Hem | Politik | Alliansens syn på saken i KS

Alliansens syn på saken i KS

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) Håboalliansen ger sin syn på saken i Kommunstyrelsen som ägde rum i måndags

Alliansens syn på saken i KS Alliansens syn på saken i KS


Vi har infört särskilda möten med partiernas gruppledare för att alla ska få en rimlig chans att veta vad som är på gång, ställa frågor och kunna medverka i underbyggda beslut.

Vår uppgift som lokalpolitiker är att hitta bra lösningar för håboborna och det kräver att vi kan prata med varandra över blockgränser och olika partisamarbeten utan att dra förhastade slutsatser. Vi måste kunna söka samsyn för at inte Håbo skall stanna upp i utveckling, men framför allt för att vi måste förstå att vi är valda att föra Håbo bornas talan. Politik är inte en arena för personliga utspel utan ett verktyg för att utveckla det samhälle som vi bor i, på kort och lång sikt.

När Ove Fröjd BåP på förra mötet med kommunstyrelsens arbetsutskott som ett extra ärende yrkar på att två av kommunstyrelsens tre utskott ska avvecklas i närtid finns det anledning att reflektera. Vad är skälet och vad blir konsekvensen?

Vi tog upp frågan med SD som inte satt med i detta forum då. De har haft valteknisk samverkan med Ove Fröjd och BåP. Och borde rimligen också ha en uppfattning om hur detta ska hanteras.

Vi kom i dessa samtal fram till att det är rimligt att utskottet för kultur och livsmiljö läggs ner pga mycket få ärenden. Och att sammansättningen i kommunstyrelsens arbetsutskott bättre borde spegla den politiska mandatfördelningen i kommunfullmäktige. Vår slutsats blev då att arbetsutskottets mandat avslutas och nya ledamöter väljs. Vilket vi också föreslog på kommunstyrelsen.

Vi den efterföljande nomineringen föreslog vi omval av Carina Lund m och Leif Zetterberg c som ordinarie och Håkan Welin L och Christian Norberg mp som ersättare. Socialdemokraterna föreslog omval på Agneta Hägglund och nyval på Fredrik Anderstedt. Och nyval av Ove Fröjd som ersättare. SD föreslog som ordinarie Michael Rubbestad. Detta blev också utan votering kommunstyrelsens beslut. Tyvärr har inte denna bild tydligt framkommit i olika pressmeddelanden och tidningsreferat.

Med respekt för varandra så är det viktigt att vi alla håller oss till fakta och kallar saker för vad det är.

För Håboalliansen

Carina Lund m   Leif Zetterberg c  Håkan Welin L   Christian Nordberg mp  Fred Rydberg kdPrenumerera på kommentarer Kommentarer (2 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 08 Sep 2016
En mycket bra och saklig information från alliansen. Här framkommer det tydligt att Socialdemokraterna har så svaga politiker att de måste ta in Owe Fröjd i sina led för att öka sin politiska kompetens när de måste knuffa ut Werner Schubert och ersätta honom med Fredrik Anderstedt med Owe Fröjd som ersättare. Detta betyder att Fredrik Anderstedt kommer ej att närvara i möterna med KSAU och att då kommer Owe Fröjd in som ersättare.

Jag trodde inte att Håbos socialdemokrater ändrat åsikt från att inte vilja ha något med BåP att göra till att nu ta in dem i någon form av valsamverkan. Mitt råd till Håbos socialdemokrater är att om ni och främst Agneta Hägglund ska bli ihågkommen som en stor politiker i kommunen så måste de ta avsked från BåP, annars kommer S att falla i glömska här i kommunen.
avatar
Owe Fröjd 10 Sep 2016
Tja. det är värre än så, om man heter Håkan Sundström, Bålstapartiet går in som ersättare för både (S) och (SD) om någon i dessa partier är borta i KSAU.

Bifogar även en länk som visar hur det egentligen gick till, Den borgerliga Alliansen med stöd av (MP) lade fram ett skriftligt yrkande där de föreslår samverkan med (SD). Jag har inget emot det, men att de har mage att skylla på mig och Bålstapartiet, att det var vårt förslag, är en ren lögn!!

Kopiera in denna länken i din webbläsare så ser du "beviset" på vad de gjorde, yrkandet är även en offentlig handling, så det är bara att hämta ut ett ex om du vi ha!

Så prata gärna med din partikamrat Carina Lund (M) en gång till och be om hela sanningen!

https://eposten.se/asikter/2016/09/09/nej-sa-har-var-det?refresh=true
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2685