av planeringen som sker genom den rekryterade integrationssamordnaren och dagens flyktingansvarige. Att ha ett idrottshus är ett bra och viktigt verktyg att tillgå för integrationen av våra nyanlända.

3. Sälj ut delar av Håbo hus för att finansiera byggandet av idrottens hus, som våra medborgare och blivande medborgare kan använda året om.

4. Att bygga bostäder är också viktigt men man måste bygga med balans så att service och annat följer med den ökande befolkningen.

Med vänlig hälsning
Håkan SundströmPrenumerera på kommentarer Kommentarer (3 Skickat)

avatar
Tommy Hildorsson 01 Maj 2016
Tack Håkan!
Äntligen något positivt om integration och flyktingar. Hoppas att ditt medborgarförslag "hamnar i god jord" på Kommunfullmäktige den 2 maj. Men det är inte bara politikerna som skall se till att de som kommer till kommunen får ett bra mottagande. Den rasism som finns hos många kommuninvånare måste motarbetas. När det kom på tal att värdshuset i Skokloster eventuellt skulle bli flyktingförläggning gick man ut med listor för att förhindra detta.

Detta gick att läsa i Ena Håbo Tidningen:
"– Jag var tvungen att köpa värdshuset. I realiteten hade en flyktingförläggning förstört besöksmålet, det är fakta. Ett flertal hyresgäster var beredda att säga upp sina avtal, vad hade vi haft kvar då i Skokloster om de lämnat? säger Fredrik von Essen."

Nu är det trots det flyktingboende i värdshuset i Skokloster sedan december förra året då företaget Nova Care AB skrev kontrakt med von Essen. Och jag tror inte att det är någon som tagit skada av det.

Låt oss ta till oss att vi alla är människor som skall få bli behandlade på ett vänligt och värdigt sätt var än ifrån i världen vi kommer. Kanske skall vi ta en titt tillbaka i tiden när det fortfarande fanns respekt, ödmjukhet och till och med sunt förnuft. Så till dig som hatar flyktingar, tiggare och oliktänkande - dags för dig att acceptera oss alla som dem vi är. Lycka till med ditt medborgarförslag Håkan.

Mvh Tommy
avatar
Christian Johansson 02 Maj 2016
Det händer dagligen att polisen får rycka ut till flyktingboenden p.ga av bråk. Vi har också haft två mord.
Så det är för det första viktigt att veta vilka som kommer och vilken bakgrund de har.
Vi ska ha kontroll på de som kommer hit. Kan man ta med sig sin Ipad och mobiltelefon så kan man också ta med sig sitt pass.

Jag har lyssnat på Tommys åsikter i flera år och håller med om det mesta.
Det ska inte spela ngn roll varifrån man kommer men Sverige har inte plats för alla.

Varför har vi ett EU om inte alla hjälper till?
och varför har vi ett FN om man nu 5 år efter kriget början inte kan stoppa det?
Varför deltar inte Sverige i ett krig mot IS? Varför vill man inte stoppa dessa moderna Nazister.
Vem tänker på de personer i Syrien som INTE har råd att betala smugglare för att fly?????

Sen måste de som kommer hit snabbt lära sig om Svensk kultur etc, men det kan vara en del i det integrationsprojekt som Håkan pratar om (t.ex att i Sverige tar man i hand när man hälsar).

och sist men inte minst man måste för sjutton kunna prata integration utan att bli kallad rasist.
varför går inte det i Sverige?

Tyvärr tycker vissa antirasistiska grupper att det är viktigare att jaga "negerbollar än att arbeta mot rasism.

Mvh

Christian
avatar
Tommy Hildorsson 03 Maj 2016
Visst är det som du skriver Christian, att det har varit en hel del bråk i och omkring flyktingboenden. Men vad annat kan man vänta sig när det inte varit någon kontroll på vilka som kommer och vilken bakgrund de har. Frågan är varför flyktingarna inte får genomgå samma procedur som andra invandrare? Det kommer många på en gång. Ja men med ett bra EU-samarbete har detta gått att förhindra, till viss del. Det viktigaste i sammanhanget är precis det du nämner; vem tänker på de människor som finns kvar i Syrien? De som är i störst behov av hjälp.

Det tar många år att växa in i och förstå en annan kultur
Hur man hälsar på varandra tycker jag är ointressant, viktigast är ATT man hälsar. Den som känner sig kränkt av någon som hälsar enligt den personens kultur och religion tycker jag säger mer om den kränktes intolerans och oförmåga att acceptera olikheter, än något annat.

Och låt oss behålla alla uttryck, texter, färger och annat som tillhör vår kultur. De som kommer till Sverige får lära sig att ta tills sig vår kultur lika mycket som vi får acceptera andra länders kultur när vi besöker ett annat land.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
totalt: 3 | visar: 1 - 3

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700